conturi in euro

Reflexoterapia si cat de benefica este pentru sanatate

reflexoterapie

Oamenii au incercat dintotdeauna sa gaseasca cele mai eficiente metode pentru a scapa de boli. La inceput a fost medicina naturista, urmata de tot felul de alte variante alternative de vindecare si evident, de medicina standardizata, de care ne bucuram cu totii in spitale. In foarte multe cazuri insa, medicina alopata ( cea standardizata) nu este blanda si nu da rezultatele dorite. Tocmai de aceea, solutiile alternative au ramas o varianta cat se poate de atractiva, iar reflexoterapia isi gaseste un loc important intre aceste solutii.

Ce este reflexoterapia?

Este o forma alternativa de tratament prin care se obtine vindecarea anumitor organe, prin simpla masare a unor puncte reflexe. Corpul uman are puncte reflexe situate mai ales in talpi si in palme, care sunt legate de majoritatea organelor.

Reflexoterapia este efectuata de catre un maseur si este folosita inca din cele mai vechi timpuri, actionand asemanator cu acupunctura. Practic, prin apasarea unor anumite parti ale talpilor si ale mainilor se stimuleaza organele.

Ce se poate trata prin reflexoterapie?

Exista foarte multe afectiuni care pot fi tratate in acest mod. Spre exemplu, cei care sufera de oboseala, depresii, anxietate sau stres, pot sa isi elimine problemele prin cateva sedinte de reflexoterapie.

Chiar si anumite boli mai grave, cum ar fi afectiunile coloanei, reumatismul si artrita pot fi vindecate in acest fel.

Bolile organelor interne sunt si ele vizate de aceasta terapie alternativa, putand fi eliminate afectiunile gastrice, afectiunile renale sau cele hepato biliare.

Cand poate sa fie folosita si cand nu poate sa fie folosita reflexoterapia?

In principiu, unul dintre cele mai importante avantaje ale acestei terapii este faptul ca poate sa fie folosita de catre oricine. Orice persoana, indiferent de categoria de varsta si de starea medicala poate sa apeleze la un reflexoterapeut, atata vreme cat tine cont de anumite reguli. De regula, cei care trebuie sa evite acest tratament sunt cei care au insuficienta renala acuta, au diverse leziuni plantare si tumori maligne. De asemenea, femeile insarcinate pot sa evite reflexoterapia pana in momentul in care sarcina este dusa la bun sfarsit.

Ceea ce este bine de stiut este faptul ca reflexoterapia poate sa duca la o serie de efecte secundare, insa toate aceste efecte nu trebuie sa sperie. De regula, cei care fac pentru prima data reflexoterapie trec prin stari de voma si de greata si de asemenea, au schimbari majore in ceea ce priveste culoarea si mirosul transpiratiei si al urinei. Efectele secundare nu sunt periculoase, insa, si trec dupa o anumita perioada de practicare.

Avantajele majore ale reflexoterapiei

Daca ar fi sa fie evidentiate niste avantaje, cele mai importante sunt urmatoarele:

  • Este ideala pentru orice persoana, fiind o solutie sigura pentru vindecarea afectiunilor acute sau cronice;
  • Este un tratament 100% netoxic, ceea ce poate sa fie un mare plus, dat fiind faptul ca traim intr-o perioada in care poluarea este la ea acasa si se regaseste in tot ceea ce ne inconjuare.
  • Trateaza cauzele bolilor, nu simptomele. In comparatie cu medicina alopata, care trateaza simptomele, reflexoterapia este un tratament care merge mult mai profund in problema, descoperind si tratand cauzele.
  • Poate sa fie un adjuvant excelent pentru silueta. Dat fiind faptul ca ajuta la detoxifierea organismului, este o solutie prin care procesul de slabire este sustinut.
  • Este neinvaziva. Cei speriati de medici pot sa apeleze cu incredere la reflexoterapie, fiind o varianta neinvaziva de tratament. Chiar si copiii si bebelusii se pot bucura de o astfel de terapie, bebelusii fiind extrem de receptivi cand vine vorba despre stimularea reflexelor. Simpla atingere a lor le da o stare de buna dispozitie si un sentiment de siguranta. Reflexoterapia pentru bebelusi este diferita de cea pentru adulti, deoarece bolta plantara a acestora nu este formata si oasele sunt foarte fragile.

Reflexoterapia in istorie si fapte foarte interesante

Cu siguranta, aceasta terapie isi are radacinile in antichitate, existand o multime de dovezi asupra faptului ca indienii, egiptenii sau chinezii se foloseau de masarea palmelor si a mainilor inca din cele mai vechi timpuri. Evident, practicile folosite atunci nu erau atat de bine puse la punct ca si cele de astazi, insa existau si dadeau rezultate.

Prima data cand reflexoterapia a fost prezentata drept ramura a medicinei, a fost in secolul IV inainte de Hristos, iar responsabil este medicul chinez Wang Wei.

Reflexoterapia asa cum o stim astazi a fost reinventata de catre William Fitzgerald, in anul 1913. De atunci, lucrurile au evoluat foarte mult si au aparut tot felul de metode alternative, incredibil de interesante.

Multumita reflexoterapiei, au fost descoperite o multime de lucruri cu adevarat interesante despre picioare si despre organism. Printre cele mai fascinante se numara si urmatoarele:

  • In picioare, principalul instrument prin care se practica reflexoterapia, se gasesc un sfert din totalul de oase ale intregului corp. Mai exact, talpile picioarelor au nu mai putin de 28 de oase.  De asemenea, fiecare picior are o multime de tendoane si de muschi, dar si foarte multe ligamente.
  • Cea mai groasa piele de pe corpul uman se afla tot pe picioare, lucru oarecum normal, dat fiind faptul ca pielea de pe talpi este cea mai solicitata dintre toate.
  • Picioarele au extrem de multe glande sudapare. Exista aproximativ 250 000 de astfel de glande, care pot elimina cantitati uriase de transpiratie in fiecare zi. Mai exact, cantitatea de transpiratie poate sa umple o ceasca. In functie de tipul de incaltaminte purtata, dar si in functie de alti factori, cantitatea poate sa scada.
  • Reflexologii considera ca intregul corp uman este bazat pe o energie denumite Chi, iar blocarea acestei energii duce la aparitia problemelor de sanatate.
  • Reflexoterapia te poate face fericit. Aceasta reuseste sa elibereze endorfine, denumite si hormonul fericirii, oferind o stare de bine si intarind sistemul imunitor. Practic, cei care ajung sa beneficieze de reflexoterapie pot sa fie mai fericiti.
  • Efectele reflexoterapiei sunt mult mai puternice la copii si la oamenii tineri. Pe masura ce corpul imbatraneste, nervii devin mult mai putin sensibil in diverse parti ale corpului.
  • Oricine poate sa isi faca singur reflexoterapie. Odata ce a fost studiata harta punctelor reflexe din talpi, masarea poate sa fie facuta de catre oricine, chiar propriei persoane.

Reguli pentru practicarea reflexoterapiei

Daca esti convins ca merita sa apelezi la un astfel de tratament,este bine sa urmezi o serie de reguli. Una dintre acestea este sa bei cat mai multa apa. Mai exact, pe timpul curei trebuie sa se bea nu mai putin de 2 litri si jumatate de apa. In felul acesta poate sa fie sustinut procesul de detoxifiere.

De asemenea, in timpul tratamentului trebuie sa se opteze pentr o alimentatie cat mai buna ( fructe, legume, carnuri slabe, fara sucuri acidulate, alcool si grasimi), mult somn si practicarea sporturilor. De asemenea, trebuie sa se renunte la fumat.

De regula, sunt suficiente doua, trei sedinte pentru obtinerea unei stari de bine, insa cei care sufera de boli grave au nevoie de cel putin 15 sedinte. Pentru prevenirea bolilor este bine sa se faca o sedinta de reflexoterapie pe luna. O sedinta poate sa dureze intre 15 minute si 30 de minute, in functie de recomandarile reflexoterapeutului.

Inainte de fiecare sedinta este indicat sa se faca o baie cu sare de mare, sa se evite consumul de cafea si sa se discute cu terapeutul. Calitatea unui tratament poate sa depinda foarte mult de relatia pe care terapeutul o are cu pacientul.

Desi majoritatea oamenilor apeleaza la masarea talpilor prin reflexoterapie, exista si alte extremitati care contin puncte sensibile. Astfel, masarea mainilor sau a urechilor are efecte uimitoare.

Concluzionand, reflexoterapia este mai mult decat o simpla solutie alternativa la medicina. Aceasta poate sa fie o sursa de relaxare, de fericire si evident, de sanatate. Cei care apeleaza frecvent la reflexoterapie au mult mai multe sanse sa fie sanatosi.

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de eCom:

Gândirea logică este o abilitate esențială care ajută copiii să rezolve probleme, să analizeze situații și să ia decizii corecte. Aceasta poate fi dezvoltată într-un mod distractiv și eficient prin...
Motocultorul este un echipament esențial pentru fermieri și grădinari, ajutând la pregătirea solului într-un mod eficient și rapid. Pentru a te bucura cât mai mult timp de performanța acestuia, este...
Modul de petrecere a timpului liber a fost o preocupare încă din cele mai străvechi timpuri. De la savurarea unei cărți până la încercarea norocului, omenirea a explorat toate posibilitățile....
Durerea articulară la mâini, picioare, degete sau genunchi este o senzație neplăcută care poate apărea frecvent. În această articolă, vom discuta despre principalele cauze ale durerii articulare, cum să tratăm...
Motocicletele nu sunt doar un mijloc de transport. Ele reprezintă un stil de viață și libertate pentru iubitorii de călătorii de mare viteză. Fiecare motociclist știe că siguranța și confortul...