Instalatii de incalzire moderne pentru casa ta

Instalatii de incalzire moderne pentru casa ta

Ai auzit de tipurile de energie verde și te gândești și tu să aduci o îmbunătățire în casa ta? Panourile solare și alte sisteme care funcționează pe baza energiei regenerabile sunt o investiție foarte bună pe termen lung. Ai posibilitatea de a completa sumele disponibile de bani cu un credit online și poți să-ți îndeplinești acest vis destul de repede. Se pare că din anul 2020 toate casele noi care se vor construi vor fi „locuințe verzi.”

Pe lângă faptul că energia solară te scutește de facturile uriașe la curent, ea este o sursă regenerabilă și nu poluează, nu generează deșeuri și se poate folosi oriunde în lume. Cu atât mai eficientă este în locurile cu mult soare mai mult timp din an. Panourile solare sunt astfel proiectate încât să capteze căldura soarelui și să o transmită către un rezervor, unde se va stoca. Apoi căldura va fi folosită fie la un boiler pentru apă caldă menajeră, sau la sistemele ce încălzesc apa din piscină sau din locuință.

Pentru încălzirea apei menajere sau pentru încălzirea locuinței poți alege panouri solare plane sau cu tuburi vidate. Cele cu tuburi vidate sunt mult mai bune pentru încălzire, fiind mai eficiente în anotimpul rece. Ele pot produce apă caldă pe toată perioada zilei, fiind mult mai eficiente decât panourile plane.

Pentru o locuință de 4-5 persoane, un sistem de încălzire solară format din două panouri și accesorii pentru montaj, boiler de 300 litri, stație de pompare și vas de expansiune ajunge în jur de 3500€. Bineînțeles, costurile se vor amortiza în decurs de 1-2 ani, deoarece astfel de panouri solare pot să acopere aproximativ 80% din nevoile de apă caldă menajeră și 30% din necesitățile de încălzire. Pe lângă faptul că în acest fel protejăm eficient mediul, aceste panouri se montează foarte ușor și nu necesită întreținere. Mai mult, sistemele solare se pot monta ca instalații individuale, sau în completarea altor sisteme tradiționale de încălzire. Dacă panourile sunt confecționate din sticlă securizată de aproximativ 3 mm, nu veți avea probleme în condiții de grindină, zăpadă, ploaie sau vânt. Durata de viață a unui astfel de sistem de panouri solare este cuprinsă între 20-25 de ani. Folosind aceste sisteme de încălzire solară, puteți beneficia de o temperatură de 90°C în boiler.

O variantă foarte bună de încălzire a locuinței și foarte modernă în același timp este încălzirea prin pardoseală. Nu numai că veți avea de câștigat la capitolul estetică, prin dispariția caloriferelor, dar mai ales veți beneficia de o durată de folosire identică cu a casei. Bineînțeles, sunt parametri tehnici care trebuie respectați cu exactitate atât în faza de construcție, cât și în cea de întreținere, și se recomandă conducte de calitate superioară pentru o eficiență maximă. Acest tip de încălzire este potrivit pentru orice tip de planșeu sau de pardoseală, fie că ne dorim parchet, gresie, dușumea, piatră naturală sau marmură. În plus, încălzirea prin pardoseală se combină minunat cu energia produse prin panourile solare. În funcție de capacitatea energetică, poți sau nu să suplimentezi necesarul de încălzire cu ajutorul sistemelor clasice.

Dacă te interesează să afli ce mai poți face pentru a beneficia de cât mai multe variante eco pentru întreținerea locuinței pe timp de iarnă, verifică rând pe rând următoarele aspecte: izolația acoperișului (dacă stai la casă) și a pereților, calitatea și etanșeitatea ferestrelor, sistemul de ventilație și tipul de iluminare folosit. Contractează un credit online fără acte și achiziționează un sistem modern de panouri solare și pune bănuții astfel economisiți la caseta de economii!

Alte Articole de 1 :

Makita HR2470 si Bosch GBH 2-26 DFR (1) (1)

Makita HR2470 sau Bosch GBH 2-26 DFR?

Un ciocan rotopercutor se situeaza undeva la mijloc intre o bormasina cu percutie si un demolator. Asa cum probabil stii deja rotopercutoarele pot avea sisteme de prindere diferite si se...

sfaturi-redactare-cv

5 sfaturi de redactare a CV-ului

In aceasta era digitala, regulile pentru redactarea CV-ului s-au schimbat. Desi multe despre CV pot parea la fel, exista lucruri pe care tu, in cautarea unui loc de munca, trebuie...