Plantarea arborilor si arbusti ornamentali in gradina dvs

Aceasta perioada denumita starea de repaus vegetativ este acea faza din ciclul anual al plantelor in care activitatea metabolica este minima iar daca vorbim de arbori si arbusti, atunci aceasta perioada este reprezentata de intervalul scurs dintre momentul caderii frunzelor, toamna si dezmuguritul din primavara.

Atunci cand vorbim de foioase este recomandat ca plantarea sa fie efectuata in anotimpul de toamna, dupa ce frunzele au cazul si pana in primavara, atunci cand are loc dezmuguritul. In cazul in care temperatura exterioara este de peste 5 grade Celsius, atunci putem efectua plantarea de arbori si arbusti, cu conditia ca solul sa nu fie inghetat.

In cazul speciilor de conifere trebuie specificat faptul ca acestea sunt mult mai sensibile fata de perioada plantarii si trebuie sa tineti cont ca se recomanda ca lucrarea sa se faca in lunile septembrie-octombrie sau martie-aprilie.

Dezvoltarea corespunzatoare a radacinilor arborilor si arbustilor proaspat plantati este in stransa legatura cu plantarea acestora in perioada de repaus vegetativ, astfel ca trebuie tinut cont ca reprezinta cel mai important aspect atunci cand se efectueaza aceasta lucrare.
Locul in care se vor planta arborii sau arbustii trebuie ales cu maxima atentie si sa fie urmarite lumina, umiditatea, solul, in functie de tipul de arbore si arbust ce va fi plantat. Totodata, tineti cont de faptul ca groapa de plantare trebuie sa fie dubla fata de dimensiunile radacinilor sau ale balonului de pamant. Deci, tinand cont de specia care urmeaza a fi plantata, aceasta se poate efectua cu balot de pamant pe radacini sau fara pamant pe radacini.

Plantarea arborilor si arbust cu balot de pamant pe radacini are un avantaj major si anume faptul ca probabilitatea de prindere este mult mai mare. Aceasta lucrare este obligatorie pentru anumite specii de arbori si arbusti, cum ar fi : foioase cu frunze persispente, semipersistente, tipuri sensibile la transplantare, conifere etc.

Este recomandat a fi indepartat ambalajul inainte de a se efectua plantarea propriu-zisa, mai ales daca nu este biodegradabil deoarece acesta va impiedica dezvoltarea radacinilor in sol. Atunci cand se efectueaza indepartarea ambalajului trebuie sa fiti foarte atenti sa nu afectati radacinile.

Plantarea arborilor si arbustilor fara pamant pe radacini este recomandata pentru speciile de arbori si arbusti de tip ornamentati care nu sufera de sensibilitate la transplantare sau au alte cerinte importante fata de aceasta lucrare.

Lucrarea de mocirlire este o etapa foarte importanta si obligatorie pentru acest tip de plantare iar aceasta se efectueaza prin inmuierea radacinilor inainte de plantare pentru aproximativ 15 minute intr-un amestec format din apa, gunoi proaspat de bovine si pamant marunt, cu scopul de a rehidrata radacinile si de a asigura prinderea cat mai buna la plantare.

Pentru astfel de servicii de plantari de arbori si arbusti in Bucuresti si Ilfov va recomandam sa vizitati seconstruct.ro sau toaletaricopaci.ro, in aria de servicii dedicate Plantari. Specialistii horticultori va vor sta la dispozitie pentru orice tip de lucrare aveti de efectuat iar echipa noastra va poate asigura de cele mai bune servicii in domeniu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de SEO MEDIA:

Fotoliile de masaj sunt la mare cautare de catre cumparatori, iar motivele care stau la baza deciziei de achizitionare sunt cat se poate de intemeiate.
Din pacate, din ce in ce mai multe persoane se confrunta cu durerile de spate care pot avea mai multe cauze dincolo de afectiunile medicale.
Descopera utilitatea pe care o au dosarele carton cu sina si ce pret mai au in era digitala, atunci cand majoritatea activitatilor s-au mutat in mediu online.
Seturile de pix si stilou Daco pot reprezenta un cadou inspirat in orice situatie, indiferent daca trebuie oferit unei persoane dragi sau sefului dvs.
Ai nevoie de servicii de calitate privind curatarea terenului sau a gradinii dvs? Nimic mai simplu! Trebuie doar sa apelezi la Spectrum Eco Construt!