conturi in euro

Ghidul complet pentru slogan: Aflați ce este și cum să creați o expresie creativă pentru marca dvs

Sloganul este o expresie simplă pentru ca un brand să fie mereu amintit. Înțelegeți cum să-l creați și aflați despre cele mai bune sloganuri din toate timpurile!

Unul dintre obiectivele fiecărei companii este de a atrage atenția publicului său în cel mai bun mod posibil. La urma urmei, o companie nu ar fi nimic fără a-și atrage clienții ideali, nu?

O parte esențială a unei afaceri de succes sunt strategiile de publicitate și brandingul bun , dar înainte de a începe să faci asta, trebuie să ai o identitate predefinită .

Sunt sigur că știi deja că ai nevoie de un logo pentru partea vizuală, dar te-ai gândit vreodată că ai nevoie și de un slogan?

Cu siguranță nu este doar pentru mărcile mari: și cele mici și mijlocii pot (și ar trebui!) să beneficieze de un slogan bun.

Funcția sa este de a folosi o frază pentru a câștiga spațiu în memoria consumatorului și a deveni una dintre opțiunile de care acesta își va aminti atunci când are nevoie de un anumit produs sau serviciu.

Dacă ești interesat să obții un slogan, citește mai departe și află cum să-l faci pe al tău!

Ce este un slogan?
Pentru ce este sloganul?
Care sunt elementele unui slogan?
Cum să creezi un slogan extraordinar?
Cele mai bune sloganuri: vezi 86 de exemple pentru inspirație!
Ce este un slogan?
Sloganul este o frază creată pentru a genera în consumator o asociere mentală cu un brand , favorizând ca acesta să fie ușor de reținut. Sloganurile prezinta de obicei o idee sintetica si obiectiva , care asigura o identificare rapida a cumparatorului cu marca si intareste pozitionarea acestuia in piata .

Prin originea sa etimologică, provine de la termenul „sluagh-ghairm”, în limba galică. „Sluagh” se referă la „armata”, în timp ce „ghairm” înseamnă strigăt. Astfel, unirea dă naștere expresiei referitoare la „strigătul de război”.

Ne putem gândi la ea ca la eticheta de pe o îmbrăcăminte, care se blochează pentru a deveni o asociere instantanee cu aceasta și poate deveni chiar o referință populară.

Numită și slogan, este o oportunitate incredibilă de a-ți demonstra poziționarea și de a arăta prin ce se remarcă marca ta.

Pentru ce este sloganul?
Principala utilizare a sloganului este  de a ajuta oamenii să-și amintească o companie, un produs sau un serviciu. Mai mult decât atât, publicul trebuie să o relaționeze cu viața de zi cu zi.

În plus, inițiază (sau optimizează) o  relație cu publicul pe baza a  ceea ce este cel mai important pentru instituție.

În acest fel, companiile le arată potențialilor cumpărători că  ceea ce se așteaptă cel mai mult face parte din misiunea companiei .

Putem chiar enumera funcțiile pe care le poate avea un slogan:

Demonstrați oferta de valoare a produsului sau serviciului dvs., scoateți în evidență ceea ce vă face marca diferită de concurență și clarificați de ce să o alegeți;
Faceți parte din mărcile amintite de consumatori și sporiți loialitatea clienților;
creste impactul acțiunilor dvs. de informare și îmbunătățiți efectul acestora cu o identitate bine construită.
Astfel, sloganul va fi încă o metodă de consolidare a a personalității brandului tău , îmbunătățirea percepției acestuia în fața publicului și, astfel, atragerea și reținerea mai multor clienți!

În plus, ele nu sunt doar pentru a face publicitate unui produs sau serviciu.

În campaniile politice sau invitațiile religioase, acestea sunt, de asemenea, utilizate pe scară largă. Poate vă amintiți expresia „Da, putem” a fostului președinte Barack Obama în timpul campaniei sale electorale.

Care sunt elementele unui slogan?
Termenul „propoziție lovită” spune totul: trebuie să fie puternic și ușor de memorat , până la punctul de a crea dependență. Pentru a realiza acest lucru, unele elemente pot fi transformate într-un slogan.

În primul rând, trebuie să fie scurt . Intenția este să fii înregistrată rapid și este mult mai dificil să memorezi propoziții lungi, corect?

Pentru a optimiza memorarea, se recomandă utilizarea cuvintelor care sunt ușor de absorbit . Adică, nu folosiți termeni doar pentru că sunt eleganti. Nu este vorba doar de remedierea mesajului, scopul este de a repara brandul.

Un alt atribut al unui slogan este acela de a fi ca o invitație la consum. Prin urmare, trebuie să fie la înălțimea așteptărilor pe care afacerea dvs. le poate îndeplini. Așadar, fiți sincer și includeți obiectivele mărcii în funcție de funcționalitatea acestuia.

Cum să creezi un slogan extraordinar?
Știi deja ce este un slogan și de ce este important pentru afacerea ta.

Dar credeți-mă, a crea unul nu este atât de ușor pe cât pare.

Pe scurt, el trebuie să fie capabil să transmită istoria mărcii, care este conceptul său , beneficiile pe care le poate aduce și ce îl face special .

Pe scurt, sloganul ar trebui să transmită de ce produsul sau serviciul dvs. este cea mai bună opțiune.

Haide!

1. Cunoaște-ți publicul
La începutul oricărei strategii media , unul dintre pașii inițiali este să știi exact cine este publicul care îți va cumpăra produsul sau serviciul.

Cu toate acestea, nu este suficient doar să aflați grupa de vârstă, sexul, venitul și alți indici demografici ai clienților. Aceste informații sunt importante, dar nu oferă suficientă profunzime pentru crearea de piese și texte.

Ca și în cazul producției de conținut , vă recomandăm să aveți o persoană în minte pentru a vă direcționa toate eforturile de comunicare. Conceptul de persoană poate fi văzut ca un profil semi-fictiv care reprezintă clientul tău ideal.

Simplu, nu-i așa?

Dar, creând o narațiune pentru acea persoană, puteți înțelege care sunt obiectivele și dificultățile sale, cum să o ajutați și cum să le comunicați asta.

Îți vei crea sloganul pentru o persoană care poate exista cu adevărat, spre deosebire de exhaustivitatea datelor, care nu se referă la o față, oricât de exacte ar fi acestea.

Într-un exemplu practic, ar fi negativ să folosești termeni într-o altă limbă sau cuvinte dificile dacă brandul tău are o abordare mai populară. Cu personajul, puteți înțelege cum să faceți această abordare printr-un vocabular accesibil.

2. Arată de ce ești cel mai bun
Sloganul va fi o altă modalitate de a extinde personalitatea companiei tale și, bineînțeles, vrei să scoți tot ce e mai bun, nu?

Începe prin a enumera tot ceea ce îți face compania diferită de concurență, fie că este vorba de preț, tradiție, calitate, pe scurt, ceea ce te separă de ceilalți.

Este vorba despre stabilirea diferenţialului competitiv, utilizat pe scară largă în timpul vânzărilor, şi care poate fi argumentat pentru o expresie de impact capabilă să convingă consumatorul să-ţi aleagă marca.

Putem cita sloganul Volkswagen: „Știi, ai încredere”, care indică tradiția drept motiv pentru a-l alege.

3. Aveți o poziționare
Pe lângă faptul că arătați punctele în care vă remarcați, este posibil să indicați consumatorului beneficiile și caracteristicile produselor și serviciilor dumneavoastră din domeniul dumneavoastră.

În acest fel, te poziționezi în funcție de utilitatea brandului tău și arăți cum se încadrează acesta în viața cumpărătorului, despre ce este vorba și ce va câștiga el alegându-l.

Un bun exemplu este sloganul lui Nescau: „Energia care dă gust”, a cărui funcție de băutură pentru a începe ziua este deja clară.

4. Faceți liste de cuvinte și combinați-le
Când puneți cap la cap sloganul, o tactică bună este să creați liste cu cuvinte care se referă la marca dvs., acordând prioritate adjectivelor, verbelor și substantivelor care se potrivesc obiectivului dvs.

În adjective , începeți cu cele mai comune și antonimele lor, apoi treceți la cele care vă pot descrie marca. De exemplu, „modern” și „tradițional”, „ușor” și „profund”, „complex” și „practic”, printre altele.

La momentul verbelor , încercați să vă raportați la domeniul de activitate. Amintiți-vă de acțiunile pe care clientul le va întreprinde cu produsele dvs. și de ceea ce ar putea să simtă și să facă după aceea.

Dacă are legătură cu industria alimentară, merită să punem „gust”, „gust”, „mâncăm”, „gust” și „apreciez”. Nu uitați să introduceți și unele mai generale, precum „iubire”, „recomand” și „aprobare”.

În cele din urmă, pune în substantive tot ceea ce intră în universul mărcii tale. Pentru un brand de îngrijire a părului, poate fi interesant să vorbim despre nutriție, hidratare, strălucire, catifelare, mișcare și culoare.

De asemenea, nu te limita și încearcă să introduci niște cuvinte ireverente pe care nu le poți scoate din cap sau pe care se întâmplă să le ții minte. În mod surprinzător, ele vă pot ajuta să vă faceți sloganul mai creativ.

Cu toate acestea în mână, este timpul să treceți la următoarea fază de brainstorming și să experimentați cu materialul pe care îl aveți deja. Continuați să legați cuvintele pe care le-ați primit până când formați câteva propoziții scurte.

Nu vă opriți la prima încercare, pentru că este important să obțineți o varietate bună de opțiuni. Ține cont de câteva sfaturi:

Fii sincer
Nu promite nimic pe care produsul tău nu poate livra. Consumatorii vor fi dezamăgiți, se pot plânge și, mult mai rău, își vor pune în pericol reputația pe piață.

Este mai bine să fii sincer și să-ți îndeplinești așteptările. Acesta este modul de a-l face loial mărcii tale și chiar de a deveni un promotor al acestuia.

Fii direct
Salvează cuvintele și citează doar elementele esențiale. Firma ta poate avea numeroase calități și poate face minuni pentru clientul tău, dar nu trebuie să spui toate acestea deodată.

Este mult mai greu să înregistrezi o propoziție lungă decât câteva cuvinte, nu? Așa că încercați să vă păstrați sloganul scurt, fără a trece peste 8 cuvinte.

Mizați pe ceea ce vă va convinge cu adevărat și lăsați clientul să descopere celelalte beneficii într-o descriere mai detaliată pe ambalajul produsului sau pe site- ul dvs.

fi remarcabil
Sloganul ar trebui să fie distractiv și ușor de repetat. Așa că pariază pe cuvinte puternice și încearcă să faci și tu un joc bun de com, inclusiv rime sau jocuri de cuvinte, de exemplu.

De asemenea, o tehnică bună este să repetați numele mărcii în interiorul acestuia, așa cum o fac deja unii. Acest lucru ajută la consolidarea numelui companiei în asociere cu mesajul transmis.

Un alt aspect este, de asemenea, asocierea cu logo-ul dvs. Daca ai deja unul, este bine sa-i reluezi valorile transmise si chiar estetica.

5. Alegeți finaliștii
Bine, după ce am combinat cuvinte și am formulat propoziții, a venit timpul să alegem între sloganuri.

În primul rând, faceți o revizuire gramaticală pentru a verifica dacă totul este în conformitate cu regulile de ortografie și nu le duce mai departe cu mici greșeli care vă pot deteriora imaginea. Sună prostesc, dar este foarte important să faci asta.

Într-o proiecție inițială, rostiți sloganurile cu voce tare. Cu aceasta, poți identifica ce este sunetul și devine mai ușor în cap. În acest fel, selectați deja cele mai bune opțiuni.

Testează finaliștii împreună cu familia și prietenii tăi și verifică acceptarea acestora.

Vezi care sunt avantajele și dezavantajele lor, corectează ceea ce este necesar și stabilește un clasament între ele.

În cele din urmă, identificați dacă vreuna dintre ele este deja utilizată de o întreprindere. Dacă aveți o utilizare disponibilă, înregistrați-o în numele companiei dvs. și aplicați-o în acțiunile dvs. de marketing .

Cele mai bune sloganuri: vezi 86 de exemple pentru inspirație!
Deoarece am vorbit deja despre procedurile de creare a unui slogan, cred că ești curios să vezi câteva.

De aceea am separat unele dintre cele mai bune sloganuri de branduri din domeniile lor respective, dar merită să spunem că poți să iei notițe și să te inspiri din toate, vezi?

Sloganuri alimentare
Bis – „Cine cere unul, cere bis.”
Coca-Cola – „Simte gustul”.
Nescau – „Energia care dă gust.”
Danoninho – „Merită o friptură.”
McDonalds – „Îmi plac atât de mult toate astea.”
Pepsi – „Ar putea fi bine. Poate fi foarte bun. Ar putea fi Pepsi.”
Tang – „Pregătit, băut, face.”
Hellmann’s – „Adevărata maioneză”.
Guarana Antartica – „Originalul din Brazilia”.
Kellogg’s – „Trezește-ți tigrul din tine.”
Kit Kat – „Ia o pauză de la KitKat”.
Bauducco – „De la familia Bauducco la familia ta.”
Cacau Show – „Un spectacol de ciocolată”.
Coca-Cola – „Trăiește partea Coca-Cola a vieții”.
Toddynho – „Tovarășul tău de aventură”.
Pepsi Twist – „Toată aroma Pepsi cu o notă de lămâie.”
Nestlé – „Opriți lumea pe care o vreau Nestlé”
Maggi – „Culionul nobil al puiului albastru”.
Leite Moça – „Faci minuni cu laptele, fată.”
Itambé – „Cel mai bun lapte pentru familia ta.”
Gatorade – „Cu Gatorade mergi mai departe.”
Ruj – „Cumpără ruj, copilul tău merită ruj.”
Chandelle – „Cei care o încearcă nu o schimbă cu nimic.”
Elma Chips – „Este imposibil să mănânci doar unul.”
Haagen-Dazs – „Lumea se topește pentru el”.
Parmalat – „Pentru că suntem mamifere.”
Red Bull – „Red Bull îți dă aripi”.
Unire – „Fă-ți viața mai dulce.”
Sal Cisne – „Micul ciupit care face diferența.”

Sloganuri de Medicină și Cosmetică
Doril – „L-am luat pe Doril, durerea a dispărut.”
Band-Aid – „Se vindecă de 2 ori mai repede”.
Oral B – „Cel mai respectat brand de către stomatologi.”
Colgate – „Zâmbet sănătos, zâmbet Colgate.”
Rexona – „Rexona nu te părăsește niciodată.”
Cepacol – „Împotriva dușmanilor gurii”.
Coppertone – „Amprenta pielii tale”.
Johnson & Johnson – „O viață cu tine.”
Neutrox – „Salvatorul de viață al părului tău”.
Vicks Lozenge – „Spune la revedere animalului de companie rhan-rhan”.
Jontex – „Nu există contraindicații.”
Lux – „Nouă din zece stele folosesc Lux.”
Natura – „Bunăstarea bine.”
Axe – „Prima impresie este ultima.”
Close Up – „Vorbește îndeaproape cu Close Up”.
Garnier – „Ai grijă.”
Melhoral – „Pentru a rămâne rece, ia Melhoral.”
Sloganuri auto
Ford – „Trăiască noul”.
Volkswagen – „Știi, ai încredere.”
Honda Civic – „În afară de orice altceva, este frumos.”
Chevrolet – „Contează pe mine”.
Peugeot – „Peugeot. Emoția în mișcare.”
Nissan Sentra – „Sedanul care a venit să schimbe sedanul”.
Mercedes-Benz – „Viitorul automobilului”.
Mitusbishi Pajero – „Lumea este 4×4”.
Jeep – „Există doar unul”.
Renault – „Schimbați direcția”.
Fiat Punto – „Tu conduci”.
Chevrolet – „Mercând în față”.
BMW – „Placerea pură a conducerii”.
Citroen – „Tehnologie creativă”.
Sloganuri pentru băuturi alcoolice și țigări
Skol – „Berea care coboară rotund.”
Orloff – „Eu sunt tu mâine”.
Campari – „Numai el este așa.”
Camel – „Gustul unei noi aventuri”.
Gratuit – „Întrebare de recensământ bun”.
Brahma – „Numărul 1”.
Derby – „Aromă care a cucerit Brazilia”.
Hollywood – „Succesul”.
Camel – „Gustul unei noi aventuri”.
Kaiser – „Delicios mai mult decât surprinzător.”
Boemia – „Prima și cea mai bună bere din Brazilia”.
Antarctica – „Bine! Doar dacă este Antarctica.”
Itaipava – „Nu există comparație.”
Carlton – „O plăcere rară.”
Marlboro – „Vino unde este aroma. Vino în lumea Marlboro.”
Dreher Cognac – „A funcționat din greu, ia un Dreher.”
51 – „O idee bună.”
Smirnoff – „Prieteni buni ne facem cu Smirnoff.”
Sloganuri bancare și carduri
Mastercard – „Există lucruri pe care banii nu le pot cumpăra. Pentru toți ceilalți există Mastercard.”
Banco do Brasil – „Toate ale tale”.
Caixa – „Hai și tu la Caixa, vino!”
American Express – „A fi membru are avantajele sale.”
Viza – „Pentru că viața este acum.”
Bradesco – „Întotdeauna înainte”.
Citibank – „Numai ce este mai bun pentru tine.”
Itaú – „Făcut pentru tine”.
Puteți vedea că există unele variații pe fiecare piață. În ceea ce privește mâncarea și băuturile, repetițiile și jocurile de cuvinte sunt făcute pentru a putea memora instantaneu, în timp ce în industria automobilelor se pune în valoare libertatea, iar în băuturi se primește tradiția.

Acestea sunt doar câteva, dar mai sunt și alte sloganuri super faimoase pe care ar trebui să le cunoașteți pe de rost, precum Havaianas „Everybody use it.”, Globo cu „Ne vedem aici”, și Marisa și ea „De Mulher pentru o femeie, Marisa”.

Fundamentul lor este creativitatea . , care a dus la sloganuri atât de bune încât s-au înrădăcinat în cunoștințele populare. Fă o investiție și creează-ți și pe a ta, la urma urmei, o imagine bună este esențială pentru a ajunge în vârf!

Sloganul este doar o parte a identității corporative, ceea ce este complet necesar pentru un bun management al mărcii dumneavoastră.

Dacă doriți să îmbunătățiți acest lucru, nu pierdeți timpul și vedeți cum să faceți un management uimitor al mărcii prin branding

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de Sorin CreativDesign:

Inbound Marketing este un concept de marketing axat pe atragerea, convertirea și încântarea clienților
A ajunge în topul Google nu este ușor, nu-i așa?Cu cât producătorii de conținut stăpânesc mai mulți tehnici SEO, cu atât mai mult motoarele de căutare trebuie să-și perfecționeze algoritmii pentru a găsi cea mai bună pagină pentru fiecare cuvânt cheie.
Oricine lucrează cu marketingul digital este obișnuit cu schimbările și știe că nimic nu este pus în piatră.Chiar și puternicul Google, care transformă și mișcă mințile profesioniștilor din domeniu cu modificările de algoritm, nu este imun la acest lucru.
Într-un anunț oficial, Instagram a lansat o nouă funcție. Acum, rețeaua socială va afișa când utilizatorul este activ pe platformă.
Când vine vorba de alegerea unei agenții de web design, există mai mulți factori de care trebuie să luați în considerare pentru a vă asigura că iei cea mai bună decizie pentru afacerea ta.