Îmi pot monta singură aerul condiționat? 

Dacă te pricepi, nu ar fi o idee rea, însă recomandat este pentru a avea parte de aerul curat pe care ți-l doreșți să alegi o firmă specializată, care vinde aparate de aer condiționat ieftine dar la o calitate testată chiar de ei și care efectuează reparații – service aer condiționat pentru orice model sau marca de aparat aer condiționat. Niște specialișți cu cunoștințele dobândite și vastă experiență acumulată în acest domeniu, care se recomandă că jucători profesioniști și serioși ai pieței de întreținere, recondiționare și instalare aparate aer condiționat. Echipele specializate efectuează instalarea aparatelor folosind pompe de vaccum pentru punerea acestora în funcțiune, respectând toate standardele impuse de producători. 

Ce beneficii ne aduce aparatul de aer condiționat? 

Aerul fierbinte, plin de praf poate cauza multiple probleme respiratorii, chiar și alergii. Poate provoca probleme ale sinusurilor iar persoanele care suferă de astfel de afecțiuni simt un disconfort mărit în zilele extrem de călduroase. Temperaturile ridicate pot provocate probleme și persoanelor care au probleme cu inima și tensiunea. Filtrele din aparat blochează alergenii, praful să se răspândească în casă.
Umiditatea excesivă poate cauza transpirație abundentă. Deoarece, aerul este supraîncărcat, transpirația nu se mai evaporă. Evaporarea este mecanismul din corp care ajută la menținerea echilibrului termic. Aparatul de aer condiționat înlătura apă din aer și o elimină afară din încăpere iar aerul rămâne rece, uscat.
Și schimbările bruște de temperatură pot provoca stări de oboseală sau stres, ba chiar răceală și dureri de cap. 

Întreținerea și curățarea aerul condiționat 

Este necesară o igenizare periodică, făcută de specialiștii de la un service.
Dar, poți face acest lucru și personal, urmând câteva etape.
Curățarea carcasei aparatului, atât pentru unitatea interioară, cât și pentru cea exterioară, prin ștergerea prafului.
Ventilatorul și tăvița de condens, care sunt expuse unui mediu umed, propice pentru depunerea bacteriilor, se demontează și se spală cu soluții degresante.
Vaporizatorul și condensatorul și lamelele metalice trebuie curățate cu ajutorul unui spray care să ajungă în fiecare cotlon.
Curățarea adecvată a filtrului merită o atenție deosebită, fiind foarte importantă pentru menținerea calității aerului respirat. Filtrul se scoate complet din aparat și se poate spăla chiar și într-o cadă de baie, cu soluții specializate pentru curățarea aparatului de aer condiționat sau cu un amestec de apă, oțet și bicarbonat de sodiu. Apoi se șterge ușor și se lasă la uscat cel puțin jumătate de oră înainte de a-l reintroduce în aparat. 

Nu uita nici să verifici nivelul freonului și să îndrepți fantele îndoite ale ventilatorului, pentru a permite o mai bună circulație a aerului.

Poate fi aerul condiționat nociv?

Dacă nu este îngrijit cum se cuvine, chiar poate. Spre exemplu, un filtru murdar poate miros urât iar dacă aparatul nu este curățat corespunzător poate cauza răceli sau dureri de cap.
Persoanele senzibile, bătrânii și copiii ar trebui, întradevăr să se ferească de jeturile directe de aer rece pentru a nu suferi de o posibilă răceală. 

DATE DE CONTACT

Nume: Cris
Telefon: 0314366511
Website: https://montaj-aer-conditionat-cris.ro
Cuvinte cheie: aer conditionat, ac, aer, locuinta, casa, interior

Alte Articole de 596 :