Greșeli de machiaj care te pot face să pari mai bătrână

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, corpul nostru se schimbă, anii lăsându-și amprenta asupra sănătății fizice, dar și asupra înfățișării. Astfel, este necesar să ne schimbăm ritualul de îngrijire în funcție de nevoi și de caracteristicile corpului nostru.

Pielea începe să aibă altă textură, ridurile apar încet-incet, iar noi trebuie să ne adaptăm și să tratăm pielea cu produsele potrivite vârstei și nevoilor noastre. Tocmai de aceea, pe Shavers.ro îți oferim sfaturi esențiale pentru o cosmetică și o îngrijire personală de calitate, iar în acest articol îți prezentăm câteva greșeli de machiaj, care îți pot face mai mult rău decât bine.

Există multiple greșeli pe care le facem deseori în rutina de îngrijire pesonală, cu precădere în ceea ce privește machiajul, care trebuie schimbat dramatic odată cu trecerea anilor. Iată câteva dintre greșelile de makeup pe care trebuie să le evităm:

Excesul de fond de ten
Pe măsură ce ridurile fine se instalează, avem tendința să le acoperim cu mai mult fond de ten. Din păcate, în loc să ascundă imperfecțiunile, fondul de ten aplicat în exces atrage atenția asupra acestora. Alegeți, în schimb, un fond de ten mai fluid care să nu scoată în evidență ridurile și aplicați-l cu degetele, pentru a evita aplicarea excesivă.

Fardurile metalice
Fardurile metalice arată superb pe un ten perfect intens. Totuși, atunci când pleoapele devin mai puțin ferme, de regulă în jurul vârstei de 40 de ani, este timpul să renunțăm la farduri metalice și la sclipici, din cauza ușurinței cu care acestea se instalează în cutele pleoapelor, evidențiind astfel ridurile. Atunci știm că este timpul să trecem pe fardurile mate, rezistente, care nu se strâng în cute atât de tare. Culorile precum lila, mov, corai se potrivesc de regulă oricărei nuanțe de ten. Iar dacă vă doriți un machiaj dramatic, alegeți un tuș de ochi într-o culoare închisă, intensă și aplicați-l pe pleoapa superioară, la colțuri, pentru un efect de lifting.

Rujul roșu vampir
Știm cu toții că o culoare închisă tinde să micșoreze suprafața, fie ea orice suprafață: podea, perete, corpul nostru (cum altfel ar fi facut carieră “the little black dress?”). Același principiu se aplică și pentru buze. Din păcate, odată cu înaintarea în vârstă, buzele își pierd din voluptate cu trecerea timpului. Astfel, ultimul lucru pe care vrem să îl facem este să pară și mai mici decât sunt. În plus, nuanțele închise și profunde fac dinții să pară mai închiși la culoare decât sunt de fapt. Pentru buze sexy și pline, alegeți luciuri de buze și nuanțe vibrante, precum corai sau hibiscus.

Fardurile de obraz închise și terne
Ultimul lucru pe care trebuie să îl facem când înaintăm în vârstă este să ne temem de culoare. Un fard de obraz luminos în culori vii aduce un plus de vitalitate tenului. Renunțați la fardul de obraz praf trandafiriu și maro și alegeți o formulă cremă în nuanțe florale. Această formulă va da pielii mature hidratarea de care are nevoie și va lumina întregul chip. Nu mai aplicați fardul de obraz până la tâmple, insistați mai mult pe zona obrajilor.

Excesul de pudră
Există o diferență fină între pielea strălucitoare și cea grasă și multe dintre noi nu știm să facem diferența, având tendința să matifiem toată zona feței, fără să lăsăm o strălucire naturală. O mică sclipire te poate face să arăți mai fresh. Așadar, alegeți o pudră translucidă și aplicați-o doar în zonele grase, nu pe toată suprafața. Folosiți o perie cât mai mică, preferabil una de fard de obraz, pentru a avea un control mai mare la aplicare.

În concluzie, pentru a arăta bine în fiecare zi va trebui să apelăm la toate trucurile de frumusețe feminină disponibile. Din păcate, nu putem opri trecerea timpului, dar printr-un stil de viață sănătos și printr-un machiaj inteligent putem diminua amprenta anilor asupra felului în care arătăm.

Sperăm că aceste câteva sfaturi v-au fost de folos, iar dacă aveți nevoie de mai multe detalii, puteți încerca să „furați” câteva dintre secretele actriței Jennifer Aniston. Este un foarte bun exemplu de aplicare echilibrată a fondului de ten și a pudrei.

DATE DE CONTACT

Nume: Albert C.
Functie: Editor
Website: https://www.shavers.ro

Alte Articole de 473 :