conturi in euro

Gratarul de gradina – Sfaturi si Tehnici

Odata cu venirea caldurii a inceput si sezonul gratarelor fiind o ocazie excelenta in care sa va strangeti cu familia si prietenii. Fie ca doriti sa preparati un gratar gustos in propria curte sau vreti sa faceti o excursie intr-un spatiu special, mereu va fi un moment de bucurie si placere pentru cei dragi. Dar pentru ca mancarea sa capete un gust savuros, este important sa tineti cont de cateva aspecte atunci cand alegeti cel mai bun gratar de gradina despre care vom discuta, de altfel, si in cadrul acestui material.

In primul rand, este important sa preincalziti gratarul cu capacul inchis timp de 10-15 minute. Cu carbunii incinsi sau cu arztoarele de gaz la maxim, ar trebui sa atinga o temperatura de 260 de grade Celsius. Preincalzirea optima a gratarului ajuta la prevenirea lipirii alimentelor de suprafata sa, iar gratarul va fi si el suficient de fierbinte pentru o preparare optima a bucatalor de carne si nu numai.

Pastrati intotdeauna gratarul curat. Cand observati ca bucati de mancare -au lipit de suprafata de gatit, iar gratarul inca este fierbinte, curatati murdaria cu o perie de otel inoxidabil. Acest lucru va ajuta sa preveniti si lipirea alimentelor. In plus, daca observati ca perii acesteia sunt slabiti, inlocuiti peria.

Totodata, tineti capacul gratarului inchis din mai multe motive. In primul rand, suprafata de gatit se va mentine suficient de fierbinte pentru a prepara eficient mancarea. Timpul de gatit este scurtat, iar alimentele nu se vor mai usca. De asemenea, capteaza fumul care rezulta atunci cand grasimea si sucurile din alimente se vaproizeaza in gratar. In plus, previne arderea prin limitarea oxigenului.

Prin monitorizarea timpului si a temperaturii de gatit, evitati supraprepararea alimentelor sau chiar arderea lor. Daca pregatiti un gratar intr-un climat mai rece sau la o altitudine mai mare, timpii de gatit vor fi mai lungi. Daca bate vantul puternic, temperatura gratarului cu gaz va scadea si va creste temperatura unui gratar cu carbune.

Gatirea directa in caldura vs gatirea indirecta. Caldura directa se refera atunci cand focul este direct sub mancare. Este cea mai buna pentru bucatile de mancare relativ mici si fragede care se gatesc in 20 de minute sau mai putin. Caldura indirecta este atunci cnad focul este de ambele parti ale alimentelor. Este mai potrivita pentru bucatile mai mari si mai dure de carne ce necesita un timp de gatit mai mare de 20 de minute.

Cele mai bune gratare sunt special concepute pentru a oferi control complet asupra caldurii din interiorul aparatului. Avand o sursa de caldura consistenta si fiabilia, dar si o aerisire potrivita, gratarul va mentine in mod eficient temperaturile scazute sau ridicate.

Amortizoarele de sus si de jos ale gratarului controleaza fluxul de aer din interiorul produsului. Cu cat patrunde mai mult aer in gratar, cu atat focul va creste si va fi mai dens. Pentru a incetini viteza de ardere a combustibilului inchideti orificiul de ventilatie de sus pana la jumatate si mentineti capacul pe cat posibil. Orificiul de ventilatie de jos trebuie lasat complet deschis ori de cate ori preparati gratarul, astfel incat sa nu se stinga focul.

In mod normal un foc cu brichete de carbune va pierde aproximativ 38 de grade Celsius de caldura in 40 pana la 60 de minute. Un foc obisnuit de carbune din lemn va pierde caldura si mai repede.

Gratarele cu gaz au butoane de control individuale, astfel incat sa puteti regla cu usurinta caldura si sa creati rapid diferite zone de gratar. Puteti mentine cu usurinta nivelurile de caldura de la 93 de grade Celsius pana la 288 de grade Celsius si puteti trece de la direct la indirect in cateva minute.

Prea multe variatii ale flacarii va poate arde mancarea. Astfel, este esential sa tineti capacul inchis cat mai mult cu putinta. Acest lucru limiteaza cantitatea de oxigen din interiorul gratarului, ajutand la stingerea unei eventuale izbucniri a flacarii. Daca flacarile scapa de sub control, mutati temporar alimentele la caldura indirecta pana cand se sting. Apoi puneti mancarea din nou.

Unul dintre cele mai importante motive pentru care oamenii prefera mancarea la gatar se datoreaza gustului sau delicios. Pentru a obtine acest gust utilizati un nivel potrivit de caldura si rezistati tentatiei de a intoarce prea des alimentele pe gratar. Astfel, acestea vor putea fi patrunse bine si rumenite. In acest mod se creeaza acea aroma dupa care toti tanjim.

Si nu in ultimul rand, alegeti un gratar de gradina bun, suficient de spatios pentru nevoile voastre si usor de manipulat. Pentru mai multe informatii si recomandari in acest sens, intrati pe www.grataregradina.ro.

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de SEO MEDIA:

Ingrijirea tenului gras cu tendinta acneica necesita o abordare atenta si produse adecvate, ceea ce poate fi o provocare pentru multe dintre noi.
Curățarea terenurilor de vegetație și arbusti poate fi o sarcină dificilă și laborioasă, mai ales atunci când terenul este acoperit de vegetație densă sau arbusti înrădăcinați adânc.
În contextul creșterii preocupărilor legate de impactul asupra mediului înconjurător, industria ambalajelor a fost nevoită să găsească soluții mai sustenabile pentru a reduce impactul deșeurilor asupra planetei.
ntr-o lume a afacerilor în continuă evoluție, imaginea brandului și modul în care acesta este perceput de către clienți joacă un rol esențial în succesul oricărei companii.
Într-o lume în continuă schimbare, preocuparea pentru impactul asupra mediului înconjurător a devenit din ce în ce mai importantă.