Folositi puterea masinariilor pentru a fi mai precis in meserie!

Poza woodexpert 1

Pentur multi barbati meseria de tamplar este una banoasa si plina de satisfactii, deaorece aceasta meserie acopera 80% din necesitatile unei case, din punct de vedere al comoditatilor precum dulapuri, rafturi, mobila si multe altele. Cei care cunosc meseria de tamplar vor avea intotdeauna de castigat. Insa pentru a executa aceasta meserie corespunzator, tamplarii au nevoie sa investeasca in unelte care sa le faca munca mai precisa, dar care sa le ofere si mai multa siguranta!

Un strung pentru lemn sau un fierastrau circular cu masa mobila sunt achizitii aproape obligatorii pentru orice doreste sa lucreze in acest domeniu. De altfel, acestea intra fara probleme in top 5 echipamente pentru prelucrarea lemnului deoarece sunt aproape indispensabile daca vrei sa faci munca de calitate.

Pentru a utiliza un strung de lemn, va trebui sa miscati contrapunctul prin volan, asa ca este deasupra axului capului. Va trebui sa asezati unealta pe suportul de scule, sa porniti masina si sa incepeti rasucirea lemnului.

Strungul este alimentat de electricitate de la o priza care trece prin motor. Fara un motor, strungul dvs. pentru lemn nu are putere, iar aceasta aceasta este o componenta cruciala pentru aceasta masina.

Strungurile din lemn pot avea diferite dimensiuni si toate acestea depind de modul in care sunt utilizate. De obicei, veti gasi strunguri din lemn care au o putere cuprinsa intre 3 si 2 CP.

Motorul de pe un strung de lemn este situat in stanga strungului, iar aceasta zona este cunoscuta sub numele de „capul” strungului.

Poate fi gasit fie in interiorul capului, fie sub cap – acesta depinde de modelul strungului pe care l-ati achizitionat.

Pentru a utiliza in mod eficient strungul pentru lemn si pentru a scurge din acesta ultimele performante, va trebui sa utilizati viteze diferite.

Majoritatea strungurilor din lemn au optiuni de control al vitezei, care se gasesc sub forma unui scripete de curea, mecanism electric si mecanic. Mecanismele electrice si mecanice au o caracteristica de viteza variabila, iar acest lucru permite utilizatorilor sa dicteze viteza aplicatiei lor alese.

Fusul ofera miscare piesei dvs., permitandu-i sa se roteasca.

La fel ca si capul, strungul pentru lemn detine un contrapunct, situat in dreapta unitatii – cu toate acestea, acesta poate fi ajustat la o pozitie aleasa, in functie de confortul proiectului dumneavoastra.

Contrastul permite axului strungurilor sa ramana intr-o pozitie centrala si, de asemenea, asigura rotirea uniforma a axului. Avand in vedere ca contractul poate fi reglat de-a lungul sinelor strungului, strunjitoarele pentru lemn au adaugat versatilitate pentru a lucra cu proiecte de toate dimensiunile, blocand contracostul in loc atunci cand este necesar.

Suporturile pentru scule sunt considerate una dintre cele mai importante caracteristici ale strungului si acest lucru se bazeaza pur pe doua lucruri: siguranta si comoditate.

Pentru a va asigura ca nu sunteti, suportul pentru scule ofera slefuitorilor optiunea de a-si aseza ustensilele pe acesta, pentru a efectua taieturi in lemn in mod eficient. Unele strunguri din lemn contin un suport de scule in patru pozitii, ceea ce inseamna ca schimbarea intre scule este usoara si intre timp va protejati degetele. Pentru siguranta maxima investestiti intr-un strung lemn!

Alte Articole de 1 :

Makita HR2470 si Bosch GBH 2-26 DFR (1) (1)

Makita HR2470 sau Bosch GBH 2-26 DFR?

Un ciocan rotopercutor se situeaza undeva la mijloc intre o bormasina cu percutie si un demolator. Asa cum probabil stii deja rotopercutoarele pot avea sisteme de prindere diferite si se...