F5 BIG-IP: cea mai buna performanta SSL

Secure Sockets Layer (SSL) este un protocol standard de criptare disponibil in fiecare sistem de operare major, browser web, telefon inteligent etc. si utilizat in intreaga lume pentru a asigura comunicatiile intre utilizatori si aplicatii.

Tehnologia SSL ne permite sa efectuam cumparaturi online securizate, sa avem acces securizat la distanta (SSL VPN), altfel spus este o tehnologie omniprezenta in aria solutiilor de securitate comerciala si a celei destinate retelei de consumatori. SSL ofera securitate utilizand o combinatie de criptare cu chei publice pentru partajarea cheilor criptografice si criptare simetrica (de obicei RC4, 3DES sau AES) pentru a cripta eficient traficul. Atat schimbul de chei, cat si diferitii algoritmi de criptare sunt intensivi si necesita hardware specializat pe partea serverului pentru a atinge performante acceptabile pentru utilizare pe scara larga in aproape toate aplicatiile comerciale.

Pentru a determina modul in care performanta iSeries se compara cu alte dispozitive similare din piata, laboratoarele F5 au efectuat teste riguroase de performanta pe platforma, utilizand un codificator SSL ECDH-ECDSA-AES128-SHA256.

In total, au fost efectuate peste 50 de runde de testare pentru a se ajunge la aceste rezultate. Pentru ca testul sa aiba o relevanta deopotriva tehnica si comerciale, in aceasta testare au fost incluse produse competitoare din aceeasi clasa: Citrix 14080 (cu un pret recomandat de 113.069 USD), A10 4440S (cu un pret recomandat de 94.240 USD) si F5 BIG-IP i7800 (cu un pret recomandat de 85.000 USD)
Conform metodologiei din industrie, testele au fost efectuate in mai multe dimensiuni de fisiere (128B, 5KB, 16KB si 512KB) pentru a demonstra performanta intr-o serie de situatii.

Solutia F5 BIG-IP a inregistrat in urma testelor cea mai buna perfomanta in ceea ce priveste viteza de analiza a tranzactiilor, respectiv peste 27.000 de tranzactii pe secunda.

Si in ceea ce priveste throughput-ul, solutia F5 a marcat cele mai bune rezultate, cu un throughput maxim de 105. Astfel, solutia F5 a surclasat performantele competitiei in toate tipurile de teste efectuate.

Procesul si mediul de testare
Fiecare dintre produsele evaluate a trecut prin acelasi proces de testare multifazica aplicata de F5 in toate testele sale. Acest proces presupune parcurgerea urmatoarelor etape:

1. Testarea preliminara: are rolul de a crea si de a valida configuratia pentru fiecare dispozitiv utilizat in testare (DUT), astfel incat toate DUT-urile sa gestioneze traficul in retea in acelasi mod.
2. Testarea exploratorie: determina cele mai bune setari de testare pentru fiecare dispozitiv si releva cat de bine functioneaza in fiecare tip de test. Configuratia DUT este finalizata in aceasta etapa.
3. Testarea finala: fiecare tip de test este executat de mai multe ori. Testarea se repeta pana cand se inregistreaza cel putin trei runde bune care au generat, in mod consecvent, cele mai bune rezultate. Aceasta poate insemna ca un test poate fi repetat de multiple ori pentru a se atinge acest standard de consistenta.
4. Determinarea celor mai bune rezultate: cele mai bune trei runde de testare pentru fiecare tip de test sunt examinate in detaliu pentru a identifica care dintre acestea a furnizat cea mai buna performanta globala. Rezultatele celei mai bune runde de testare, pentru fiecare tip de test, sunt cele utilizate in acest raport.

In concluzie, platforma iSeries reconfirma F5 in pozitia de lider pe segmentul solutiilor SSL. Mai multe detalii privitoare la testarea solutiilor SSL si la metodologia utilizata, pot fi gasite pe site-ul producatorului.

Veracomp Europe este unicul distribuitor al solutiilor F5 Networks in Romania din 2007. In prezent, la nivel national, exista peste 35 de parteneri specializati si integratori instruiti, cu diverse nivele de certificare, care ofera vanzare consultativa, servicii de implementare si suport tehnic pentru solutiile F5.

DATE DE CONTACT

Nume: Aurelia Butolo
Functie: PR
Email: aurelia.butolo@caruselconsulting.ro
Telefon: 0727789820
Cuvinte cheie: SSL, F5, lider, Veracomp, distribuitor unic

Alte Articole de 415 :

Raport 2020: mediul DevOps din Romania

Peste 300 de specialisti au participat la sondajul online realizat de NGINX si Veracomp pentru a defini uzantele si specificul pietei DevOps din Romania.

F5 BIG-IP: cea mai buna performanta SSL

In urma testelor efectuate de F5 Labs, utilizand metodologiile standard din industrie, a rezultat ca noua platforma de livrare a aplicatiilor F5 BIG-IP iSeries