Riscurile la care sunt supuse persoanele care isi inchiriaza propria masina

Proprietarii care doresc sa-si inchirieze vehiculele si clientii care doresc sa conduca aceste masini, ar trebui sa ie constienti de riscurile la care se supun, deoarece exista multe consideratii.

Proprietarii trebuie sa se asigure ca nu este ultima oara cand isi vad masina atunci cand o predau unui client. Chiar si o intarziere de cateva zile din partea clientului, ca sa nu mai vorbim de cateva saptamani, poate fi o experienta chinuitoare pentru proprietar. In cel mai rau caz, daca se intocmeste un raport la politie, cazul va fi clasificat fara actiune ulterioara. La urma urmei, masina nu a fost furata, ci a fost inmanata voluntar clientului de catre proprietar. In mod similar, ar fi inutila formularea unei reclamatii, deoarece se precizeaza in mod clar in toate politicile de asigurare auto, ca vehiculele private nu pot fi folosite pentru contracte de inchiriere. Acelasi lucru este valabil si pentru cererile de daune, ceea ce inseamna ca firmele de asigurari nu ar plati nici macar un leu daca descopera ca masina a fost inchiriata contra cost.

Autoritatile nu trebuie sa astepte ca firmele de rent a car sa faca plangeri impotriva acestor actiuni ilegale. Tot ce trebuie sa faca ofiterii de executare este sa se prezinte drept clienti, sa ia masinile si sa trimita aceste vehicule fara licenta pe santierele unde se pastreaza toate masinile confiscate.

Clientii care inchiriaza astfel de masini ar trebui sa stie cu ce riscuri se confrunta. Ei ar trebui sa intrebe daca sunt asigurati in caz de accident, daune cauzate de ei si leziuni provocate unor terte persoane. Cu siguranta nu vor sa se confrunte cu o situatie in care victimele sau familiile lor depun plangeri in instanta, iar soferul va trebui sa plateasca despagubiri, deoarece companiile de asigurari pot refuza acoperirea atunci cand termenii si conditiile politicii sunt incalcate.

Poate parea destul de simplu, dar pentru a intelege complexitatea, trebuie sa examinam modul in care functioneaza companiille de inchirieri auto. Personalul lor este instruit nu doar sa descopere documente false si particularitati. Agentii de inchirieri masini pot descifra limbajul corpului unui hot. Dar astfel de sarcini sunt dificil de realizat atunci cand inselatorii fac abuz de o persoana nevinovata, cu scopul de a inchiria o masina. De asemenea, au existat numeroase cazuri cand clientii autentici au inmanat un vehicul inchiriat unei alte persoane care nu intentiona sa returneze masina companiei de inchirieri auto.

Multi clienti nu inteleg pe deplin termenii si conditiile unui contract de inchiriere dupa ce il citesc. Acesti termeni si conditii difera in randul companiilor de inchirieri auto, spre deosebire de contractul de inchiriere-cumparare standardizat. Spre exemplu, acordul poate fi scris astfel incat clientii sa fie pe deplin raspunzatori in cazul in care vehicului va fi furat sau deteriorat. Cu toate acestea, o astfel de raspundere ar putea fi redusa daca clientul alege sa plateasca pentru asigurarea auto, care este diferita de asigurarea personala impotriva accidentelor.

Interesant este faptul ca veniturile majore ale companiilor de inchirieri auto, precum Ascar, provin din inchirierile pe termen lung care percep taxa lunara. Companiile mari, in special corporatiile multinationale, prefera sa inchirieze in loc sa cumpere masini, pentru a fi folosite de catre personalul lor. Ele prefera sa se concentreze asupra activitatii lor, in loc sa fie preocupate de gestionarea unui parc de masini.

In concluzie, inchirierea unei masini de la o companie de rent a car, este cea mai buna si sigura alegere pentru clientii care au nevoie sa se deplaseze si vor sa conduca personal.

DATE DE CONTACT

Nume: Alain Marin
Functie: Owner
Email: contact@ascar.ro
Telefon: 0720-886-828
Website: https://www.ascar.ro/
Cuvinte cheie: inchirieri auto, ascar, rent a car, inchirieri masini

Alte Articole de 210 :

eczema atopica

Care sunt semnele eczemei atopice

Eczema atopica (dermatita atopica) este cea mai comuna forma de eczema, o afectiune care se manifesta prin mancarimi, piele rosie, uscata si crapata.