Lucrareamea.ro – Cum poți amenaja o grădină laterală îngustă?

gradina-laterala-ingusta-lucrareamea.ro

Pe măsură ce casele noastre devin mai mari, ne restrângem în mod literal opțiunile de spațiu pentru grădină.

Dar acele grădini super înguste în care ți se pare că nimic nu încape au mai mult potențial decât îți dai seama.

Dacă ești în pană de idei cu privire la amenajarea unei astfel de grădini îți las în rândurile de mai jos câteva idei.

1. Oferă un boost căilor de acces către grădină

Căile laterale nu trebuie să fie plictisitoare. În această casă, pavarea creează o impresie de larg, cu multă textură și interes, iar luminozitatea pietrei elimină zona umbroasă.

Poți pune plante verzi și câteva flori care să ofere pete de culoare pentru a completa pavajul.

2. Transformă gardurile înalte în obiecte statement

Pereții înalți și gardurile tind să facă grădinile laterale să se simtă sumbre și neatractive.

În loc să le vezi ca zone cu probleme, folosește astfel de structuri ca oportunități pentru a adăuga o notă decorativă personală în grădina ta. Vopseaua este o modalitate low cost de a decora garduri și pereți și, desigur, poate fi ușor schimbată.

3. Creează spații de locuit în aer liber

Alegând mobilierul cu proporții potrivite, acel spațiu îngust poate găzdui două persoane confortabil (cu o ceașcă de ceai sau un pahar de vin în mână), plus un spațiu de rezervă pentru unele plante în ghiveci.

4. Creează curți pe care le poți vedea din interior

Când un spațiu este prea mic pentru a locui în exterior, gândește-te cum poate fi folosit pentru a îmbunătăți spațiile interioare.

Te-ai gândit la o curte compactă care oferă o priveliște liniștită din interiorul casei sau chiar a dormitorului tău.

Trebuie doar să alegi niște geamuri mari de sus până jos pe un întreg perete pentru a te bucura de priveliștea tropicală.

5. Construiește pergole pentru a conecta pereții

Spațiile în aer liber acoperite oferă un sentiment intim.

Prin conectarea pereților dintr-o grădină laterală cu o pergolă cu două coloane mari, poți creea un spațiu asemănător unei încăperi, ideal pentru viața în aer liber.

6. Strecoară o mini piscină

Piscinele înguste dar lungi sunt ideale pentru spații înguste.

Adăugarea unui spa la un capăt îți transformă grădina, într-o oază primitoare. Poți adăuga iarbă înaltă tip bambus dar și plante curgătoare pentru a aduce și pereții în aceeași poveste.

7. Adaugă o fântână verticală

Distrage atenția de la gardurile impunătoare și înalte de-a lungul curții cu o fântână verticală care se va încadra ușor într-un spațiu îngust.

Pictarea gardului o culoare închisă îl leagă de piatra înconjoară de apă, astfel încât toate să se citească ca un singur element și contrastează frumos cu plantele verzi.

8. Adăugați o grădină privată dormitorului de jos

Ce ar putea fi mai încântător decât propriul spațiu exterior retras alături de un dormitor imens?

Aici, plantația în mare parte verde creează o perspectivă senină pentru ca tu și familia ta să se bucure în timp ce leneviți într-o duminică dimineață.

9. Alege plantele care să se potrivească spațiului

Plantele verticale, cum ar fi bambusul și pasărea paradisului (Strelitzia reginae) în locurile înguste reduc impactul înălțimii zidurilor și gardurilor.

Acolo unde spațiul este și mai strâns, poți, de asemenea, să chemi pe cineva să lege plante curgătoare care să crească pe pereți pentru a adăuga o pată de verde.

Aici ai doar câteva idei de cum îți poți amenaja probabil cel mai greu loc din curtea ta. Pentru a descoperi mai multe idei fresh de amenajări exterioare și interioare, intră pe cel mai nou website de amenajări pentru casa ta.

Acum este rândul tău. Tu ce idei ai? Ce idei ai mai întâlnit? Cum ai vrea să îți transformi acel loc. Ceva rustic sau tropical?

Alte Articole de 1 :

ecomunicate

Unde poti paria pe Gala Premiilor Oscar 2021?

Ediția cu numărul 93 a Premiilor Oscar este programată pe 26 aprilie, atât în Dolby Theatre cât și în Union Station din Los Angeles. Acest eveniment este considerat unul dintre...

image001

Pariază ca profesioniştii!

Jocurile de noroc sunt într-o continuă creştere de popularitate. Şi de ce să nu fie aşa atâta timp cât îţi iei porţia de adrenalină şi realizezi şi câştigurile pe care...

agrotextil-produs-de-calitate

Agrotextil: produs de calitate, ieftin, util!

Literal, în fiecare al doilea articol despre grădinărit veți găsi recomandări pentru a acoperi suprafața grădinii cu un strat de mulci. În același timp, cel mai bun tip de material...