Riscuri la care te supui dacă îți creezi un site ieftin

Ai în plan în viitorul apropiat crearea unui site de prezentare sau a unui magazin online? Dorești să-l realizezi cât mai repede și cât mai ieftin? Dacă te regăsești în această descriere, cu siguranță te-ai gândit să apelezi (sau ai făcut-o deja) la pseudospecialiștii care realizează site-uri ieftine.

Cu toții ne dorim să beneficiem de cele mai bune servicii la un cost minim, dar când vine vorba de mediul online, un preț scăzut poate face diferența semnificativă între un website bine realizat și unul plin de bug-uri.

Dacă te gândești să optezi pentru o variantă mai ieftină în defavoarea unei firme specializate, află câteva riscuri la care te expui:

  • Design neatractiv

Website-ul și designul acestuia sunt conceptele care îți reprezintă afacerea și, de asemenea, modalitatea prin care comunici cu clienții tăi. Principalul risc la care te expui, vizibil și pentru utilizatorii tăi, este interfața website-ului, lucru pe care îl observă prima dată. În consecință, dacă persoanele care îți accesează site-ul navighează cu dificultate și le este greu să găsească ceea ce caută, aceștia părăsesc site-ul în mai puțin de 10 secunde.

Astfel de situații conduc inevitabil către o serie de alte probleme precum rată de conversie și ulterior vânzări scăzute sau chiar inexistente. Probabil îți dorești ca investiția ta în website să fie pe termen lung și să-ți aducă rezultate, de aceea este necesară alocarea unui buget considerabil încă de la început.

  • Neadaptat dispozitivelor mobile

Este cunoscut faptul că utilizatorii aleg să-și caute informația de care un nevoie sau să achiziționeze produse sau servicii de pe telefoanele mobile decât de pe calculatoare. Prin urmare, este o necesitate majoră ca website-urile să fie adaptate oricărui dispozitiv mobil pentru a permite o navigare prietenoasă și fără dificultăți utilizatorilor.

În caz contrar, aceștia părăsesc site-ul în primele secunde de la accesare, iar șansele ca ei să se reîntoarcă sunt minime.

  • Viteza mică de încărcare

Un alt criteriu crucial în crearea unui website este viteza cu care acesta se încarcă. Asemeni punctului anterior, dacă utilizatorii tăi trebuie să aștepte mai mult de 3 secunde pentru ca website-ul tău să se încarce, este o certitudine că ei vor părăsi acea pagină.

Orice părăsire a site-ului diminuează șansele ca respectivele persoane să realizeze vreo acțiune pe site și să-ți devină clienți.

  • Optimizare inexistentă pentru motoarele de căutare

Optimizarea SEO (Search Engine Optimization) este esențială pentru ca website-ul tău să fie cât mai bine poziționat în căutările organice pe care le efectuează oamenii pe diverse motoare de căutare.

O slabă poziționare a site-ului scade inevitabil șansele ca potențialii utilizatori să-l găsească, ceea ce afectează în mod evident performanțele website-ului.

  • Numeroase bug-uri

Un site realizat cu costuri minime implică diverse probleme de programare software care alterează funcționalitățile site-ului. Orice problemă tehnică existentă în spatele website-ului creează dificultăți de navigare utilizatorilor. Iar orice eroare nerezolvată, în timp, duce la o imagine negativă a afacerii tale și pierderea clienților.

În mediul digital, fiecare detaliu contează și fiecare problemă de funcționalitate este penalizată. Website-ul este unul dintre pilonii de bază ai oricărui tip de afacere. Investește încă de la început resursele necesare pentru crearea unui site profesionist și scapă de viitoarele neplăceri.

La Logiq Design (https://www.logiqdesign.ro/) din Cluj-Napoca beneficiezi de servicii profesioniste de programare software și web design la prețuri accesibile. Ne dedicăm clienților și proiectelor pentru a avea cele mai bune rezultate.

DATE DE CONTACT

Nume: Marian Anda
Functie: specialist SEO
Email: andamarian98@yahoo.com
Telefon: 0746 778 303
Website: https://www.logiqdesign.ro/
Cuvinte cheie: creare site, creare site cluj, creare site bucuresti, realizare site, realizare site cluj, realizare site bucuresti, servicii web cluj, creare website

Alte Articole de 666 :

10 Lucruri neștiute despre fațetele dentare

Dacă te-ai gândit vreodată să optezi pentru aplicare unor fațete dentare iată câteva aspecte pe care trebuie să le știi despre această intervenție stomatologică