Samsung Galaxy S8 Plus vs. Samsung Note 8 – Prin ce se aseamana si prin ce difera?

Samsung Galaxy S8 Plus vs. Samsung Note 8

Cele doua modele de smartphone-uri despre care vom discuta astazi sunt Samsung Galaxy S8 Plus si Samsung Note 8, care au aparut in Mai 2017, respectiv Septembrie 2017. Ambele au primit nenumarate recenzii pozitive de la utilizatori, insa haide sa facem o comparatie clara intre cele doua modele, intre asemanarile si deosebirile dintre ele, pentru a le cunoaste mai bine in caz ca te gandesti sa iti cumperi si tu unul si iti doresti sa iei cea mai buna decizie!

Deosebiri:

  1. Sistemul de Operare

Atat S8 Plus cat si Note 8 au ca sistem de operare Android, care difera insa prin versiune. In timp ce Samsung Galaxy S8 Plus dispune de Android v.7.0 (Nougat), Samsung Note 8 vine cu o versiune mai noua si imbunatatita: Android v.7.1.1 (Nougat).

  1. Dimensiunile, Ecranul si Greutatea

Desi nu sunt diferente foarte mari, se poate observa totusi ca varianta mai noua de Samsung, si anume Note 8, are dimensiuni mai generoase decat S8. Mai inalt, mai gros si mai lat, dar si putin mai greu, Note 8 vine cu un display de 6.3 inch, in timp ce display-ul unui Samsung Galaxy S8 este de 6.2 inch. Diferenta nu este foarte mare, insa atunci cand iubesti sa te joci pe telefon sau sa vizionezi filme, incepe sa conteze fiecare detaliu legat de marimea ecranului. De asemenea, Note 8 este imbunatatit fata de S8 pentru ca pe langa protectia display-ului cu Corning Gorilla Glass v5, acesta este protejat si de o sticla rezistenta la zgarieturi, acest lucru fiind excelent pentru persoanele dinamice care deseori uita de folia de sticla.

  1. Bateria

Din nou un detaliu mult nesemnificativ si o diferenta foarte usoara si nederanjanta, este faptul ca bateria telefonului S8 este putin mai rezistenta decat cea a lui Note 8 – insa doar cu 200mAh, ceea ce reprezinta extrem de putin si nu te va face sa sesizezi o diferenta mare in durata de viata a telefonului, S8 rezistand la pana la 24h de convorbiri, iar Note 8 la 22h.

  1. Memoria RAM

Daca ti se parea ca memoria RAM de 4GB a lui Galaxy S8 este generoasa, afla ca Note 8 vine cu 6GB de RAM. Totusi, nu te lasa impresionat de acest update, pentru ca si 4GB sunt suficienti pentru o rulare fara problema si simultana a mai multor aplicatii si jocuri, fara probleme. Nu e nevoie de 6GB – insa este, oricum, o imbunatatire!

  1. Culoarea si Pretul

O ultima deosebire intre cele doua smartphone-uri de la Samsung ar fi culorile in care telefoanele vin, S8 avand mai multe optiuni de culori si fiind mai usor de asortat cu numeroase huse Samsung de diverse tipuri si design-uri, si pretul lor, Note 8 avand pretul putin mai crescut, datorita imbunatatirilor aduse, decat S8.

      Asemanari:

Toate celelalte specificatii ale celor doua smartphone-uri sunt identice, incepand de la camera principala de 12MP si secundara 8MP la certificarea Waterproof IP68 la procesor Octa-Core, memorie interna de 64GB, la senzori si functii.

In concluzie, diferentele nu sunt atat de mari intre cele doua smartphone-uri Samsung-uri, Note 8 venind cu cateva adaugari si imbunatatiri, care insa nu umbresc performantele excelente ale lui Galaxy S8. De aceea, Samsung ramane in continuare o investitie perfecta, indiferent pentru care dintre cele doua modele optezi!

Alte Articole de 1 :

elev in clasa a vii a

Ce inseamna sa fii elev in clasa a VII-a

Elevul de clasa a VII-a este capabil sa se concentreze mai mult asupra dezvoltarii abilitatilor pe care le-a dobandit in anii precedenti de studiu. Pana in clasa a VII-a, elevul...