Primele trenuri de mare viteza produse exclusiv de chinezi

trenuri chinezi

Nimic nu ar trebui sa ne mai mire atunci cand vine vorba de inovatie. Traim intr-o era a vitezei, in care totul devine din ce in ce mai rapid si mai digitalizat, iar specialisti din intreaga lume se intrec in a veni cu cele mai bune si mai perfomante solutii pentru a face fata cerintelor clientilor din ziua de azi.

Nevoia de viteza se transpune in nevoia de transport performant, iar chinezii nu se dau inapoi de la niciun efort. Astfel, in luna iunie a acestui an, in China s-a lansat o noua generatie de trenuri, care poate atinge o viteza maxima de 400 km/h si o viteza constanta de 350 km/h! Fuxing, asa cum a fost botezat, este primul tren de mare viteza care a fost conceput si construit de ingineri chinezi, fara ajutor din partea tarilor vestice, conform presei din China.

In China exista 22.000 de kilometri de cale ferata de mare viteza, reprezentand 60% din totalul la nivel mondial, iar chinezii au investit timp considerabil in dezvoltarea capacitatilor de a construi astfel de trenuri.

Prima cursa a fost efectuata, de catre cele 2 trenuri existente in acest moment in aceasta noua gama, pe ruta Shanghai – Beijing, de catre unul dintre ele si Beijing – Shanghai, de catre celalalt. Se preconizeaza ca trenurile de tip Fuxing vor efectua aceeasi cursa ca cea de debut, Shanghai – Beijing, care se intampla sa fie si cea mai aglomerata din China. Peste 500.000 de pasageri se deplaseaza zilnic pe aceasta ruta!

Desi in timpul cursei de debut s-a atins si viteza de top, de 400 km/h, in mod normal trenurile se vor limita la 350 km/h – o performanta pe care nu putem decat sa o invidiem! In mod obisnuit, deplasarea pe aceasta distanta dureaza cinci ore cu trenul, insa cu Fuxing va dura in jur de trei ore si jumatate.

Mai mult decat viteza impresionanta, trenurile Fuxing asigura si confortul pasagerilor si ofera internet wireless gratuit si mai mult spatiu la picioare. Nici pe partea tehnologica nu se lasa mai prejos, sistemul sau de monitorizare de la bord fiind capabil sa incetineasca, de exemplu, trenul, in cazul unei urgente.

In ultimii 3 ani, au fost implicati specialisti de la mai mult de 20 de companii chineze in constructia trenului Fuxing, operatorul oficial fiind China Railway Corporation. Se spune ca exista intentia ca Fuxing sa fie exportat in strainatate, in tari precum Rusia.

In Romania conditiile de trafic au ramas aceleasi insa pe partea de internet au aparut plicatii noi care te poate informa despre mersul trenurilor. Foloseste gratuit aceasta aplicatie si vezi programul CFR si nu numai.

Alte Articole de 1 :

venit-instabil

4 trucuri pentru un venit instabil

Cum faceti fata cheltuielilor cu un buget neregulat? Luati in considerare aceste patru strategii pentru a va ajuta sa bugetati cu un venit variabil si sa castigati incredere financiara. Este...

test-de-sarcina

Simptomele precoce ale sarcinii

Desi poate parea ciudat, prima saptamana de sarcina se bazeaza pe data ultimei perioade menstruale. Ultima ta menstruatie este considerata saptamana 1 a sarcinii, chiar daca inca nu ai fost...

pexels-curtis-adams-3773573

Mobila de bucătărie în sincron cu cea din living

De multe ori, în locuințele moderne, bucătăria este o extensie a sufrageriei. Așadar, tot mai mulți designeri de interior recomandă ca mobila sufragerie să aibă aceleași tonuri cu cea din...