Pielea ecologică şi vâscoză – 3 motive să le utilizezi

shutterstock_435050290

Pielea ecologică, sau artificială, este tot mai des folosită la tapiţarea canapelelor, arată elegant, este ieftină şi seamănă foarte bine cu pielea naturală.

Este realizată pe bază de bumbac şi un amestec de piele naturală, stratul superior fiind format din poliuretan (un substitut al cauciucului) fără impurităţi dăunătoare.

Vâscoza este realizată din pastă de lemn.

Vom vedea în continuare câteva motive pentru care ar trebui să utilizezi vâscoză sau piele ecologică în loc de piele naturală.

Sunt materiale ieftine şi plăcute la contactul cu pielea

Atât pielea ecologică, cât şi vâscoză, sunt materiale ieftine care pot înlocui cu succes pielea naturală sau alte materiale scumpe. În plus, ambele materiale sunt plăcute la contactul cu pielea şi respirabile. Sunt  ideale pentru cei care caută un aspect elegant şi luxos la un preţ  economic.

Se combină bine cu alte fibre şi ţesături

Pielea ecologică şi vâscoza se vopsesc uşor şi se pot combina într-un mod natural şi plăcut cu multe alte ţesături. Amâdouă se pot regăsi în piesele de îmbrăcăminte, vâscoza imitând foarte bine mătasea, iar pielea ecologică fiind un înlocuitor excelent pentru pielea naturală.

Sunt materiale hipoalergenice cu facilităţi de termoreglare

Cu toate că sunt materiale artificiale, nu sunt toxice şi permit evitarea mirosurilor neplăcute. Acestea se pot găsi în variantele hipoalrgenice şi vin cu facilitatea de tremoreglare – nu se încălzesc foarte mult sub lumina directă a soarelui şi nici nu îngheaţă la temperaturi scăzute.

Alte avantaje ale pielii ecologice

  • Datorită dispunerii speciale a celulelor din plasa din poliuretan, pielea ecologică este mai rezistentă decât alte materiale la uzură, rupere şi frecare.
  • Nu este un material toxic şi nu provoacă alergii.
  • Seamănă foarte bine cu piele naturală şi se poate achiziţiona la un preţ mult mai mic.
  • Există într-o mare varietate de culori şi texturi.
  • Datorită porozităţii materailului şi a proprietăţilor respirabile, pielea ecologică este permeabilă la aer şi higroscopică.
  • Nu se întinde, îşi menţine bine forma şi nu formează pliuri care se uzează.
  • Spre deosebire de produsele din piele naturală, pielea ecologică nu are miros neplăcut.
  • Se poate curăţa uşor cu o cârpă umedă şi apoi se poate şterge cu o cârpă uscată.

Alte Articole de 1 :

Ai nevoie de servicii grafica Hai sa vorbim!

Ai nevoie de servicii grafica? Hai sa vorbim!

Designul grafic sau servicii grafica reprezinta un proces de creatie care trebuie sa transmita un mesaj convingator si bine orientat spre publicul tinta. Contactul intre un furnizor de servicii sau...

ecomunicate

Unde poti paria pe Gala Premiilor Oscar 2021?

Ediția cu numărul 93 a Premiilor Oscar este programată pe 26 aprilie, atât în Dolby Theatre cât și în Union Station din Los Angeles. Acest eveniment este considerat unul dintre...

image001

Pariază ca profesioniştii!

Jocurile de noroc sunt într-o continuă creştere de popularitate. Şi de ce să nu fie aşa atâta timp cât îţi iei porţia de adrenalină şi realizezi şi câştigurile pe care...

agrotextil-produs-de-calitate

Agrotextil: produs de calitate, ieftin, util!

Literal, în fiecare al doilea articol despre grădinărit veți găsi recomandări pentru a acoperi suprafața grădinii cu un strat de mulci. În același timp, cel mai bun tip de material...