conturi in euro

Masina de tocat carne electrica pentru uz casnic

O masina de tocat carne electrica poate fi gasita in aproape fiecare bucatarie. Ne vom da seama cum functioneaza aceasta tehnica, cum sa o operam corect si care sunt cei mai populari producatori. Cei care se uita doar la unitate vor invata cum sa aleaga o masina de tocat carne electrica, ce functii sunt necesare si pentru care nu merita sa platesti in exces.

Masina de tocat carne este formata din urmatoarele piese:

Corp.
Motor.
Gura de alimentare.
Impingator.
Surub.
Cutit.
Zabrele.
Discul de fixare.
Pentru diferite modele de masini de tocat carne pot fi incluse:

gratare cu diferite dimensiuni ale gaurilor;
cutite suplimentare;
duze si razatoare;
duze pentru testare;
accesoriu pentru carnati si kebbe.
Atunci cand calculati costurile, trebuie sa luati in considerare ce parametri afecteaza, in plus, consumul de energie:

Puterea motorului dispozitivului.
Performanta.
Calitatea si starea consumabilelor unitatii.
Calitatea produsului.

Urmatorii factori afecteaza consumul de energie al dispozitivului:
In primul rand, aceasta este puterea aparatului. Puterea este cel mai important factor care afecteaza performanta dispozitivului. De regula, producatorul indica in fisa de date doua valori ale puterii masinii de tocat carne: nominala si maxima.
Puterea de 800 de wati va ajuta la macinarea bucatilor mici de carne in care aproape ca nu exista vene. Nu cere mult de la o astfel de masina de tocat carne. Este necesar sa monitorizati temperatura motorului sau.

Putere de la 900 la 1400 wati – Cea mai indicata pentru o masina de tocat carne electrica pentru uz casnic. Aceasta tehnica va face fata rapid si cu incredere cu carne de orice consistenta.

Putere de la 1500 de wati mai potrivita pentru un aparat electric profesional. Consuma mai multa energie si, prin urmare, este mai zgomotos.

Cu o masina de tocat carne, a carei putere variaza intre 1000-1500 de wati, nu se va putea economisi energie electrica. Acest lucru este firesc: cu cat dispozitivul este mai puternic, cu atat consuma mai multa energie. Daca o masina de tocat carne electrica transforma carnea o data pe luna, costul energiei electrice este aproape invizibil. Daca il folositi o data la doua zile, costurile vor fi tangibile.

Capacitatea de tocare este cantitatea de carne pe care dispozitivul o macina timp de un minut. De obicei, aceasta cifra variaza de la 600 de grame la 4,7 kilograme. Standardul este de doua kilograme de produse din carne pe minut. Cu cat performanta este mai mare, cu atat dispozitivul consuma mai multa energie.

Cutitul este partea cea mai utilizata a masinii. Sunt impuse cerinte stricte asupra materialului si calitatii cutitelor: un cutit  si de proasta calitate poate provoca supraincalzirea si defectarea echipamentului. Cele mai bune cutite sunt fabricate din otel aliat durabil. Nu trebuie sa aiba defecte sau deformari. Daca cutitul devine tocit in timp, nu poate fi ascutit acasa, este mai bine sa contactati centrul de service sau comandantul. Unele masini de tocat carne de marca au cutite cu auto-ascutire, durata lor de viata este nelimitata. Un dispozitiv cu un cutit contondent consuma mai multa energie electrica.

Cand aparatul macina carnea fara tendoane si amestecuri de grasime, consuma mai putina energie. Cu cat mai multe vene si grasime in carne, cu atat este mai mare consumul de energie.

Care este puterea nominala a unei masini de tocat carne electrica?
Departe de fiecare client cunoaste termenul de „putere nominala”, iar acesta este cel mai important criteriu de alegere a aparatelor electrocasnice. Pentru a intelege ce fel de putere ar trebui sa aiba o masina de tocat carne, trebuie sa stiti ca conceptul de „putere” include trei categorii:

nominal;
varf;
minim.
Varful sau maximul este puterea motorului la care isi ofera potentialul maxim (un os a intrat in surub, sunt infasurate pelicule sau tendoanele). Dispozitivul foloseste puterea maxima, dar nu mai mult de doua secunde. Aceasta putere este cel mai adesea declarata pe ambalajul dispozitivului.

Putere nominala – aceeasi putere cu care dispozitivul va functiona prin macinarea carnii omogene. Intre timp, este posibil sa gasiti astfel de informatii doar studiind in mod corect fisa tehnica a modelului.

Puncte cheie in alegerea unei  masini de tocat carne electrica
Material de fabricatie: ideal daca masina de tocat carne este in intregime din metal. Optional – un dispozitiv cu o carcasa din plastic. Deteriorarea carcasei este destul de rara. Interioarele unei masini de tocat carne de calitate ar trebui sa fie realizate numai din otel, acest lucru garanteaza fiabilitatea dispozitivului. Nu faceti rabat de la calitatea aparatului.

Nivelul de zgomot al masinii de tocat carne in timpul functionarii este de la 70 la 90 dB. Daca acest parametru este fundamental la alegere, poti cere asistentului de vanzari sa demonstreze nivelul de zgomot al modelului care iti place.
Gratare complete – fiecare masina de tocat vine cu un set de gratare pentru carne tocata cu deschideri mici (3-3,5 mm), medii (4,5-6 mm) si mari (8-9 mm).
Protectia motorului – atunci cand obiecte solide intra in melcul masinii de tocat carne, dispozitivul se va opri automat. Masinile de tocat carne electrice sunt echipate cu o functie de oprire automata in timpul supraincarcarii. Aceasta functie asigura ca unitatea nu se arde.
Tava sau platforma de incarcare. Este atasat de gatul dispozitivului si este conceput pentru a incarca bucati de carne sau alte produse. Tava poate fi din plastic sau metal. Cu cat suprafata tavii este mai mare, cu atat dispozitivul este mai convenabil in functiune.
Inaltimea prizei trebuie sa depaseasca lungimea degetelor. In majoritatea modelelor, aceasta valoare variaza de la 11 la 15 cm. Acest lucru elimina riscul ca degetele sa intre in mecanism.
Functia inversa poate fi utila atunci cand tendoanele de carne sunt infasurate in jurul axei melcului. Aceasta functie nu are toate dispozitivele. Daca exista o oportunitate, este mai bine sa alegeti un model cu aceasta oportunitate.

Duze suplimentare: duze pentru legume toaca rapid fructele si legumele; razatoarea va face fata cu legume si branza; duzele pentru carnati si kebbe vor ajuta la prepararea diferitelor carnati. Dispozitivele de formare vor taia aluatul in fursecuri; rasnita de cafea va macina boabe de cafea, condimente, nuci; un storcator va ajuta la stoarcerea sucului; Duza pentru rosii nu va permite semintelor si coajelor sa intre in ketchup-ul de acasa. Discurile de paste si formele pentru cotlet pot fi, de asemenea, incluse. Desigur, nu toate aceste duze trebuie incluse. Dar daca vrei, le poti cumpara. Inainte de a cumpara, ar trebui sa va ganditi daca aceasta sau acea duza este cu adevarat necesara si cat de des ar trebui sa fie utilizata. Modelele separate de masini de tocat carne au compartimente in carcasa pentru depozitarea duzelor si a unui cordon.

Angrenajul melcat este partea principala a unei masini de tocat carne electrica; pe el sunt atasate atasamentele si cutitele. Acesta trebuie sa fie din metal.

.In plus, pentru mai multe informatii despre cum sa alegeti cea mai buna masina de tocat pentru nevoile voastre, puteti accesa oricand www.masinitocat.ro.

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de SEO MEDIA:

Ingrijirea tenului gras cu tendinta acneica necesita o abordare atenta si produse adecvate, ceea ce poate fi o provocare pentru multe dintre noi.
Curățarea terenurilor de vegetație și arbusti poate fi o sarcină dificilă și laborioasă, mai ales atunci când terenul este acoperit de vegetație densă sau arbusti înrădăcinați adânc.
În contextul creșterii preocupărilor legate de impactul asupra mediului înconjurător, industria ambalajelor a fost nevoită să găsească soluții mai sustenabile pentru a reduce impactul deșeurilor asupra planetei.
ntr-o lume a afacerilor în continuă evoluție, imaginea brandului și modul în care acesta este perceput de către clienți joacă un rol esențial în succesul oricărei companii.
Într-o lume în continuă schimbare, preocuparea pentru impactul asupra mediului înconjurător a devenit din ce în ce mai importantă.