Pentru un somn odihnitor, alege salteaua și somiera potrivite

saltea si somiera

O viață sănătoasă presupune o alimentație echilibrată, un program de exerciții efectuat regulat, dar și un somn odihnitor, care să ne ofere energia necesară activităților desfășurate peste zi.

Specialiștii spun că ar trebui să dormim 7 sau 8 ore în fiecare zi. Pentru a ne odihni bine însă este important și să beneficiem de cele mai bune condiții – iar salteaua, dar și somiera pe care le alegem au un rol important în acest sens.

Ce saltea alegem pentru un somn odihnitor?

Pentru un somn de calitate, este important să alegi o saltea adaptată la preferințele, dar și eventualele tale probleme medicale.

Optează pentru o saltea cu memory foam atunci când dorești să beneficiezi de un plus de confort. Acest tip de saltea eliminăpunctele de presiune din diferitele zone ale corpului si îmbunătățește circulația sangvine.

Dacă ai probleme ale spatelui, o saltea ortopedică (tare) ar putea fi cea mai bună alegere. Discută însă acest aspect cu medicul tău,care te poate consilia în a alege varianta optimă.

Saltelele din latexsunt recunoscute ca saltele de o calitate superioară, ce oferă un confort sporit si proprietăți natural antialergenice. O saltea din latex se va aerisi în mod natural, oferind un climat sănătos, pentru un somn liniștit.

Saltelele cu cocossunt in general saltele medii sau tari, tip sandwich. Acestea combină de regulă mai multe materiale. Cocosul, în primul rând, un material natural cu o foarte bună rezistentă și fermitate, ce oferă o bună susținere coloanei vertebrale, cu latexul sau spuma cu memorie, ce adaugă un plus de confort.

Pentru ce tip de somieră optăm?

Ideal ar fi ca pentru suportul saltelei să optăm pentru o somieră mai degrabă decât pentru o placă de pal. Somiera este cea care va da posibilitatea saltelei să respire mai bine, datorită aerisirii corespunzătoare a acesteia.

În plus, somiera va menține un mediu igienic și foarte puțin prietenos cu acarienii, mucegaiul sau diversele bacterii, lucru foarte important pentru persoanele cu probleme respiratorii și nu numai.

Un alt avantaj al unei somiere de calitate este acela că nu se deformează în timp – vei uita de acea neplăcută denivelare din dreptul șezutului și de nedoritul disconfort în timpul somnului provocată de aceasta.

Pentru a alege somiera potrivită, asigură-te că:

  • Aceasta este vopsită în în camp electrostatic. Astfel, vopseaua va rezista mai bine în timp,
  • Lamelele sunt din furnir tehnic de fag, stratificat prin încleiere la cald, sub presiune. Foarte important, lamelele trebuie să fie încastrate în lama de pat, și nu aplicate. Atunci când lamelele sunt aplicate, presiunea suplimentară exercitată riscă să rupă sau să crape suporții. În plus, șuruburile cu care sunt prinse lamelele aplicate vor deranja și deteriora salteaua pe margini,
  • Alege mereu un producător cu vechime pe piață. Acesta a învățat în timp să selecteze produse de calitate – iar atunci când un produs suplimentar îți va fi necesar, te va ajuta să găsești soluția cea mai bună (poți decide, de exemplu, să adaugi un mecanism de pat rabatabil somierei tale, pentru a crea un spațiu suplimentar de depozitare)

O viață sănătoasă înseamnă și un somn odihnitor – iar pentru acesta atât salteaua, cât și somiera pe care o alegem au un rol foarte important.Pe site-ul Rame-pat.ro regăsești o gamă variată de saltele, somiere, mecanisme de pat rabatabil – produse selecționate atent pentru a îndeplini cele mai exigente criterii, pe care te invităm să le descoperi.

Alte Articole de 1 :

Ai nevoie de servicii grafica Hai sa vorbim!

Ai nevoie de servicii grafica? Hai sa vorbim!

Designul grafic sau servicii grafica reprezinta un proces de creatie care trebuie sa transmita un mesaj convingator si bine orientat spre publicul tinta. Contactul intre un furnizor de servicii sau...

ecomunicate

Unde poti paria pe Gala Premiilor Oscar 2021?

Ediția cu numărul 93 a Premiilor Oscar este programată pe 26 aprilie, atât în Dolby Theatre cât și în Union Station din Los Angeles. Acest eveniment este considerat unul dintre...

image001

Pariază ca profesioniştii!

Jocurile de noroc sunt într-o continuă creştere de popularitate. Şi de ce să nu fie aşa atâta timp cât îţi iei porţia de adrenalină şi realizezi şi câştigurile pe care...

agrotextil-produs-de-calitate

Agrotextil: produs de calitate, ieftin, util!

Literal, în fiecare al doilea articol despre grădinărit veți găsi recomandări pentru a acoperi suprafața grădinii cu un strat de mulci. În același timp, cel mai bun tip de material...