Hai cu trenul la mare

mt-ecomunicate

Imediat ce soarele a inceput sa fie mai puternic si temperaturile mai ridicate, oamenii au inceput sa plece spre litoral ca sa faca plaja, sa inoate in mare si sa se relaxeze. Incepand cu 1 mai si pana prin septembrie, plajele noastre sunt pline de turisti de toate varstele, mai ales in timpul weekendurilor. Unii dintre ei aleg sa plece cu masina spre destinatia de vacanta, dar nu mereu este cea mai buna varianta din cauza aglomeratiei din traficul rutier. Altii prefera sa profite de mersul trenurilor CFR si sa mearga in concediu cu trenul, fie pentru ca nu dispun de o masina, fie pentru ca li se pare mai accesibila acesta varianta. Pentru acestia, CFR Calatori pune in miscare, in timpul sezonului estival, variante suplimentare de trenuri pentru a satisface cat mai mult din cererea calatorilor.

In perioada 14/15 iunie – 8/9 septembrie 2019 se afla in desfasurare programul „Trenurile Soarelui 2019”, care pune la dispozitia tuturor calatorilor, indiferent de orasul din care pleaca, variante de trenuri pentru a ajunge pe litoralul romanesc. Accesul acestora este facilitat zilnic de 40 de trenuri tur-retur care fac legatura cu statiunile de la Marea Neagra si cu Delta Dunarii.

Legatura zilnica dintre principalele orase ale tarii si litoral este asigurata prin 22 de trenuri directe – 11 tur si 11 retur – care ajung fie pana la Mangalia, fie pana la Constanta. Dintre acestea, doar 6 – 3 tur si 3 retur – nu vor trece si prin Bucuresti.

Cei care pleaca din capitala spre mare au cele mai multe variante pentru că au la dispozitie 16 trenuri tur si 16 retur intre Bucuresti si litoral. Pentru varianta tur, 7 trenuri ajung pana la Mangalia, iar restul se opresc in gara din Constanta. Pentru retur, de asemenea, 7 trenuri se vor opri la Constanta, in timp ce celelalte vor ajunge pana la Bucuresti. Primul tren cu care puteti pleca de la Bucuresti spre Mangalia este la ora 3.30 dimineata, iar ultimul tren cu care va puteti intoarce de la Mangalia spre Bucuresti este la ora 19.27.

Daca nu doriti sa mergeti la mare, dar vreti sa ajungeti in Delta Dunarii, un tren face zilnic legatura tur si retur intre Bucuresti Nord si Tulcea Oras. Plecarea din Bucuresti Nord este dimineata, la 06.15, iar la destinatie, in Tulcea, veti ajunge la 11.56. Pentru intoarcere, trenul pleaca la ora 13.17 din Tulcea Oras si ajunge in Gara de Nord la ora 18.55.

Alte Articole de 1 :

venit-instabil

4 trucuri pentru un venit instabil

Cum faceti fata cheltuielilor cu un buget neregulat? Luati in considerare aceste patru strategii pentru a va ajuta sa bugetati cu un venit variabil si sa castigati incredere financiara. Este...

test-de-sarcina

Simptomele precoce ale sarcinii

Desi poate parea ciudat, prima saptamana de sarcina se bazeaza pe data ultimei perioade menstruale. Ultima ta menstruatie este considerata saptamana 1 a sarcinii, chiar daca inca nu ai fost...

pexels-curtis-adams-3773573

Mobila de bucătărie în sincron cu cea din living

De multe ori, în locuințele moderne, bucătăria este o extensie a sufrageriei. Așadar, tot mai mulți designeri de interior recomandă ca mobila sufragerie să aibă aceleași tonuri cu cea din...