Protecție solară pentru o vacanță fără probleme

Vacanța de vară a sosit. Chiar dacă ploile ne cam strică planurile în aceste zile, cu siguranță vor lăsa locul soarelui în următoarea perioadă, iar ideea unei vacanțe la mare va deveni mai tentantă decât oricând.

Dacă vara vă face cu ochiul și vă convinge chiar să dați o fugă până pe litoral, nu uitați că acolo o să vă întâlniți cu soarele! Priviți-l ca pe un amant înfocat care vă face să vă simțiți bine, dar care vă arde când vă așteptați mai puțin. Pe DePlaja.ro găsiți produse pentru a fi mai atrăgătoare și mai senzuale, dar și informații utile pentru a vă bucura de soare în siguranță, fără efecte negative. Vă oferim în continuare câteva sfaturi utile pentru a vă proteja de soare. Nu vom înșira aici toate metodele de protecție, ci vom încerca să vă aducem în atenție câteva dintre detaliile care de cele mai multe ori ne scapă.

Protecție solară pentru întreg corpul
Chiar dacă știm că trebuie să aplicăm creme cu factor de protecție pe tot corpul, de multe ori nu ne gândim și la scalp. Buzele sunt o altă zonă care ne scapă de multe ori. Călcâiele, ținute în pantofi până acum, trebuie revizuite încă înainte de a descinde pe nisip. Manichiura și pedichiura trebuie să fie și ele aliniate la trendurile verii sau cel puțin aduse într-o stare prezentabilă.

Un alt aspect important la plaja este lipsa machiajului, acest ajutor de nădejde în orice alte condiții. Sub soarele fierbinte se topește însă ca vrăjitoarea verde din Oz. În lipsa lui, ne rămân alte aspecte pe care să ne concentrăm. Niște sprâncene perfect pensate pot accentua ochii, genele vopsite sau date cu un rimel waterproof pot face toată diferența. În rest, fără anticearcăn, fond de ten și pudră, tenul trebuie pregătit din timp cu măști revigorante ca să arate bine la plajă.

Și părul are nevoie de atenție. Neapărat protecție solară pentru scalp, o pălărie sau o eșarfă, și chiar puțin ulei protector pentru vârfuri. Dacă vă tentează și o baie, neapărat clătiți sarea depusă pe firul de păr, pentru că altfel se va usca foarte tare.

Uleiurile naturale pentru protecție solară
Există numeroase informații despre importanța protecției solare și, de asemenea, există foarte multe produse eficiente, disponibile acum în aproape orice magazin. Pe de altă parte însă, pe lângă cremele cu diverse grade de protecție, trebuie să știm că avem mereu la dispoziție și variantele naturale, mai accesibile, aproape la fel de eficiente și cu multiple efecte benefice.

Spunem că sunt aproape la fel de eficiente, pentru că variantele naturale nu oferă factorul ridicat de protecție pe care îl regăsim în cazul cremelor. Unul dintre avantajele folosirii alterntivelor naturale constă tocmai în cuvântul magic „natural”. Astfel, putem folosi ca scuturi solare naturale unul de cacao sau uleiurile de susan, avocado, cătină sau de cocos. Uleiul de măsline este probabil cel mai cunoscut și folosit, dar nu este chiar cel mai puternic protector.

În general, uleiurile naturale oferă o protecție solară până la aproximativ 10 SPF. Astfel, să nu credeți că acestea vă permit să stați în soare toată ziua. Nici chiar cea mai bună cremă nu vă poate proteja de soarele puternic de la ora prânzului. Pe lângă efectul protector, uleiurile naturale oferă hidratare și ajută la refacerea țesuturilor agresate deja de soare. Mai mult, mențin sănătătatea pielii, previn îmbătrânirea prematură (cauzată și de razele soarelui), mențin elasticitatea pielii și chiar pot fi folosite în combaterea vergeturilor și a altor afecțiuni ale pielii.

Mai mult, uleiurile naturale vor oferi un miros apetisant pielii, incredibil de plăcut, mai ales dacă veți folosi unt de cocos. Îl puteți aplica pe durata întregii zile, pe față, brațe, decolteu sau oriunde pe corp.

Vizitați-ne și pe blogul deplaja.ro pentru mai multe informații utile, iar până una-alta, vă încurajăm să folosiți în această vară uleiurile naturale și s-ar putea să nu vă despărțiți de ele nici în anotimpul rece. Acestea fiind spuse, poate să înceapă vacanța! 🙂

DATE DE CONTACT

Nume: Bianca Stanescu
Website: https://www.deplaja.ro

Alte Articole de 473 :