Pași esențiali în alegerea unui soft de gestiune

Un program de gestiune optimizat vine în ajutorul companiilor de toate dimensiunile în vederea automatizării activității lor, a gestionării stocurilor și implicit a îmbunătățirii rentabilității. Dacă sunteți un antreprenor sau manager în căutarea soluțiilor automatizate care să reducă erorile umane și să permită luarea deciziilor de la distanță, în timp real, ghidul de mai jos vă poate fi de mare folos.

Elemente de luat în considerare la alegerea unui program de gestiune:

  1. Cerințele particulare ale afacerii

Înainte de a alege un program în defavoarea altuia, e important să aveți definite cerințele particulare, ale afacerii. 
Întrebări simple de genul acestora vă pot fi de folos:
– Doresc să urmăresc nivelurile de inventar?
– Doresc ca întreg sistemul de recepție, dare în consum, vânzare, facturare/încasare să fie automatizat?
– E important pentru mine să am acces de la distanță, la indicatorii afacerii mele?
– Sistemul trebuie să fie accesibil mai multor factori de decizie și de pe mai multe dispozitive?
– Doresc să fac integrarea sistemului de gestiune (acum sau în viitor) cu un magazin online?
– Doresc să am posibilitatea de a exporta datele în format electronic către echipa financiar-contabilă?

  1. Personalizarea softului de gestiune

Dacă specificațiile afacerii sunt complexe (aveți nevoie de un program de gestiune pentru producție), atunci capacitatea de customizare a softului de gestiune este un criteriu de avut în vedere. Întrebați furnizorul de software în cât timp poate realiza personalizarea programului de gestiune. Dacă aveți deja un program de gestiune stocuri, dar vă sunt necesare funcții suplimentare, atunci asigurați-vă că noul sistem poate fi combinat cu cel existent.

  1. Ușurința în utilizare

Programul de gestiune vine ca o soluție de simplificare a gestionării afacerii, un sprijin în gestionarea mai eficientă a activității, o mai bună trasabilitate a sarcinilor și implicit un facilitator al deciziilor eficiente de business. Ușurința în utilizare este adesea un criteriu ignorat de către proprietarii de afaceri. Deși, capacitatea întregii echipe de a înțelege și de a utiliza programul ar trebui să reprezinte un element cheie în alegerea unui software.

Flexibilitatea în utilizare este un alt factor esențial de luat în considerare: noul software este potrivit pentru dispozitivele mobile, câți utilizatori îl pot implementa, permite accesul remote, de oriunde din lume și oricând? 

  1. Disponibilitatea pentru suport a furnizorului de software

După ce alegeți un sistem de gestionare a stocurilor, nu ați dori să rămâneți singuri și să căutați modalități de a utiliza totul singur. Când nu găsiți diverse funcționalități ale sistemului de gestiune sau când personalul nu știe să configureze diverse etape, vă așteptați ca specialiștii să furnizeze soluțiile cât mai repede posibil. Prin urmare, asigurați-vă că veți primi asistența completă de la furnizor.

Era gestionării afacerilor în Excel sau pe hârtie a apus. Companiile care își țin evidențele și rapoartele în foi de calcul Excel își pun afacerile în pericol, în special pe o piață din ce în ce mai competitivă. Din fericire, companiile de software vin în întâmpinarea provocărilor industriei cu softuri adaptate nevoilor și bugetelor companiilor.

 

DATE DE CONTACT

Nume: Adriana Buciuta
Functie: Manager Comercial
Email: comercial@selectsoft.ro
Website: https://www.selectsoft.ro/

Alte Articole de 771 :