Imprimante Canon inkjet VS imprimante Epson inkjet

shutterstock_628217936

Nu este nicio îndoială că atât Epson cât şi Canon sunt producători de imprimante de calitate. Acestea sunt brandurile de top de pe piaţa echipamentelor de birou pentru tipărirea digitală şi fotografică.

Atunci când cumperi, însă, o imprimantă inkjet, ar trebui să ţii cont de diferenţe şi de necesităţi – doar în acest mod poţi alege exact ceea ce ai nevoie.

Găseşti mai jos câteva caracteristici şi comparaţii între imprimantele Canon şi Epson care să te ajute să faci alegerea finală.

Comutarea între cerneala foto neagră şi cea neagră mată

În funcţie de suportul de hârtie utilizat pentru listare, imprimantele trebuie să comute între cerneala fotografică neagră şi cea mată. Acesta este modul în care sunt proiectate să funcţioneze pentru a maximiza calitatea imprimării pe diferite suporturi – cerneala Photo Black este optimizată pentru hârtia lucioasă, în timp ce cerneala Matte Black este destinată hârtiei mate.

Chiar dacă în trecut comutarea între cartuşe imprimantă Epson Photo şi Matt Black era problematică, ultimele modele de imprimantă Epson inkjet nu mai necesită trecerea între cele două tipuri de cerneluri negre.

Acelaşi lucru este valabil şi la imprimantele Canon care dispun, încă de la început, de două canale separate pentru fiecare cap şi pot comuta rapid între negru cartuşe imprimantă Canon foto sau negru mat.

Înfundarea capului de imprimare

La imprimantele cu jet de cerneală înfundarea capetelor de imprimare este ceva obişnuit. De aceea producătorii au introdus funcţia de verificare şi curăţare a capului din fiecare imprimantă. Imprimantele Epson utilizează un cap de imprimare MicroPiezo AMC care are tendinţa de a se înfunda din când în când. Pentru a minimiza problemele, imprimantele Epson noi apărute au funcţia de verificare periodică automată a duzelor şi cicluri de curăţare a capului. Totodată, acestea includ acoperiri noi pe capete, concepute special pentru a diminua înfundarea.

Imprimantele Canon utilizează tehnologia capului de imprimare termică care presupune încălzirea capului înainte de tipărire, proces care dizolvă resturile şi reziduurile care ar putea provoca probleme. De asemenea, imprimantele Canon necesită mai puţină curăţare şi fac faţă mai bine perioadelor lungi de neutilizare.

Calibrarea culorilor

Imprimantele Canon au o procedură de calibrare a culorilor care permite în momentul instalării imprimantei definirea unui standard de bază pe o hârtie Canon. Astfel, atunci când culorile nu mai sunt calibrate, se poate rula uşor procedura de calibrare a culorilor utilizând aceeaşi hârtie Canon. Acest proces readuce imediat imprimanta la standardul iniţial şi, totodată, permite păstrarea oricărui profil personalizat de culori creat în trecut.

Imprimantele Epson necesita intervenţia unui tehnician autorizat pentru calibrarea culorilor sau liniarizare, procesul nefiind la fel de facil ca pe o imprimantă Canon.

Alte Articole de 1 :

acr30_125_ron_cu_brad_batoane_scortisoara_conuri_globuri.

Cum sa decorezi casa anul acesta: ghid pas cu pas

Nu doar bradul de Craciun si masa din sufragerie merita o atingere magica in acest an. Si restul casei trebuie imbracat in culorile si accesoriile specifice acestei sarbatori de sfarsit...