Pentru Funerarenicolas.ro respect si recunostinta

funerare

O mama avea o fiica pe care o iubea ca pe ochii din cap. A crescut-o singura cu infinita iubire si bucurie in suflet, fara reprosuri si fara nemultumiri. Unicul copil a invatat atat de bine, incat la terminarea liceului a fost admis la o prestigioasa unversitate din Londra, iar mama a vandut ce avea de pret, sa o ajute.

-Mama, sa stii ca am sa te fac mandra de mine! Voi invata si acolo la fel de bine si cand voi castiga bani multi multi, tu nu vei mai munci niciodata asa de mult. Ne vom plimba prin toata lumea impreuna, vei avea o casa mare si modern mobilata…Mama, plec la studii la Londra fiindca te iubesc foarte mult si asa voi reusi sa ma fac remarcata.

Au discutat mult inainte de plecare si fiindca mama o iubea mai presus de cuvinte, nu a dorit sa o opreasca din drumul ei. A fost putin trista si a protestat, cand fiica a rugat-o sa ii faca o asigurare de viata, dar nu a putut sa ii refuze nici acest lucru.

Anii au trecut. Fata lucra la Londra intr-un magazin, avea rezultate stralucite la invatatura, iar cand venea acasa ii umplea mamei casa de cadouri. Trecusera doi ani si despartirea parea sa nu mai fie atat de lunga. Intr-o seara insa mama a primit un telefon de la patronul magazinului. A sunat-o plangand si mamai i-a tresarit inima. Invatase putina engleza de cand fata studia la Londra.

De la patronul magazinului a aflat ea ca un hot ii impuscase fata in inima, sa jefuiasca magazinul, iar fostul sef al fetei sale ii dadea aceasta trista veste plangand in hohote.

„Ce ma fac? Sunt singura pe lume, iar fata mea ucisa de un om rau la suflet ma asteapta acolo, sa o aduc acasa. Eu nu am mers niciodata cu avionul si nici nu stiu daca as reusi sa ma imbarc la timp. Trebuie sa o aduc acasa, fiindca m-a iubit enorm si a plecat sa studieze acolo, sa se intoarca mai bine pregatita aici si sa lucreze in tara ei!”

Bani nu mai erau, nu avea pe nimeni care sa o ajute si asa a inceput sa caute cu disperare pe internet firme de servicii funerare specializate in transportul funerar international. S-a gandit ca isi va vinde via si bijuteriile din aur pe care le primise ca repatrierea sa aiba loc.

Asa a ajuns pe site-ul firmei de pompe funebre https://www.funerarenicolas.ro/.

Era miezul noptii, dar din sentimentul datoriei, ea nu putea sa doarma.

Agentul era la post si incurajata de prezenta lui a inceput sa discute pe chat cu el. Sufletul i s-a inseninat putin, cand pe site a gasit anuntul repatriere cu cost 0.

Fiindca omul acela era la post, la ceas tarziu, in noapte, inima mamei s-a umplut de speranta: cineva rezona la sfasietoarea ei durere sufleteasca.

Era singura clienta si el i-a acordat intreaga atentie, iar ea i-a povestit totul. A pomenit si de asigurarea de viata a fetei si de via pe care dorea sa o vanda, dar se temea ca nu gaseste cumparator atat de repede, cum avea ea nevoie de repatriere.

Atunci el i-a spus ca repatrierea nu va costa nimic, ba mai mult de-atat vor fi bani suficienti si pentru parastas si cavou.

Toate cuvintele acelea din campul semantic al mortii sunau trist, dar indispensabil si niciodata nu s-a gandit ca le va pronunta in ceea ce o priveste pe fiica ei.

Acum lacrimile fierbinti ii ardeau mai tare obrazul, fiindca parca prevestise si uite, nici moarta nu o punea in incurcatura. Exista asigurarea de viata prin care se achitau costurile repatrierii si de restul ii va organiza parastasele in mod regulat si ii va face un cavou in care se va odihni si ea la timpul potrivit.

A inteles ca nu trebuie sa depuna niciun efort ca fata ei sa fie adusa in tara, ci trebuie sa se pregateasca sa o primeasca la capela ca pe o regina. Repatrierea dura ceva mai mult, fiindca cea careia ii daduse viata fusese ucisa si politia trebuia sa faca inca cercetari.

Agentul a insistat ca ea sa isi prezinte lista de dorinte, dar i-a oferit toate detalile legate de repatriere si cu toate ca a stiut ca nu o va mai putea vedea pe fiica sa, fiindca sicriul va fi adus sigilat la capela, i-a rugat sa o imbrace in alb si sa o machieze frumos, findca niciodata fiica ei nu pleca nemachiata din casa.

I-a implorat ca masina funerara sa fie eleganta si sa mearga bine, fiindca o data isi mai aduce fiica acasa.

In ziua stabilita, la capela, sicriul elegant a fost coborat din masina curata de echipa de la firma de pompe funebre care o ajutase cu repatrierea si vazand ca totul este impecabil s-a impacat cu ideea ca isi facuse datoria. Evident ca a plans, dar potolit, eliberator, fiindca era in lacrimile acelea multumirea ca fiica ei se va odihni acasa, iar ea va putea sa mearga la cimitir aproape in fiecare zi. I-am fost si noi, vecinii, alaturi si le-am multumit celor care ne-au adus floarea acasa, fiindca intr-un fel fata aceea frumoasa, ambitoasa si cuminte fusese a intregii comunitati.

A trecut un an de la nefericita intamplare, dar pe buzele noastre inca se afla cuvinte de recunostinta fata de firma de pompe funebre care a turnat balsam in sufletul ranit de moarte al unei mame.

A fost o inmormantare de poveste si a iesit si soarele din nori sa ni se alature, iar peste sicriu ningea cu flori de tei si petale de trandafiri…

Alte Articole de 1 :

ecomunicate

Cum creez un CV original

CV-ul dvs. este prima impresie pe care o au angajatorii despre dvs. De aceea este atat de important sa arati rapid de ce esti un candidat de top pentru rolul...

acr30_125_ron_cu_brad_batoane_scortisoara_conuri_globuri.

Cum sa decorezi casa anul acesta: ghid pas cu pas

Nu doar bradul de Craciun si masa din sufragerie merita o atingere magica in acest an. Si restul casei trebuie imbracat in culorile si accesoriile specifice acestei sarbatori de sfarsit...