Nu există „Grădinamax țeapă” dacă știi cele mai bune practici de grădinărit

Ai vrut să îți pui la punct grădina, dar până acum încercările tale nu au avut rezultatele dorite? Ți-ai achiziționat semințe și răsaduri care nu au ieșit sau nu s-au prins? Ai auzit diverse lucruri despre anumiți furnizori, precum Grădinamax țeapă, și îți este frică să faci achiziții noi? Dacă ai puțină răbdare îți vom dezvălui noi de ce o grădină nu este întotdeauna așa cum trebuie, ce poți să faci pentru a-ți aduce grădina la nivelul dorit, și vom spulbera mitul legat de așa-numita Grădinamax țeapă.

O grădină nu este un lucru greu de obținut, dar necesită puțin timp și un anumit nivel de implicare. Apoi, trebuie să se țină cont de anumite reguli pentru crearea mediului ideal de care au nevoie plantele pentru a se dezvolta și produce fructe, respectiv legume. Din păcate mulți dau vine pe furnizori atunci când lucrurile nu ajung să fie cum și-au dorit, aceste persoane fără a lua în calcul factorii care au dus la eșec. Plantele, fie că vorbim de semințe, răsaduri, sau butași, au nevoie de condiții specifice pentru a se dezvolta corespunzător, fiecare specie cu cerințele sale. Chiar și o asociere greșită de plante, adică plantarea lor pe același lot, poate duce la rezultate nefavorabile. Așadar, înainte să te sperii de Grădinamax țeapă, îți recomandăm să citești despre cele mai bune practici de grădinărit.

·         Alege planta potrivită pentru fiecare locație sau pune plata aleasă în locația potrivită

De multe ori ne facem tot felul de planuri despre cum am vrea să arate grădina noastră. Vrem un soi de plante într-un loc și alt soi de plante în alt loc, imaginându-ne cum ar arată peisajul în final. Dar, ar trebui în primul rând, atunci când alegem plantele, să ținem cont de locația preferată de acestea. Unele apreciază să stea toată ziua în soare, pe când altele preferă umbra. Multe plante sunt sensibile la curenții de aer, și nu se vor dezvolta bine dacă sunt puse acolo unde curenții sunt puternici.

Apoi, ce tip de sol ai și unde? Cât de mult îți dorești să te ocupi de udat sau dacă ai în plan o irigare corespunzătoare? Pe lângă lumină și căldură, plantele vor avea anumite cerințe legate de sol și apă. În funcție de condițiile pe care le oferi și timpul pe care îl vei investi în îngrijirea lor, alege plantele potrivite. Dar, înainte de toate, vezi ce fel de cerințe are fiecare plantă pentru a crește armonios. La Grădinamax vei găsi toate informațiile necesare cu privire la fiecare soi de plantă și nevoile acesteia pentru a fi prolifică în grădina ta. Astfel, vei avea o grădină superbă și vei putea alege plantele potrivite.

·         Oferă-le apă, dar nu prea multă

Este bine știut faptul că plantele au nevoie de apă ca să crească. Totuși, nu este bine să udăm plantele în exces, deoarece acest lucru se va transforma în ceva dăunător pentru ele. Ca să nu ai plante care suferă din cauza apei, grupează-le în funcție de necesarul lor de apă. Astfel, nici una din ele nu va suferi de prea multă sau prea puțină apă.

Udă plantele corect, din moment ce cele mai multe probleme apar din lipsa apei sau de la apă care băltește. Va fi greu să îți dai seama care este problema, din moment ce o plantă se poate ofili și din lipsă de apă, dar și de la prea multă apă. Atunci când uzi plantele, asigură-te că apa ajunge și la rădăcina lor. Folosește o șurubelniță mai lungă sau un băț să testezi solul după udare. Ar trebui să mergi până la 30 de centimetri adâncime ca să te asiguri că udarea a fost făcută bine. Vei simți când pământul este dur și tare.

Dacă metoda ta de udare produce umezeală pe frunze, este recomandat să uzi plantele dimineața devreme, deoarece apa pe frunze în combinație cu răcoarea nopții încurajează apariția problemelor. De aceea este bine ca frunzele să se usuce până la căderea serii.

·         Încurajează vizita insectelor bune

Există o serie de insecte care sunt bune pentru grădină, precum buburuzele, albinele, păianjenii sau libelulele, care vor lupta împotriva dăunătorilor și vor asigura procesul de polenizare. Așadar, dacă le vezi, nu le face rău. Dimpotrivă, lasă-le în voia lor și chiar adaugă plante care ar face grădina ta un loc mai primitor.

·         Ține buruienile sub control

Buruienile sunt în competiție cu plantele tale pentru apă și nutrienți. Dacă le lași să se dezvolte, acest lucru va fi în detrimentul plantelor tale, din moment ce buruienile tind să crească mult mai repede decât plantele de grădină. Va trebui să smulgi buruienile crescute printre plante, operațiunea fiind mai simplă atunci când buruienile sunt mici. Deci nu le lăsa să crească prea mult, pentru că vor deveni greu de smuls, unele din ele având rădăcini foarte adânci, și vor sărăci solul de nutrienți.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de Florentina Popa:

Ai vrut să îți pui la punct grădina, dar până acum încercările tale nu au avut rezultatele dorite? Ți-ai achiziționat semințe și răsaduri care nu au ieșit sau nu s-au prins?
Dacă trăiești cu impresia că tot ce ieftin e de proastă calitate sau nu e bun, ar trebui să îți schimbi puțin concepția.
Hornul semineului poate gazdui substante si obiecte ce reprezinta un pericol de incendiu, lucru care trebuie avut in vedere odata la un timp.
Alinierea la GDPR - ce trebuie sa faca institutia primariei pentru a fi in conformitate cu noile reglementari prvind datele personale.
Lumea SEO poate fi plina de suisuri si coborasuri, insa impactul sau asupra afacerii tale este cu siguranta de neignorat!