Istoria Postei si cum a ajutat la evolutia societatii

cutiipostalebloc

Unul dintre principalele motive pentru care societatea noastra a evoluat atat de rapid este comunicarea. Faptul ca am putut comunica unul cu celalalt intr-un mod complex a ajutat la dezvoltarea unor legaturi interumane si la colaborare pe diverse proiecte.

Din dorinta de a comunica mai mult si mai usor, inca din cele mai vechi timpuri oamenii au incercat sa isi trimita mesaje chiar si la distanta. Asa a aparut Posta cu ale sale cutii postale, vederi trimise e la mare, scrisori si documente.

Care este istoria Postei?

Primul serviciu postal bine pus la punct a aparut in Roma Antica, intre 62 inainte de Hristos si 1 Inainte de Hristos. Serviciul postal de atunci era destinat doar corespondentei guvernamentale. Mult mai tarziu a aparut si serviciul postal pentru cetatenii de rand.

Faptul ca Roma a fost primul loc in care s-a dezvoltat Posta are si o explicatie destul de bine argumentata: Romanii aveau drumuri foarte bune care puteau asigura un transport facil. In acea perioada au aparut si expresii precum ” Toate drumurile duc la Roma”.

Usor, usor, Posta s-a dezvoltat si a aparut in mai multe locuri din lume, transportul prin intermediul cailor fiind schimbat cu transportul cu trenul si mai apoi cu automobilul.

In Romania, Posta moderna pe care o stim astazi dateaza de prin secolul XIX, atunci cand a existat o perioada destul de importanta de crestere economica. Este perioada in care s-a creat legatura intre Cluj, Brasov si orase din Tara Romaneasca iar trasurile au inceput sa aiba trasee bine stabilite pe rute intre Braila, Giurgiu, Caieni si Focsani. Pe atunci, prin posta se trimiteau doar documente foarte importante sau bani, insa incetul cu incetul Posta s-a dezvoltat si a devenit disponibila si pentru oamenii de rand.

Nevoia de comunicare a fost intotdeauna acolo, astfel au aparut in scurt timp cutii postale de bloc iar oamenii au inceput sa isi trimita scrisori, vederi si tot felul de documente.

Astazi, Posta nu mai are o utilitate chiar atat de mare in conditiile in care comunicarea se poate face prin telefon, SMS sau email. Totusi, conform profesionistilor de la cutiipostalebloc.ro, serviciile postale sunt inca extrem de bine puse la punct si functioneaza.

Merita sa ai o cutie postala?

Cu siguranta, da! Chiar daca comunicarea cu persoanele dragi sau chiar cu institutiile statului se poate face online, cutia postala poate sa fie modul prin care se pot transmite documente fizice importante sau diverse colete. Foarte multi oameni prefera sa pastreze abonamente la ziar prin posta, pentru farmecul pe care il are acest mod de comunicare.

Pe langa asta, o cutie postala este un element estetic care poate sa imbogateasca in mod considerabil modul in care arata o casa. Este motivul pentru care exista extrem de multe variante de cutii postale, care mai de care mai interesante, care pot fi alese in functie de materialul din care sunt realizate, in functie de marime sau in functie de alte criterii importante, cum ar fi rezistenta la intemperii sau la socuri fizice.

Alte Articole de 1 :

pantofi dama

Alege cea mai calitativa incaltaminte dama

Incaltamintea trebuie sa fie intotdeauna aleasa cu grija. Aceasta poate fi un aliat de nadejde sau sa iti compromita sanatatea mai mult decat iti poti dai seama. Daca vrei sa...

hb-ecomunicate

Top 5 obiective turistice pentru straini

Strainii sunt din ce in ce mai interesati sa viziteze Romania si sa ii afle istoria, motiv pentru care, anual, mii de persoane din alte tari vin in tara noastra...

mt-ecomunicate

Hai cu trenul la mare

Imediat ce soarele a inceput sa fie mai puternic si temperaturile mai ridicate, oamenii au inceput sa plece spre litoral ca sa faca plaja, sa inoate in mare si sa...

parerea-mea-despre-scafa-coafor-portabila

Parerea mea despre scafa coafor portabila

Recent, mi s-a cerut opinia cu privire la inceperea unui business, si anume – deschiderea unui centru de infrumusetare. O prietena si-a luat diploma de stilist-coafor si, ca orice tanara...

5-lucruri-de-care-ai-nevoie-la-un-picnic

5 lucruri de care ai nevoie la un picnic

Daca ai planificat un picnic impreuna cu familia, nu ai nevoie de prea multe lucruri ca sa ai in geanta. Sunt insa unele lucruri indispensabile fara de care odihna in...