Repatriere-romania.ro vine in ajutorul celor care pierd pe cineva drag in strainatate

pexels-photo-4913396

O traditie veche legata de sufletul celor decedati spune ca acestea nu parasesc pamantul imediat ce au iesit din trup. Apartinatorii trebuie sa fie atenti, sa multumeasca sufletele celor morti, sa respecte toate traditiile, ca la 5-6 saptamani acestea sa isi ia zborul catre cer multumite.

Altfel, se pot intampla multe. De pilda sufletul neimpacat poate ramane suspendat intre lumi, in suferinta vesnica si nu isi gaseste locul nicaieri, dar nici linistea.

De aceea in multe regiuni ale tarii, la casa mortului se pune o cana cu apa din care sa vina si sa bea sufletul raposatului si un covrig sau un colac peste care se pune coliva.

Se spune ca sufletul decedatului este acolo unde se aduna oamenii la priveghi si urmareste atent ce impresie a lasat pe pamant, de aceea nu este cinstit ca mortii sa mai fie vorbiti de rau.

Moartea vine ca o impacare finala, ca o despartire de cei dragi, fiindca defunctul poate fi chemat  in alta parte pentru o alta misiune.

Traditiile si credintele noastre corespund structurii noastre sufletesti, in timp ce in alte tari exista alte traditii legate de grija fata de morti si de inmormantare.

In mod sigur ca un roman doreste sa se imparta  pentru el coliva facuta de mainile pricepute ale mamei sale, iar oamenii stransi sa il conduca pe ultimul drum sa simta gustu dulce al colacului din faina de grau , al vinului facut din struguri dulci si parfumatii si al tuicii rascoapte de prune.

Un suflet care s-a topit de dorul de acasa cat timp a fost plecat, nu isi poate gasi linistea in Spania sau in Italia, ci numai in cimitirul in care dorm strabunii sai din Romania.

Le datoram repatrierea celor plecati, fiindca ea nu presupune efort din partea familiei, ci singurii care muncesc sunt angajatii cu experienta si calificare ai firmei de la pompe funebre care se ocupa de caz.

Tot ce are un apartinator de facut este sa intre pe site-ul https://www.repatriere-romania.ro/ si sa solicite consultanta operatorului de serviciu.

Apartinatorul trebuie sa stie exact ce se va intampla cu decedatul, sa aleaga modelele sicrielor, hainele, eventual machiajul fetei care sterge urmele unei morti violente.

Toate acestea se fac pentru linistea sufletului decedatului si din dragoste fata de acesta. Multe persoane tin la frumusetea lor si atunci, cand aceasta poate fi redata si dupa moarte, chiar daca nu vede nimeni chipul acela refacut, sa le daruim frumusetea!

Apartinatorul alege si echipa care se ocupa de repatriere respecta dorintele acestuia.

De la semnarea contractului de prestari servicii, pana la repatriere este un drum lung, care se parcurge intr-un timp scurt, datorita experientei si priceperii oamenilor care se ocupa de tot si spiritului de echipa.

Etapele sunt parcurse decent si cu maxima constiinciozitate, fiindca angajatii firmei de pompe funebre pretuiesc apartinatorii, dar si sufletul decedatilor.

Preluarea trupului neinsufletit se face discret, cu masini speciale, dotate cu temperaturi scazute, fiindca decesul poate surveni in zilele geroase de iarna sau in zilele toride ale verii.

Nicio improvizatie nu intineaza memoria decedatului si nu stirbeste renumele firmei, fiindca totul este facut la superlativ.

Toaletarea trupului neinsufletit se face atent, cu respect, imbalsamarea este facuta de specialist cu cele mai sigure substante. Apoi corpul curat este imbracat cu haine noi si elegante, urmele violente si nedrepte ale mortii sunt sterse de pe chip cu pricepere si cu produse speciale de machiaj care nu se sterg mai multe zile.

Niciun act nu va lipsi de la dosar, fiindca fara actele complete de repatriere, nu se pleaca la un drum asa de lung.

Repatrierile sunt posibile datorita celor doua sicrie speciale care securizeaza trupul lipsit de viata, dar si pe cei care ar interactiona cu el in timpul ceremoniei.

Mortii care vin de departe si tranziteaza granitele mai multor state sunt asezati in sicriu special de zinc, iar acesta este pus la randul lui intr-un sicriu din lemn masiv.

Capacul se sigileaza si cu masina funerarea pregatita si verificata din timp se pleaca la drum, drumul intoarcerii catre casa ca sufletul sa isi gaseasca multumire si liniste.

Apartinatorii asteapta cu emotie reintalnirea cu cel care pleaca definitiv, iar decedatul primeste un strop de compasiune, o lumanare pe mormant, o floare pusa langa sicriu si caldura aceea romaneasca degajata din inimile tuturor participantilor la aceste ceremonii triste.

Coliva ca romancele nu se face nicaieri in lume, grija fata de mort si fata de datinile menite sa linisteasca sufletul nu este prezenta la alte popoare.

Repatrierea se impune. Imi spunea ca amaraciune un domn de peste 60 de ani care s-a intors din Spania ca acolo, mortii sunt incinerati si mormintele se intind pe verticala si fiecare are casuta lui , un loc de marimea unei cutii postale, in care este asezata urna cu cenusa.

-Ce rasfatati sunt mortii nostri fata de mortii lor, a spus cu mandrie, subliniind motivul pentru care s-a intors in tara!

El nu dorea sa stea cocotat in cimitirul vertical si sa aiba o casuta, fiindca avea un loc bun in cimitir, langa cei dragi.

Poate ni se pare un capriciu dorinta multora de a fi ingropati in cavoul familiei, dar acolo isi gaseste sufletul multumirea deplina.

Si apartinatorii sunt linistit, cand stiu ca defunctul nu a ramas printre straini si sufletul sau se va linisti curand, plecand dupa cele 6 saptamani catre stele.

Este bine sa avem puterea sa trasformam moartea in calatorie cosmica, in nunta cosmica si sa ne facem datoria fata de cei care mor, fiindca sufletele lor merita toata cinstirea din univers.

Alte Articole de 1 :

Ai nevoie de servicii grafica Hai sa vorbim!

Ai nevoie de servicii grafica? Hai sa vorbim!

Designul grafic sau servicii grafica reprezinta un proces de creatie care trebuie sa transmita un mesaj convingator si bine orientat spre publicul tinta. Contactul intre un furnizor de servicii sau...

ecomunicate

Unde poti paria pe Gala Premiilor Oscar 2021?

Ediția cu numărul 93 a Premiilor Oscar este programată pe 26 aprilie, atât în Dolby Theatre cât și în Union Station din Los Angeles. Acest eveniment este considerat unul dintre...

image001

Pariază ca profesioniştii!

Jocurile de noroc sunt într-o continuă creştere de popularitate. Şi de ce să nu fie aşa atâta timp cât îţi iei porţia de adrenalină şi realizezi şi câştigurile pe care...

agrotextil-produs-de-calitate

Agrotextil: produs de calitate, ieftin, util!

Literal, în fiecare al doilea articol despre grădinărit veți găsi recomandări pentru a acoperi suprafața grădinii cu un strat de mulci. În același timp, cel mai bun tip de material...