Masina de tocat manuala vs Masina de tocat electrica

Aveti posibilitatea de a opta intre o masina de tocat carne manuala sau o masina de tocat carne electrica. Fara doar si poate, ultima varianta reprezinta cea mai performanta optiune, ce beneficiaza de mai multe functii, simplificand in mod considerabil munca si efortul depus. De asemenea, este caracterizata prin puterea superioara pe care o detine, dar si flexibilitatea pe care o ofera.

Pe de alta parte, masina de tocat manuala este cea mai simpla si accesibila varianta din perspectiva pretului, pe care o puteti folosi pentru a procesa cantitati mai mici de carne. Va solicita in mod direct, fiind necesara si interventia voastra in procesul de maruntire a carnii.

Cele mai multe persoane opteaza pentru variantele de masini de tocat electrice datorita performantelor pe care le ofera, confortului asigurat, dar si eficientei. Insa, sunt cateva aspecte de discutat si in aceasta privinta, fiindca si alegerea unei masini de tocat electrice bune necesita anumite cunostinte despre gama.

In primul rand, este vorba despre puterea motorului din dotare care este exprimata in watti. Cu cat puterea este mai mare, cu atat masina va fi capabila sa proceseze mai rapid si mai usor continutul. Totodata, o putere mai mare nu inseamna neaparat si un consum energetic mai mare, fiindca in cazul unei masini puternice, timpul in care este procesata carnea si nu numai se va scurta considerabil fata de o masina mai putin puternica.

Se recomanda ca puterea minima pentru o masina de tocat carne sa fie de 1200 W, existand modele care ajung si la 2500 W. Este esential modul in care gatiti si obiceiurile culinare pe care le aveti.

De asemenea, ca in cazul robotilor de bucatarie, ar fi bine sa va orientati catre un model care dispune demotor direct conectat – Direct Drive, caci axul acestuia este conectat direct la axul cutitului de tocat, oferind o putere mai mare si un cuplu bun.

Pe de alta parte, msinile cu transmisie cu roti dintate pot fi aproape la fel de puternice, dar au dezavantajul de a fi mai zgomotoase. Cu toate ca  masinile cu transmisie cu curele sunt cele mai silentioase optiuni, puterea acestora este una mai mica, existand riscul de a se bloca mai rapid cu alimente fiindca curelele derapeaza usor de pe rotile de antrenare, pierzandu-si in timp puterea.

O masina de tocat electrica bunadispune de accesorii care sa permita mai multe dimensiuni de tocat: tocare fina, medie sau grosiera. Aici depinde de ceea ce doriti sa tocati, dar si de continutul pe care vreti sa il obtineti in functie de reteta pe care urmeaza sa o pregatiti.

Aparent un produs simplu, totusi o masina de tocat buna ar putea dispuen de o gama variata de accesorii printre care se regasesc: sitele pentru tocare fina, medie sau grosiera, cutiite pentru maruntirea biscuitilor, accesoriile pentru carnati, accesoriu pentru prepararea sucului de rosii, accesoriu pentru tocarea fructelor si legumelor, accesoriu kebbe, dispozitiv de impingere si tava de alimentare. Accesoriile din dotare sunt in stransa legatura cu functiile de care aparatul dispune, iar cu cat accesoriile sunt mai multe cu atat aparatul, va putea indeplini mai multe sarcini.

In cazul variantelor multifunctional, regasim palnii pentru pregatirea carnatilor de casa, palnie pentru scurgerea sucurilor, palnire cu filtru pentru pregatirea sucului de rosii si a bulionului ietc. Toate aceste accesorii se pot detasa usor si pot fi curatate rapid.

Este recomandat sa optati pentru variante metalice, usor de spalat care sa ofere un plus de siguranta. Cu atata mai bine daca dispune si de picioruse tip ventuze sau cauciucate pentru a oferi o stabilitate mai mare in timpul functionarii.

Atat masinile de tocat manuale, cat si cele electrice au la baza un cutit circular cu patru lame si ax melcat care il alimenteaza. Cu ajutorul acestuia, puteti toca foarte usor carne sua materie prima care prezinta o granulatie mare sau medie.

Unele variante de masini au adoptat si design-ul cu sita cilindrica, aceasta avand la exterior o serie de cutite ce ofera capacitate superioara de taiere, insa pot fi construite si pentru a permite razuirea sau felierea fructelor si legumelor pana la tocarea fina a carni moi sau a pestelui.  Totusi aceste site nu sunt la fel de dure precum un cutit masiv si nu il pot inlocui, multi dintre producatori au ales sa ofere ambele variante. In general, cutitele sunt realizate din otel inoxidabil cu duritate mare, dar si o rezistenta superioara impotriva coroziunii sau socurilor.

Capacitatea de tocare este si ea un aspect esential in proces, constand in numarul de kilograme pe care le poate procesa masina intr-un singur minut – kg/min. Modelele mai mici dispune de capacitati de 1.5-2 kg/min, iar cele mai mari ofera 4 sau mai multe kg/min. Din nou, sunt esentiale aspecte precum obiceiurile culinare, numarul membrilor familiei, cantitatea de mancare preparata si asa mai departe.

In plus, este esential ca masina sa dispuna de mai mult de o treapta de viteza pe care sa o adaptati in functie de continut. Mai mult decat atat, prezenta functiei Reverse este esentiala in momentul in care apar blocaje. Aceasta presupune rularea in sens invers a aparatului conducand la deblocarea acestuia.

Prin urmare, daca te-ai orientat deja asupra unui model si vrei sa afli mai multe detalii ori inca esti in cautarea produsului potrivit, nu ezista ca cauti mai multe informatii relevante pe site-uri specializate cum ar fi https://www.masinitocat.ro/. Poti gasi review-uri de produse ce prezinta inclusiv pareri obiective de la clienti, precum si informatii generale despre masinile de tocat impreuna cu topul celor mai bune produse ale momentului.

DATE DE CONTACT

Nume: Seomedia.ro
Cuvinte cheie: masini de tocat bune, pareri masini de tocat

Alte Articole de 1269 :