conturi in euro

Robotul de bucatarie – un moft sau o necesitate?

De multe ori am intalnit aceasta nedumerire a cumparatorului: este intr-adevar robotul de bucatarie un aparat necesar sau, mai degraba, un moft inutil? Concluzia la care veti ajunge va ramane la latitudinea fiecaruia dintre voi, dupa ce veti citi tot ceea ce avem de spus despre cei mai buni roboti de bucatarie in continuarea acestui articol foarte practic si util.

Primul robot de bucatarie a aparut in anul 1946, evident, nu atat de bine dotat ca in zilele noastre, de-a lungul timpului beneficiind de numeroase imbunatatiri pentru a reusi astfel sa obtina performantele de care este capabil la ora actuala. L-am putea considera un aparat cu adevarat multifunctional care ne ajuta sa preparam foarte multe tipuri de retete si de alimnete intr-un timp destul de scurt, dar si cu mai putin efort.

Din punctul meu de vedere, tehnologia in materie de electrocasnice a fost creata pentru a fi explorata, pentru a ne simplifica munca si viata, in general. De ce sa nu profitam de ea cand putem termina mai rapid de gatit pentru a avea mai mult timp de petrecut in compania celor dragi?

Robotul de bucatarie poate fi gasit in mai multe variante si sub forma de mai multe modele, de la variante mici pana la variante cu capacitate mare si numeroase functii pentru prepararea mai rapida a mancarii. Spre deosebire, de exemplu, de un blender uzual, care are capacitatea de a amesteca, toca si macina, robotul de bucatarie presupune mult mai mult de atat. Pe langa functiile standard ale unui blender, robotul de bucatarie te poate ajuta si in activitati mai complexe cum ar fi amestecare compozitie prajiturilor, felieirea sau stoarcerea fructelor si asa mai departe. Cu alte cuvinte, pentru a intelege mai bine complexitatea unui astfel de aparat, putem spune ca robotul de bucatarie este atat de inteligent si eficient incat poate inlocui oricand rasnita, mixerul de bucatarie, blenderul, storcatorul de fructe, razatoare si masina de facut aluat, indeplinind toate aceste functii in acelasi timp. De ce nu ai achizitiona un singur aparat care sa indeplineasca atat de multe sarcini decat sa achizitionezi fiecare aparat separat?

Care sunt functiile cele mai des inalnite la un robot de bucatarie?

Asa cum spuneam, robotul de bucatarie este un aparat multifunctional complex care poate indeplini pe rand mai multe sarcini. Sigur ca numarul functiilor si tipul lor pot varia de la un model la altul, insa cele mai cautate functii sunt urmatoarele:

  • Tocare si maruntire : reprezinta o functie pe care o indeplineste majoritatea robotilor de bucatarie de pe piata, iar in functie de puterea robotului si calitatea lamelor din dotare, acesta poate toca si marunti diverse tipuri de alimente de la cele moi pana la ingrediente mai dure.
  • Feliere : poti folosi fara probleme robotul de bucatarie pentru a felia simplu si rapid diverse alimente. Aceasta functie se datoreaza lamei care se afla la baza vasului si poate fi schimbata in functie de necesitati.
  • Rasnire : pentru iubitorii de cafea proaspata, cu siguranta, aceasta functie este nelipsita.
  • Stoarcere fructe si legume : functia de storcator este intotdeauna bine venita, motiv pentru care o regasim la majoritatea robotilor de bucatarie. Astfel, poti prepara simplu si rapid oricand suc proaspat pentru tine si cei dragi.
  • Amestecare : cu  ajutorul acestei functii nu mai trebuie sa amesteci tu continutul, ci se va ocupa robotul in locul tau. Cu aceasta functie, poti amesteca supe crema, sosuri, smoothie-uri si asa mai departe.
  • Framantare aluat : orice gospodina ar fi incantata de aceasta functie. Intr-adevar te scapa de chinul framatarii aluatului indiferent de natura sa, chiar si de aluatul de cozonac sau paine.

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand cumperi un robot de bucatarie?

Sigur ca dincolo de functiile din dotare, sunt foarte importante si anumite aspecte care determina puterea aparatului, dar si performantele si rezistenta in timp. In primul rand, trebuie sa ai in vedere puterea motorului si consumul de energie. Puterea motorului este, in fapt, un criteriu esential de care este musai sa tii cont. Daca iti doresti sa achizitionezi un aparat puternic care va face fata cu succes chiar si continuturilor mai dure, atunci alege variante puternice cu motoare de minim 800-1000 W.

Pentru ca aparatul sa poata indeplini toate functiile pe care le promite, trebuie sa ai in vedere ca acesta este prevazut si cu accesoriile aferente. Aici ne putem referi la lame de feliat, ras, tocat, maruntit, rasnita, storcatorul de fructe, paletele de amestecare, telul pentru mixer, blender ori recipiente de diverse dimensiuni. Aici depinde foarte mult de functiile cu care aparatul a fost prevazut pentru a dispune si de accesoriile necesare.

Existenta mai multor trepte de viteza constituie, deopotriva, un aspect important, fiindca se impune, in functie de reteta, adaptarea puterii potrivite de functionare. Cele mai simple modele prezinta 2-3 trepte de viteza, in timp ce modelele profesionale pot avea si 8 trepte. Insa, pentru uz casnic este suficient sa optati pentru o varianta cu 4-5 trepte de viteza.

Capacitatea recipientelor este si ea foarte importanta, cu atat mai mult, daca sunteti o familie numeroasa. Asigurati-va ca bolurile din dotare sunt suficient de mari incat sa faca fata numarul membrilor familiei pentru ca toata lumea sa fie multumita.

In plus, nu omiteti sa puneti siguranta pe primul loc si sa verificati daca aparatul dispune de functiile necesare. Pentru a evita producerea unor incidente nedorite, ar fi bine sa verificati daca produsul pe care l-ati ales dispune de functie de oprire automata atunci cand motorul se supraincalzeste, functie anti-alunecare ce previne alunecarea produsului de pe blatul de lucru ori functie de pornire controlata ce presupune pornirea aparatului doar in conditiile in care toate  componentele au fost asamblate corect.

Cum intretinem un robot de bucatarie intr-o stare optima?

Ideal ar fi sa lecturezi inainte de toate manualul de instructiuni pentru a folosi aparatul in parametrii optimi. De asemenea, ar fi bine sa tii cont si de anumite sfaturi ce te pot ajuta sa pastrezi cat mai bine aparatul, fiindca doar in acest fel ii vei asigura o durata de viata mai mare.

In primul rand, nu omite sa cureti si sa speli robotul dupa fiecare utilizare. In niciun caz, resturile de la alimente nu trebuie sa ramana pe bol sau pe lamele aparatului fiindca se pot deteriora cu timpul. Curata componentele cu apa si detergent de vase, insa nu introduce sub apa si corpul robotului.

Nu suprasolicita motorul, lasa-l sa se raceasca. Acest sfat ar trebui sa fie luat in considerare pentru orice electrocasnic. Nu suprasolicita motorul fiindca exista riscul, cu timpul, sa se deterioreze. De aceea, functia de oprire automata este intotdeauna bine venita.

Nu depasi cantitatea maxima de ingrediente si nu supraincarca apparatul. Daca adaugi o sarcina mai mare decat este recomandat, nu faci altceva decat sa suprasoliciti motorul ce va conduce la defectiuni serioase. Respecta cantitatile indicate in manual si foloseste aparatul eficient.

 

Daca deja te-ai decis asupra unui model sau inca mai esti in cautarea unor informatii referitoare la roboti de bucatarie, va invit sa descoperiti toate informatiile necesare pe https://www.robotibucatarie.ro/. Aici veti gasi informatii generale despre roboti, dar si review-uri de produse care va vor simplifica procesul de alegere pentru a face achizitia corecta. O informare buna conduce la o alegere potrivita nevoilor voastre!

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de SEO MEDIA:

Ingrijirea tenului gras cu tendinta acneica necesita o abordare atenta si produse adecvate, ceea ce poate fi o provocare pentru multe dintre noi.
Curățarea terenurilor de vegetație și arbusti poate fi o sarcină dificilă și laborioasă, mai ales atunci când terenul este acoperit de vegetație densă sau arbusti înrădăcinați adânc.
În contextul creșterii preocupărilor legate de impactul asupra mediului înconjurător, industria ambalajelor a fost nevoită să găsească soluții mai sustenabile pentru a reduce impactul deșeurilor asupra planetei.
ntr-o lume a afacerilor în continuă evoluție, imaginea brandului și modul în care acesta este perceput de către clienți joacă un rol esențial în succesul oricărei companii.
Într-o lume în continuă schimbare, preocuparea pentru impactul asupra mediului înconjurător a devenit din ce în ce mai importantă.