Metal, lemn sau beton? Care este cel mai bun material pentru structura de rezistenta a casei?

proiect de structura

Constructia unei case este pe viata. De multe ori, casele cu structura de rezistenta foarte buna pot trece peste sute de ani si peste o multime de cutremure, intemperii si capricii ale vremii. Pentru a face asta insa, cel care o construieste trebuie sa ia cele mai bune decizii.

Din fericire, tehnologia moderna poate contribui la orice proiect de rezistenta si poate transforma o cladire intr-una aproape indestructibila. O persoana fizica nu isi doreste o astfel de cladire insa, ci vrea un proiect de structura care sa ii ofere siguranta in cazul unor cutremure, care sa ii ofere confort termic si sa nu creeze probleme majore in timp. Evident, una dintre cerinte este sa fie cat mai ieftina, ceea ce pune o mare presiune asupra constructorilor.

Asta nu inseamna ca nu se poate obtine o casa ieftina si rezistenta. Conform celor de la ArhiProPub.ro, de-a lungul timpului s-au dezvoltat mai multe variante de structuri care pot respecta toate cerintele beneficiarilor. In ceea ce priveste materialele, cele mai utilizate sunt urmatoarele:

1. Betonul. Structura de rezistenta din beton este trainica si foarte populara. De cele mai multe ori, stalpii, centurile si fundatia casei sunt realizate din beton, iar peretii sunt realizati din caramida. Avantajele majore ale betonului sunt faptul ca permite extinderea pe verticala, poate sa suporte orice greutate a acoperisului, ofera o gama larga de finisaje si izoleaza foarte bine din punct de vedere fonic. De asemenea, rezista la incendii. Din pacate, constructia caselor din beton costa destul de mult si dureaza destul de mult.

2. Lemnul. Structura din lemn este folosita inca din cele mai vechi timpuri iar tehnologiile de constructie au evoluat extrem de mult in ultima perioada. O astfel de structura are multiple avantaje: este ecologica, izoleaza foarte bine din punct de vedere termic, aeriseste foarte bine incaperile. Din pacate, izolarea fonica nu este cea mai buna la casele din lemn (exista solutii moderne, insa, care pot rezolva aceasta problema) iar in timp lemnul ajunge sa scartie. Printre dezavantaje se mai numara faptul ca are o durata de viata mai scurta si ca nu permite extinderea pe verticala.

3. Metalul. IN ultimii ani s-a construit din ce in ce mai des pe structura metalica. Motivele sunt numeroase: se construieste rapid, rezistenta otelului este foarte buna, costurile de constructie sunt mici iar daunatorii sunt inexistenti, spre deosebire de lemn. Atat confortul termic cat si confortul fonic sunt ridicate, atata vreme cat constructorii stiu foarte bine ceea ce fac. Din pacate, otelul poate sa fie atacat de rugina, nu este inca foarte disponibil pe piata, asadar, calificarea muncitorilor nu este la cel mai inalt nivel iar incendiile pot destabiliza structura.

Toate materialele au, asadar, avantaje si dezavantaje. Atunci cand se alege materialul pentru structura de rezistenta, este recomandat sa se tina cont de o serie de detalii cum ar fi locul unde se construieste, bugetul si dorintele beneficiarilor. Cu o informare corecta, constructia poate sa raspunda tuturor solicitarilor fara a genera costuri mari.

Alte Articole de 1 :

acr30_125_ron_cu_brad_batoane_scortisoara_conuri_globuri.

Cum sa decorezi casa anul acesta: ghid pas cu pas

Nu doar bradul de Craciun si masa din sufragerie merita o atingere magica in acest an. Si restul casei trebuie imbracat in culorile si accesoriile specifice acestei sarbatori de sfarsit...