Experienta antreprenorilor din Livezeni, judetul Mures – impartasita viitorilor antreprenori din Cristian, judetul Brasov

Ziua de 27 august 2020 a inregistrat in cronologia proiectului „Masuri integrate pentru combaterea saraciei si a marginalizarii in Livezeni, judetul Mures” una din cele mai frumoase si educative activitati organizatorice, un schimb de experienta intre antreprenorii din Livezeni si viitorii antreprenori din comuna Cristian.

Evenimentul a reprezentat o oportunitate pentru toti participantii de a invata lucruri noi in domeniul antreprenorial si in dezvoltarea de proiecte. Au avut loc discutii despre  cum se poate incepe si dezvolta un proiect, despre importanta increderii in sine, stimularea spiritului inovator, dezvoltarea spirituala si antreprenoriala, cresterea oportunitatilor de dezvoltare profesionala, imbunatatirea de competente in vederea insertiei profesionale si a crearii de noi intreprinderi (inclusiv intreprinderi sociale), o mai buna intelegere fata de ceea ce inseamna fonduri europene, cresterea capacitatii intreprinderilor private de a asimila fonduri europene si de a implementa proiecte sustenabile, stimularea investitiilor pentru crearea de locuri de munca, cresterea motivatiei si a satisfactiei, dezvoltarea comunitatii.

Dupa consfatuiri, echipa de la Cristian a avut ocazia de a vedea concret cum s-au materializat o serie de idei de afaceri, prin vizita la sapte firme deschise in cadrul proiectului de la Livezeni, in domenii precum: comert, tehnica medicala, curatenie, auto, organizare evenimente, croitorie etc. Astfel, au fost vizitate firmele Creativ Mures SRL, Henri Wheel CAR Wash SRL, Motor Expert Tony SRL, Dent Elite Center SRL, KSN Range SRL, Fun Profi Brod SRL si Gabor- Piroska  Mures SRL.

Antreprenorii au impartasit povestile lor despre cum s-au hotarat sa intre in domeniul afacerilor, ce greutati au intampinat si cum au depasit obstacolele, dar si cum le-a schimbat viata decizia de a se inscrie in program si a porni pe un drum antreprenorial, plin de provocari.

Ambele proiecte, de la Livezeni, judetul Mures, si Cristian, judetul Brasov, cofinantate din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman  2014 – 2020, privesc reducerea numarului de comunitati marginalizate in care exista populatie aflata in risc de saracie si excluziune sociala, prin implementarea de masuri integrate.

DATE DE CONTACT

Nume: Asociatia pentru Inovare Sociala
Email: livezeni@inovare-sociala.ro
Telefon: 0762 248 195
Website: www.vector-mures.ro
Cuvinte cheie: antreprenori, experienta, Livezeni, Cristian, proiecte, fonduri europene, economie sociala

Alte Articole de 811 :

Voluntar cu Mestesug

Daca esti artist popular, mestesugar sau doar vrei să ajuti, vino in Livezeni si fii alaturi de noi la organizarea targului de Martisor!