O explicatie usoara a diferitelor tipuri de vin

Vinul este intimidant.

Exista zeci de tipuri diferite de vin, fiecare cu propriile alimente ideale. si apoi sunt snobii de vin – oameni care descriu sucul de struguri fermentat drept „untuos”.

Este pacat, pentru ca vinul este delicios. Cu o intelegere de baza a diferitelor tipuri de vin si a gusturilor lor, puteti lua o masa de o zi de lucru si o puteti face extraordinara … sau transforma un iesire obisnuita in ceva cu adevarat memorabil.

Dupa cum se dovedeste, exista un motiv foarte bun pentru a afla despre diferite vinuri si despre gustul acestora.

Intelegerea vinului il face sa aiba un gust mai bun

Studiile au aratat ca descrierile mai complexe ale vinului rosu si alb fac ca vinurile sa aiba un gust mai bun. intuitiv, acest lucru are sens. Daca aveti mai mult vocabular pentru a descrie ceea ce absorbiti, creierul dumneavoastra este mai capabil sa discearna arome mai subtile.

Asadar, am sa va prezint diferite tipuri de vin, cu posibilitatea de a achizitiona multe dintre ele din magazinul OenoArtis, care va descompune elementele de baza ale diferitelor vinuri, precum si descriptorii cheie pe care trebuie sa-i cunoasteti pentru a beneficia la maximum despre vinul pe care il beti.

Care este diferenta dintre vinul rosu si cel alb?

Bine, probabil ca nu aveți nevoie de ajutor pentru a recunoaste un vin alb fața de un vin rosu. arata diferit si cu siguranța au si gust diferit. Dar merita sa ințelegi de ce arata si au un gust atat de diferit. Vinovatul in ambele cazuri: piei si ceva ce aduc petrecerii numit taninuri. amintiți-va cuvantul tanin si ce inseamna, pentru ca oamenii din vin vorbesc mult despre taninuri.

Taninul

Ce sunt taninurile? Taninurile sunt o substanța naturala in struguri si alte fructe si plante (cum ar fi ceaiul, de exemplu). Gustul taninului este adesea descris ca fiind amar, provocand o senzație de uscaciune si pucioasa in gura. Taninurile ajung in vinul tau atunci cand vinificatorul permite pielii sa stea in sucul de struguri pe masura ce fermenteaza. acesta este si modul in care vinurile isi capata culoarea. Vinurile care au puțin sau deloc contact cu pielea ajung in roz sau alb, cu mult mai puține tanini. Vinurile care fermenteaza cu piele pentru o perioada mai lunga ajung rosii, cu un conținut ridicat de tanin. Dupa cum ți-ai imagina, cojile de struguri rosii au mai multe tanini decat cojile de struguri albi. Fiecare vin este are o tehnologie aparte de creatie, aceasta il considerand unic.

Taninul ofera coloana vertebrala a vinului rosu, motiv pentru care ați putea descrie un vin rosu drept „ferm” sau „pielețel” sau pur si simplu „amar”. Taninul confera, de asemenea, textura vinului rosu, facandu-l sa se simta „neted” si „moale” sau „aspru” si „mestecat”. in general, cu cat vinul este mai intunecat, cu atat taninul este mai mare si gustul este „mai indrazneț”.

Soiuri populare de vin rosu: Cabernet sauvignon, Zinfandel, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Franc, Malbec, Barbera, Sangiovese, Feteasca Neagra, Babeasca Neagra, Negru de Dragasani si Novac.

Vinul alb are tanin, dar nu suficient pentru a-l face vedeta spectacolului. in schimb, vinurile albe sunt protejate de aciditate. De aceea, ați putea spune ca un vin este „crocant” sau „tart”. sau, daca nu exista suficienta aciditate, s-ar putea sa numiți un vin alb „flasc” sau „plat”.

Soiuri populare de vin alb: Chardonnay, Riesling, Sauvignon Blanc, Sémillon, Moscato (Muscat), Pinot Grigio, Gewürztraminer, Feteasca Alba si Feteasca Regala.

Rozul sau vinul rosu este de culoare roz. Devine asa, deoarece este permis sa ramana in contact cu cojile de struguri rosii pentru un timp relativ scurt, comparativ cu vinul rosu. Pe spectrul dintre rosu si alb, rozul este mult mai aproape de partea usoara, cu tanin relativ scazut.

Soiuri populare de vin rose: Pinot Noir, Zinfandel, Pinot Grigio si Sangiovese.

La sfarsitul zilei, intr-adevar nu puteti face o alegere gresita. Atata timp cat esti atent la ceea ce nu iti place la un vin, fiecare sticla te va apropia de ceea ce iti place. Luati cate un pahar pe rand si nu va fie teama sa recunoasteti daca nu puteti pune cu degetul pe ceva.

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de bogdan:

Cu o intelegere de baza a diferitelor tipuri de vin si a gusturilor lor, puteti lua o masa de o zi de lucru si o puteti face extraordinara

Nu te mai poti loga?

In urma schimbarii platformei eComunicate.ro, conturile vechi de utilizatori nu mai sunt valabile. Va rugam creati un cont nou pentru a putea adauga comunicate de presa sau evenimente. Multumim pentru intelegere!

Stai in legatura cu noi!