Scandari rasiste de pe Arena Nationala

La meciul dintre Romania si Suedia desfasurat la Arena Nationala au avut loc scandari cu caracter rasist. Fotbalistul nationalei Suedie, Alexander Isak a dezvaluit ca i-a spus arbitrului sa nu opreasca meciul.

Detalii despre acest meci de fotbal

Dupa meciul de aseara, The Sun, tabloid din Marea Britanie a transmis”Meciul Suediei a fost oprit după după josnicul abuz rasist al fanilor români la adresa atacantului Alexander Isak”.

„Meciul câștigat de Suedia în România a fost întrerupt, după abuzul rasist al fanilor gazdelor la adresa atacantului Alexander Isak…dar starul lui Real Sociedad a fost sufletul petrecerii la final. Partida a fost oprită, acesta fiind primul pas făcut de UEFA conform noului protocol. Jucătorul de 20 de ani a fost huiduit de fani la fiecare atingere de balon. El a intrat pe teren în minutul 78 și s-a confruntat cu acest abuz imediat. Cei din stadion au fost avertizați și jocul a continuat”, au mai scris si englezii de la Daily Mail.

„Abuz rasist la adresa lui Isak în România – Suedia. Bucuria calificării Suediei la Euro 2020 a fost stricată de abuzul rasist la adresa atacantului, în momentul în care a fost introdus pe teren în minutul 78, în locul lui Marcus Berg.”,  au mai scris si cei de la Euronews.

„Alexander Isak, ținta atacurilor rasiste ale fanilor români. Isak a intrat pe teren în minutul 78 al victoriei Suediei cu 2-0, iar meciul a fost oprit apoi aproximativ două minute, după ce atacantul de 20 de ani s-a plâns din cauza insulteror rasiste”, mentioneaza Sky Sports.

Alexander Isak , fotbalistul nationalei Suediei a declarat  „Da, am auzit scandări rasiste din tribune. Sunt dezamăgit, este incredibil că asemenea lucruri se întâmplă. Dar noi eram pregătiţi pentru aşa ceva şi am făcut faţă”,”Doar l-am întrebat pe arbitru dacă a auzit ceva. După două minute, a întrerupt meciul şi a spus că a auzit ceva. M-a întrebat: <vrei să opresc meciul?> I-am spus: <nu, nu trebuie să faci asta>. Cuvintele rasiste sunt lucruri care nu ar trebui să se întâmple. Este incredibil de trist”.

Fundasul Andreas Granqvist a adaugat „Arbitrul a fost foarte bun, foarte puternic. I-a spus lui Isak: <avertizează-mă dacă se întâmplă din nou şi voi opri meciul>. Am terminat restul partidei evitând asta şi am sărbătorit pe teren”.

Cu toate astea Suedia a castigat, avand un scor de 2-0. Golurile au fost marcate de Marcus Berg si Robin Quaison obtinand astfel calificarea la Euro 2020. Vezi pe acest link mai multe detalii despre acest meci.

Alte Articole de 900 :