Cine nu iubește o înghețată bună, mai ales atunci când e vară și cald? Înghețata nu este doar preferata copiilor, ci și a multora dintre adulți. Înghețata este o plăcere nevinovată a multor persoane, chiar și a celor care, în rest, au o alimentație foarte sănătoasă.
Cât de nocivă este înghețata?
La fel ca și în cazul altor dulciuri, înghețata conține o cantitate ridicatăde zahăr, dar și o grămadă de materii prime procesate sau aditivi chimici nesănătoși. Un alt aspect nociv este și combinația dintre lapte și zahăr ce poate fi găsită în înghețată, fapt care o face să fie greu digerabilă și să creeze balonare. Să nu uităm de faptul că, înghețata este, de fapt, o bombă calorică, înlocuind practic o masă consistentă.
Trebuie să menționăm faptul că, chiar dacă nu numărăm calorii, în cazul înghețatei, la fel ca și în cazul altor dulciuri de acest gen, este vorba de foarte multe calorii și zero nutrienți. Problema importantă este că se formează un dezechilibru între numărul de nutrienți și cel al caloriilor.
Există unele variante sănătoase de înghețată? Pentru c ear trebui să optăm?
În supermarket este foarte greu să găsești un tip de înghețată care să fie mai sănătos și care să conțină într-adevăr ingredient bune. Există variante de înghețată fără zahăr, îndulcită cu stevia sau alți îndulcitori artificiali. Aceștia sunt chiar mai nocivi decât zaharul.
Așadar, dacă nu găsim o variant ideală, există o reteța simplă și foarte delicioasă. Ce-ai zice să îți prepare singur înghețata acasă într-un mod rapid și sănătos?
Înghețata naturală făcută în casă este delicioasă și sănătoasă, iar copiii o vor adora!
Ingrediente și modul de preparare:
În primul rând, ai nevoie de 2 banane feliate care au fost puse în prealabil la congelator. Acestea vor reprezenta baza înghețatei. Alte ingrediente care vor oferi gust și care îți plac, de exemplu, cacao, vanilie sau fructe de padure.
Începe să mixezi în jur de un minut în robotul cu lama „S” bananele înghețate și celalalte ingrediente până când devin o pastă cremoasă care seamână cu o inghețată clasică. Poți servi înghețata în cupe sau la cornet! Poți face chiar și un decor din nuci și topping de ciocolată sau miere.
Sursă: vsichki-recepti.com