Investitii inteligente in 2020 in Romania. Oportunitati reale pe timp de criza

Investitii inteligente in 2020 in Romania

In vremuri de prosperitatate, atunci cand “duduie ecnomia”, este mai usor sa identifici proiecte cu potential de castig, fie el mic sau mare.

Intr-o astfel de perioada, investitori sunt activi, banii sunt intr-o continua circulatie, tot mai multe servicii si produse contractate.

Inevitabil, cel putin o parte dintre investitori/antreprenori vor fi dispusi sa-si asume tot mai multe riscuri si astfel, in final, apar noile oportunitati in piata.

Dar ce facem pe timp de criza?

Atunci cand numarul investitiilor este foarte mic, iar fiecare pas este calculat si gandit cu foarte multa atentie, nu mai avem exemple de buna si practica la indemana dupa care sa ne ghidam.

In ultimii ani unul dintre sectoarele care s-a bucurat de investitii majore, si chiar in perioada pandemiei, sectorul de constructii din Romania a avut cea mai crestere din Europa.

Astfel ca, o investitie imobiliara sau in constructii ar trebui sa faca parte din multe portofolii.

Comparativ cu criza din 2008, cand impactul crizei a fost datorat de o forta de cumparare scazuta si atunci si acest sector a fost afectat serios, in 2020, criza economica provocata de pandemie nu va influenta foarte puternic pretul in piata.

Situatia din 2020 e diferita fata de cea din 2008 si atunci si solutiile sunt diferite.

Constructorii si Dezvoltatorii sunt companii puternice si au puterea sa astepte o revenire ecnomica.

O a doua varianta ar fi investitiile in piata de arta. Cumpara tablouri si/sau obiecte de colectie de design interior autentice si certificate de o autoritate in domeniu.

Respectand principiul exemplului de buna practica, in 2020, o casa de licitatii din Romaania a facut vanzari de 2,5 milioane de euro in perioada starii de urgenta.

Astfel de investitii nu sunt usor de facut, dar nici imposibil. Cu o mica documentare si solicitand sprijinul unor cunoscatori, nu este cu nimic mai complicat decat domeniul imobiliarelor.

Investitiile in arta sunt investitii pe termen mediu si lung, dar reprezinta o optiune excelenta in Romania, unde este o piata la inceput de drum si o foarte buna diversificare de portofoliu, totodata.

Tot intr-o faza incipienta in Romania, dar nu si in Europa de vest, este piata ceasurilor de colectie.

Gandeste-te putin, Sa investesti intr-un brand ceas de colectie, realizat in serie limitata de catre un brand recunoscut la nivel international nu-si poate pierde valoarea.

Cea mai buna metoda de-a achizitiona astfel de ceasuri, este prin intermediul unor licitatii de ceasuri si/sau bijuterii organizate de marile casele de licitatii din Romania sau Europa.

Cu trecerea timpului, modelele respective devind tot mai greu de gasit si achizitionat, astfel crescandu-le valoarea considerabil.

Mai mult decat atat, de-alungul timpului aceste ceasuri aduna povesti impresionante din care, cu siguranta vrei si tu sa faci parte.

Uite un alt exemplu de invititii care pot face diferenta, stii care este cel mai scump lucru produs vreodata in Romania?

Un tablou vandut cu 9 milioane de euro. Dar ce zici de un ceas românesc de 10.000 de euro, sau o sticlă de Segarcea in valoare de 15.000 de euro.

Asta ajunge la o alta oportunitate de-a investi mai putin cunoscuta: Vinurile de colectie.

Prin intermediul licitatiilor atat cineva aflat la inceput cat si un colectionar cu experienta poate face achizitii importante la un pret la care nici n-ar fi visat.

Fiind organizate in loturi de mai multe sticle si fiind vandute direct de producator fara alti intermediari pretul de pornite in orice licitati de vinuri este mult sub pretul din orice magazin.

Mai mult decat atat, varietatea si unicitatea productiilor este imposibil de egalat de catre orice alt tip de distrubuitor/vanzator.

Tablourile, Ceasurile, Bijuteriile, Vinurile sunt doar 4 exemple de investitii cu mult potential in Romania, lista poate continua, in functie si experienta si disponibilitatea de a risca a fiecaruia.

In vremuri tulburi, doar cei puternici apasa pe acceleratie. Acum sa se face diferenta intre cei mici si cei puternici.

Tu ce ai de gand?

Alte Articole de 1 :

Makita HR2470 si Bosch GBH 2-26 DFR (1) (1)

Makita HR2470 sau Bosch GBH 2-26 DFR?

Un ciocan rotopercutor se situeaza undeva la mijloc intre o bormasina cu percutie si un demolator. Asa cum probabil stii deja rotopercutoarele pot avea sisteme de prindere diferite si se...