conturi in euro

Greșeli pe care le faci în bucătărie și care te împiedică să ai succes

Indiferent dacă gătești doar pentru familia ta sau ești la începutul carierei de bucătar, trebuie să știi că în acest domeniu mereu e loc de mai bine. Practic, poți îmbunătăți mereu lucrurile și procesul de învățare nu se oprește niciodată. Chiar și marii chefi, pe care-i admirăm, recunosc că fac greșeli de care râd ulterior. Și, întocmai din acest motiv, ți-am pregătit o listă cu cele mai frecvente greșeli pe care le facem în bucătărie – și care, din nefericire, ne împiedică să avem un preparat de succes.

 

1.Nu pregătești în avans ingredientele

Aceasta este poate cea mai întâlnită greșeală a începătorilor – ești entuziasmat să te apuci de un nou preparat, știi rețeta pe de rost și mergi în bucătărie. Însă, în loc să-ți pregătești toate ingredientele la început, le scoți pe măsură ce ai nevoie de ele.

 

În realitate, ar trebui să îți pregătești toate ingredientele și ustensilele de care vei avea nevoie încă de la începutul pregătirii, ca să nu omiți ceva pe parcurs – cum se întâmplă când nu le pregătim. Pune toate lucrurile de care ai nevoie la vedere – de la ingredientele mâncării și până la ce Vase necesare vei utiliza.

 

2.Nu citești întreaga rețetă înainte să te apuci de gătit

Știm – ești încântat că vei prepara ceva nou, așa că treci direct la treabă, pentru că „vei citi pe parcurs rețeta”. Problema survine la rețetele care nu urmează neapărat o ordine cronologică: s-ar putea să ajungi la mijlocul rețetei și să îți dai seama că ai câteva ingrediente lipsă, și că untul acela trebuia lăsat la topit.  Deci, e ideal să citești întreaga rețetă înainte de a te pune pe treabă.

 

3.Folosești instrumentele greșite

Sau, mai bine spus, nu acorzi atenție ustensilelor pe care le ai, crezând că „orice va funcționa”. De exemplu, cuțitele: sunt extrem de importante în bucătărie. Și mai ales, nu sunt multifuncționale: adică nu poți toca legumele cu același cuțit cu care…feliezi carnea, să spunem.

 

Trebuie să investești în ustensile de calitate, cu care să te poți descurca – vei avea nevoie de tavi pentru copt calitative, diferite (cele de deserturi față de cele de fel principal), tocătoare în diferite dimensiuni și lista poate continua. Nu lua aceste instrumente drept o cheltuială – căci sunt, de fapt, o investiție. O investiție într-un preparat mai bun.

 

4.Adaugi ingredientele într-o tigaie rece

În cele mai multe dintre cazuri, e vital să te asiguri că ai o tigaie încinsă, în care abia apoi adaugi uleiul și mâncarea – excepțiile sunt puține, la bacon, de exemplu. E greșit să adaugi mâncarea în vas și abia apoi să pornești plita sau aragazul – mâncarea nu ar trebui niciodată să atingă o tigaie rece.

 

5.Gătești carnea direct din frigider

Nu contează dacă e vorba despre porc, pui, vită sau pește – cărnurile nu ar trebui niciodată să meargă din frigider direct în cuptor. Rezultatul va fi o bucată de carne mult prea gătită în exterior și gătită insuficient în interior – și nimeni nu ar fi încântat de asta.

 

6.Încarci prea mult vasul în care gătești

Când pui prea multe alimente într-un vas de gătit, nu numai că temperatura va scădea, dar se creează mult prea multă umiditate – ceea ce va face mâncarea să nu se încălzească eficient. Cel mai probabil, exteriorul va părea gătit, însă mai mult ca sigur miezul alimentelor va fi crud.

 

În final, o altă greșeală pe care o poți face este să nu guști din mâncare pe măsură ce se gătește – e greșit să iei prima îmbucătură atunci când le pui și celorlalți în farfurie.Și, mai mult decât atât, trebuie să reținem că gătitul este un joc de trial & error: adică e important să încerci mereu lucruri noi și să dai greș, pentru ca data viitoare să-ți iasă mai bine. Deci, nu mai face greșeala de a-ți fie frică să experimentezi – chiar dacă vei da greș la început.

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de bloom2017:

Energia solara este o sursa de energie curata, durabila și abundenta, care a devenit tot mai populara in ultimii ani. Aceasta tehnologie folosește panouri solare pentru a transforma energia solara in energie electrica utilizabila.
Stim cat de important este sa selectam doar cele mai bune cadouri promotionale si cadouri personalizate. Chiar daca inca mai exista oameni care inca mai scriu mai putin in fiecare zi cu stiloul, pixurile vor juca intotdeauna cel mai mare rol.
Locul de joacă perfect există și îl poți găsi în București! Este vorba despre The Clouds, un spațiu de lux frecventat de copiii vedetelor, care adoră să-și sărbătorească aici zilele de naștere. Încă de la intrarea în locație, participanții mici și mari sunt
La fiecare început de an se stabilesc noile tendințe în modă, în culori și este valabil și pentru design-ul interior. Majoritatea tendințelor din prezent pare că vor fi durabile și nu doar pentru câteva luni, ceea ce la face mai ușor de integrat pe termen lung
Mereu există în bucătăria noastră produse în cantitate mică pe care nu știm cum să le folosim. Pentru a organiza cel mai bine astfel de produse putem opta pentru prepararea unor rețele practice, în așa fel încât să nu aruncăm nimic.