Joburi dominate de muncitori mai in varsta

ecomunicate

Generatia Baby Boomer incepe sa atinga varsta de pensionare, dar asta nu inseamna ca sunt destul de gata sa paraseasca forta de munca inca. De fapt, potrivit unui sondaj recent, 53% dintre lucratorii cu varsta de peste 60 de ani spun ca isi amana pensionarea.

Indiferent daca raman in pozitia lor actuala sau pe calea carierei, urmeaza o pasiune sau doar isi asuma un loc de munca mai putin solicitant pentru a ramane activ si pentru a castiga un venit suplimentar, a precizat calculator salariu net. Multi lucratori mai in varsta aleg sa continue sa lucreze. incepand cu 2018, 23% din forta de munca are cel putin 55 de ani.

Ca in orice tendinta, prezenta lucratorilor mai in varsta este mai accentuata in unele ocupatii decat in ​​altele. Majoritatea incaseaza salariul minim net pe economie, insa, acesta nu este un criteriu. Unele dintre ocupatiile in care lucratorii cu varsta de peste 55 de ani reprezinta un procent mare din forta de munca a ocupatiei includ:

Soferii de autobuze scolare transporta elevii catre scoala si din alte activitati. In zilele de scoala, soferii ridica studentii dimineata si ii intorc acasa dupa-amiaza. De asemenea, conduc elevii in tot felul de excursii, tabere, evenimente sportive si alte activitati.

Soferii de autobuze interurbane transporta pasageri intre zone, orase. Soferii de autobuze de tranzit local respecta un program zilnic in timp ce transporta persoane pe rutele obisnuite de-a lungul strazilor orasului sau suburbane.

Regizorii si compozitorii muzicali conduc orchestre si alte grupuri muzicale in timpul spectacolelor si sesiunilor de inregistrare. Compozitorii scriu si aranjeaza muzica originala intr-o varietate de stiluri muzicale.

Inspectorii de constructii se asigura ca constructiile indeplinesc codurile si ordonantele locale si nationale de constructii, reglementarile de zonare si specificatiile contractului.

Psihologii clinici, de consiliere si scoli studiaza procesele cognitive, emotionale si sociale si comportamentul, observand, interpretand si inregistrand modul in care oamenii se raporteaza intre ei si la mediile lor. Ei isi folosesc descoperirile pentru a ajuta la imbunatatirea proceselor si comportamentelor.

Taximetristii si soferii conduc oamenii catre si din locurile in care trebuie sa mearga. Ei trebuie sa fie familiarizati cu strazile orasului si locatiile pentru a duce pasagerii la destinatiile lor. Taximetristii iau pasagerii in calatorii preorganizate, uneori in limuzine, autoutilitare sau masini private.

Administratorii de proprietati, imobiliare si asociatii comunitare au grija de numeroasele aspecte ale proprietatilor rezidentiale, comerciale sau industriale. Se asigura ca proprietatea este bine intretinuta, are un aspect placut si isi pastreaza revanzarea sau valoarea leasingului.

Alte Articole de 1 :

venit-instabil

4 trucuri pentru un venit instabil

Cum faceti fata cheltuielilor cu un buget neregulat? Luati in considerare aceste patru strategii pentru a va ajuta sa bugetati cu un venit variabil si sa castigati incredere financiara. Este...

test-de-sarcina

Simptomele precoce ale sarcinii

Desi poate parea ciudat, prima saptamana de sarcina se bazeaza pe data ultimei perioade menstruale. Ultima ta menstruatie este considerata saptamana 1 a sarcinii, chiar daca inca nu ai fost...

pexels-curtis-adams-3773573

Mobila de bucătărie în sincron cu cea din living

De multe ori, în locuințele moderne, bucătăria este o extensie a sufrageriei. Așadar, tot mai mulți designeri de interior recomandă ca mobila sufragerie să aibă aceleași tonuri cu cea din...