Masina nu mai porneste? De ce se intampla asta?

masina-nu-porneste1-600x400

Care sunt cauzele pentru care masina ta nu mai porneste si ce poti sa faci mai ales daca ai ramas in mijlocul drumului departe de casa?

Masina nu mai porneste? De ce se intampla asta?

Care sunt cauzele pentru care masina ta nu mai porneste si ce poti sa faci mai ales daca ai ramas in mijlocul drumului departe de casa? Atunci cand ajungi intr-o astfel de situatie poti spune ca ai chiar ghinion, dar o astfel de situatie poate fi cumva prevazuta daca masina ta este corect intretinuta.

Daca vi s-a intamplat asta va sfatuim sa verficati bateria si demarorul (dispozitiv folosit pentru punerea in functiune a unui motor, care poate functiona independent, dar care nu poate porni singur).

In functie de tensiunea pe care o are baterie in mod normal, aceasta poate poate porni sau nu. Tensiunea corespunzatoare a sa este de 12,6 volti.

Daca bateria este in regula verificati alternatorul. Alternatorul este cel care incarca bateria. Daca acesta nu mai functioneaza bateria nu se va mai incarca si probabil veti mai putea merge cateva ore cu masina.

Daca si acesta este in regula posibil sa aveti o problema la motor. Posibil sa aveti o problema pe alimentare, o problema cu bujiile incandescente in cazul masinilor diesel, un egr infundat sau dpf infundat sau chiar o distributie nealiniata.

Un tester va poate spune exact de ce masina nu mai porneste. Un astfel de tester il puteti cumpara pana in 100 de lei si va va spune exact ce erori are masina. Codurile OBD2 va ajuta foarte repede sa identificati de ce nu porneste masina.

Un sfat pe care nu am vrea sa vi-l dam dar trebuie, care este pe cat se poate de simplu este: Verificati sa aveti benzina in rezervor.

Daca tot suntem la capitolul alimentare, verificati filtrul de combustibil pentru a va asigura ca permite circularea combustibilul prin el. Filtrele de combustibil pot fi infundate in timp si este posibil sa nu primeasca suficient combustibil pentru a permite motorului sa functioneze.

Schimbarea filtrelor de combustibil este mult mai usoara si mai putin costisitoare decat schimbarea unei pompe de combustibil.

De asemenea, schimbarea pompei de combustibil este un proiect destul de dificil si periculos.

O alta alternativa ar mai fi achizitionarea unor manuale in care sa gasiti explicit atat pasii de urmat cat si imagini.

Va rugam sa fiti atenti la firele de bujii expuse, deoarece acestea contin tensiuni inalte si pot fi periculoase! Nu indepartati firele sau alte componente electrice fara a deconecta pozitia negativa (-) a bateriei.

Cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa aveti un mecanic bun care sa va verifice masina in fiecare luna, astfel incat sa puteti anticipa orice problema deoarece, in acest articol, ne este cu neputinta sa acoperim toate motivele pentru care o masina nu poate porni.

Va sfatuim sa aveti grija ca masina dumneavoastra sa fie intretinuta ca la carte. Daca neglijati simptomele pe care vi le ofera de multe ori problemele se vor inmulti si astfel o sa ajungeti sa cheltuiti mai multi bani sau in situatii neplacute, cum ar fi o masina care nu mai porneste.

Alte Articole de 1 :

venit-instabil

4 trucuri pentru un venit instabil

Cum faceti fata cheltuielilor cu un buget neregulat? Luati in considerare aceste patru strategii pentru a va ajuta sa bugetati cu un venit variabil si sa castigati incredere financiara. Este...

test-de-sarcina

Simptomele precoce ale sarcinii

Desi poate parea ciudat, prima saptamana de sarcina se bazeaza pe data ultimei perioade menstruale. Ultima ta menstruatie este considerata saptamana 1 a sarcinii, chiar daca inca nu ai fost...

pexels-curtis-adams-3773573

Mobila de bucătărie în sincron cu cea din living

De multe ori, în locuințele moderne, bucătăria este o extensie a sufrageriei. Așadar, tot mai mulți designeri de interior recomandă ca mobila sufragerie să aibă aceleași tonuri cu cea din...