În zilele noastre, stomatologia oferă cele mai bune opțiuni de tratament pentru orice problemă de sănătate orală. Variante precum implanturile dentare te pot ajuta să îți păstrezi zâmbetul frumos și sănătos pentru mult timp.
Ce trebuie să știi despre implanturile dentare?
Un implant dentar este folosit ca tratament pentru a-ți înlocui dintele natural. Înlocuiește rădăcinile unui dinte, astfel încât să poată fi plasat un dinte artificial, permanent. Fabricate de obicei din metale puternice și durabile, cum ar fi titanul, implanturile dentare sunt înșurubate direct în maxilar, unde oferă o bază solidă pentru un dinte.
Cine este eligibil pentru implanturi dentare?
Pentru a putea beneficia de o astfel de procedură este nevoie să îndeplinești anumite cerințe. Implanturile dentare pot fi recomandate persoanelor cu vârsta peste 18 ani, care se confruntă cu pierderea unuia sau mai multor dinți. Dentistul tău trebuie să stabilească mai întâi că maxilarul tău este sănătos și suficient de puternic pentru a rezista implantului.
Dacă nu ai suficient os se poate sugera o aditie de os. Dacă maxilarul nu este suficient de puternic sau suficient de gros, medicul dentist îți poate recomanda altă variantă pentru înlocuirea dintelui pierdut. În plus, orice problemă de sănătate orală sau generală trebuie tratată înainte ca implanturile dentare să fie o opțiune. Unele persoane cu diabet, boli de inimă și alte afecțiuni cronice pot fi refuzate să primească o astfel de intervenție.
Care sunt avantajele implanturilor dentare?
Există multe opțiuni de tratament pentru tratarea cariilor și a pierderii dinților. Dar implanturile dentare oferă o gamă largă de beneficii, cum ar fi:
- reprezintă o procedură simplă, ușoară, cu puțin timp de recuperare;
- este de lungă durată, fuzionează cu osul și este greu de spart sau deteriorat putând să te bucuri de el chiar și decenii întregi;
- există mai puțină durere și disconfort decât ai experimenta cu punți sau proteze dentare;
- aspect, senzație și funcții complet naturale în cazul unui implant dentar.
La ce să te aștepți în timpul procedurii?
Înainte de a începe procedura, medicul dentist îți va administra anestezice locale în zonă. De obicei, nu sunt necesare anestezice mai puternice, dar pot fi furnizate sedative pentru cei cu anxietate dentară severă. Odată ce medicul dentist s-a asigurat că zona este amorțită, plasează implantul dentar sub formă de șurub în linia maxilarului, unde se află dintele lipsă. Implantul trebuie să se atașeze de maxilar și rădăcini pe măsură ce se vindecă și crește. Poate dura până la 6 luni până când implantul tău se îmbină complet cu osul, moment în care vei fi gata să primești dintele artificial.