Palatului Braunstein – centru cultural și expozițional din municipiul Iași

Ridicat la jumătatea secolului al XIX-lea, Palatul Braunstein a devenit monument istoric de-a lungul timpului, având mai multe funcționalități. Construit de antreprenorul Adolf Braunstein, iniţial a fost hotel şi sediu de bancă, apoi redacţie a unor ziare şi sediu al unor partide. Clădire-emblemă a Iaşului, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost unul dintre puţinele imobile din Piaţa Unirii care a rămas în picioare după bombardamentele germanilor.
Palatul Braunstein își va schimba funcțiunea sa mixtă din comerț și locuințe sociale în funcțiune culturală – mediatică și spații expoziționale, devenind astfel un important pol de cultură și artă din zona de nord-est a României până în anul 2020.
Finanţarea proiectului a fost asigurată în cadrul Programului Operaţional pentru Competitivitate, fond gestionat prin politica de coeziune a Uniunii Europene.

Vrei să afli cum te poate ajuta politica de coeziune? Accesează site-ul Comisiei Europene sau adresa www.cohesionpolicy.com

DATE DE CONTACT

Nume: -
Functie: -
Email: media@cohesionpolicy.com
Telefon: --
Website: www.cohesionpolicy
Cuvinte cheie: Iasi, politica de coeziune, Uniunea Europeana

Alte Articole de 701 :

România are cel mai puternic laser

Laserul de la Măgurele, în fapt proiectul “Infrastructura Luminii Extreme – Fizica Nucleară” (ELI-NP) de la Măgurele, este un centru de vârf la nivel mondial pe