Proiect european „Expanding soft skills borders, PasSPORT in education”

Asociația Clubul Sportiv “Kasta Morrely Star” Iași susține promovarea și implementarea de activități sportive în rândul generației tinere pentru a contribui la creșterea conștientizării privind importanța activității fizice în învățarea pe tot parcursul vieții, creșterea participării și accesul egal la sportul pentru toți.

Asociația Clubul Sportiv “Kasta Morrely Star” Iași coordonează proiectul “Dezvoltarea abilităților personale, pașaport în educație” (Expanding soft skills borders, PasSPORT in education) care abordează impactul benefic al tehnicilor sportive ca suport educațional în dezvoltarea competențelor. Proiectul este cofinanțat prin Programul Erasmus+ Sport al Uniunii Europene.

Proiectul este implementat în perioada ianuarie 2021 – iunie 2022 într-un consorțiu de parteneriat împreună cu Asociația Intercultural for All din Portugalia, Centre for youth activism KRIK din Macedonia de Nord și Development Youth & Sports Association din Turcia.

Oportunitățile de implicare care susțin cunoștințele, abilitățile și atitudinile dobândite prin educația non-formală au un rol important în parcursul dezvoltării profesionale. Proiectul susține importanța abilităților personale, ca fundament pentru competențele specializate și dezvoltarea abilităților transversale de bază necesare oricărei persoane în formarea profesională. 

Scopul proiectului este de a spori gradul de conștientizare cu privire la valoarea adăugată a sportului și a activităților fizice în educația non-formală, ca soluție practică de dezvoltare a abilităților personale.

Proiectul include ca activități principale:

  •      Seminar internațional “Focus pe sport în educație” Seminarul va susține un cadru interactiv de complementaritate între sport și educație non-formală, având ca scop dezvoltarea de metode educaționale non-formale folosind tehnici sportive din dans, șah, fotbal, fitness și arte marțiale.
  • Training-uri locale se vor desfășura în Iași – România; Barcelos – Portugalia; Skopje – Macedonia de Nord; Sivas – Turcia;Training-urile locale urmări dezvolreata un cadru benefic de aplicare și îmbunătățire a metodologiei nou create și vor avea o valoare adăugată în dezvoltarea prin sport a abilităților de bază ale tinerilor participanți.
  • Campanie de conștientizare „Valoare adăugată a sportului în educație”, Campania va fi implementată prin mijloace online, ateliere locale și evenimente sportive publice în fiecare comunitate locală implicată. Campania va sublinia rolul sportului în educație, asimilarea de valori sportive și crearea de noi oportunități în sportul de masă și educația non formală.

Pentru informații suplimentare vă invităm urmăriți paginile publice ale Asociaţiei Clubul Sportiv Kasta Morrely Star Iași.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de ziuaiasi:

Asociația EuroDEMOS a implementat în România o campanie online și offline care a inclus promovare și sesiuni de training pe următoarele subiecte: sănătate mintală, prevenirea bullyingului, cyberbullyingului și piratării cognite în rândul generației tinere.
Liderii NATO s-au reunit la Madrid, Spania în perioada 28 – 30 iunie 2022 pentru a discuta probleme importante actuale cu care se confruntă Alianța.
Festivalul Industriilor Creative® Kasta Morrely Fashion Week, ediția 2021/2022, conform tradiției, s-a desfășurat cu implicare voluntară, non-profit și a fost găzduită de Palatul Cesianu-Racoviță din București.
Învățarea interculturală, educația pentru moda sustenabilă și artele spectacolului sunt abordate în cadrul proiectului într-un mod complementar pentru a dezvolta cunoștințele, abilitățile și atitudinile necesare adoptării unui stil de viață sustenabil.
Dimensiunea europeană include misiunea festivalului, proiectul cultural european, promovarea politicilor europene, invitații, designerii și echipa internațională. Deschidere oficiată de reprezentanți ai Comisiei și Parlamentului European și diplomați europeni.