Proiect european „Expanding soft skills borders, PasSPORT in education”

Asociația Clubul Sportiv “Kasta Morrely Star” Iași susține promovarea și implementarea de activități sportive în rândul generației tinere pentru a contribui la creșterea conștientizării privind importanța activității fizice în învățarea pe tot parcursul vieții, creșterea participării și accesul egal la sportul pentru toți.

Asociația Clubul Sportiv “Kasta Morrely Star” Iași coordonează proiectul “Dezvoltarea abilităților personale, pașaport în educație” (Expanding soft skills borders, PasSPORT in education) care abordează impactul benefic al tehnicilor sportive ca suport educațional în dezvoltarea competențelor. Proiectul este cofinanțat prin Programul Erasmus+ Sport al Uniunii Europene.

Proiectul este implementat în perioada ianuarie 2021 – iunie 2022 într-un consorțiu de parteneriat împreună cu Asociația Intercultural for All din Portugalia, Centre for youth activism KRIK din Macedonia de Nord și Development Youth & Sports Association din Turcia.

Oportunitățile de implicare care susțin cunoștințele, abilitățile și atitudinile dobândite prin educația non-formală au un rol important în parcursul dezvoltării profesionale. Proiectul susține importanța abilităților personale, ca fundament pentru competențele specializate și dezvoltarea abilităților transversale de bază necesare oricărei persoane în formarea profesională.

Scopul proiectului este de a spori gradul de conștientizare cu privire la valoarea adăugată a sportului și a activităților fizice în educația non-formală, ca soluție practică de dezvoltare a abilităților personale.

Proiectul include ca activități principale:

•      Seminar internațional “Focus pe sport în educație” Seminarul va susține un cadru interactiv de complementaritate între sport și educație non-formală, având ca scop dezvoltarea de metode educaționale non-formale folosind tehnici sportive din dans, șah, fotbal, fitness și arte marțiale.
  • Training-uri locale se vor desfășura în Iași – România; Barcelos – Portugalia; Skopje – Macedonia de Nord; Sivas – Turcia;Training-urile locale urmări dezvolreata un cadru benefic de aplicare și îmbunătățire a metodologiei nou create și vor avea o valoare adăugată în dezvoltarea prin sport a abilităților de bază ale tinerilor participanți.
  • Campanie de conștientizare „Valoare adăugată a sportului în educație”, Campania va fi implementată prin mijloace online, ateliere locale și evenimente sportive publice în fiecare comunitate locală implicată. Campania va sublinia rolul sportului în educație, asimilarea de valori sportive și crearea de noi oportunități în sportul de masă și educația non formală.

Pentru informații suplimentare vă invităm urmăriți paginile publice ale Asociaţiei Clubul Sportiv Kasta Morrely Star Iași.

Alte articole de ziuaiasi:

Asociația de Atitudini Civice EuroDEMOS a fost prezentă și anul acesta la tradiționala întâlnire a Convenției Naționale a Lucrătorilor de Tineret din România - CONLucraTIN 4.0 organizată de ANPCDEFP în perioada 02 – 05 Aprilie la București.
EuroDEMOS este organizaţia neguvernamentală care acum 25 ani şi-a asumat dificila sarcină a reînvierii Sărbătorii Româneşti a Iubirii, Veseliei şi Norocului – DRAGOBETELE.
Pe 14 februarie 2024 Kasta Morrely a împlinit 22 de ani de activitate civică multidisciplinară, fiind recunoscută la cel mai înalt nivel al UE ca brand cultural unicat prin contribuția științifică adusă la dezvoltarea sectorului industriilor creative.
Tineri din Iași au fost convocați la o ședință de consiliu local în cadrul proiectului PACT – Participă Activ pentru Comunitatea Ta!, proiect implementat de Asociația EuroDEMOS.
Asociația EuroDEMOS a implementat în România o campanie online și offline care a inclus promovare și sesiuni de training pe următoarele subiecte: sănătate mintală, prevenirea bullyingului, cyberbullyingului și piratării cognite în rândul generației tinere.

Nu te mai poti loga?

In urma schimbarii platformei eComunicate.ro, conturile vechi de utilizatori nu mai sunt valabile. Va rugam creati un cont nou pentru a putea adauga comunicate de presa sau evenimente. Multumim pentru intelegere!

Stai in legatura cu noi!