Scari interioare din beton – O alegere inspiratea sau nu

De cele mai multe ori, partea financiara reprezinta factorul decizional, iar acest lucru se aplica si in cazul realizarii scarilor interioare din beton.

Este esential sa constientizati faptul ca renovarea unei case presupune o investitie atat prezenta, cat si viitoare. Astfel, pentru a va bucura de calitate si durabilitate in timp, scarile interioare din beton reprezinta o alegere inspirata. Explicatia consta in faptul ca acestea nu necesita intretinere suplimentara, sunt rezistente, au un design placut si modern si mai mult decat atat, raportul calitate-pret este unul avantajos.

In continuare, vom prezenta cele mai importante aspecte privind alegerea unor scari interioare din beton.

Tipuri de scari interioare din beton in functie de material

In prezent, poti alege dintr-o gama variata de scari interioare de beton. Acestea difera in functie de forma sau de tipul materialului din care sunt realizate. Astfel, sunt doua tipuri de scari interioare din beton in functie de material:

Scari interioare din beton turnat

Avantajul scarilor interioare din beton turnat este reprezentat de faptul ca acestea pot fi adaptate in functie de proiect. Detaliile precum: inaltimea treptelor, latime, forma, pot fi alese dupa bunul plac. Insa cu toate acestea, exista si un dezavantaj reprezentat de mizeria greu de curatat in urma unui astfel de proiect.

Scari interioare din beton prefabricate

Sunt o multime de producatori ce ofera kit-uri prefabricate pentru scarile interioare din beton care pot fi achizitionate si montate direct. Desi pare o varianta mult mai accesibila, multe persoane exclud aceasta optiune din cauza faptului ca nu au posibilitatea de personalizare.  Cu toate acestea, daca nu aveti preferinte, scarile interioare din beton prefabricate pot reprezenta o solutie ideala, mai ales atunci cand va doriti sa economisiti timp.

Asadar, diferenta dintre cele doua tipuri mentionate anterior, consta in posibilitatea de personalizare a proiectului.

Scari interioare in functie de forma

Scara din beton dreapta

Scarile drepte din beton sunt cele mai practice. Tocmai de aceea sunt cele mai solicitate. Nu ocupa foarte mult spatiu in incapere si mai mult decat atat, spatiul de dedesubt poate fi utilizat pe post de depozitare.

Scara curbata din beton

Acest tip de scara ofera casei un design elegant. Pentru ca sunt consdiderate a fi elemente de constructie premium, acestea pot creste valoarea casei in cazul in care va doriti sa o puneti la vanzare.

Avantajele scarilor interioare din beton

Rezistenta in timp

Betonul este unul dintre cele mai rezistente materiale. Astfel, scarile interioare din beton pot suporta greutati mari, fara sa le fie afectata structura.

Versatilitate

Un alt avantaj important este reprezentat de versatilitate. Practic, scarile interioare din beton  se pot realiza sub diferite forme, in functie de proiectul casei.

Rezistenta la foc

Betonul este materialul imun la foc. Aceasta este explicatia pentru care toate scarile de urgenta sunt realizate din beton.

Asadar, cu siguranta scarile interioare din beton reprezinta o alegere inspirata. Nu uitati, in procesul de intretinere si construire a scarilor interioare, un disc pentru slefuire beton este esential.

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie: disc slefuire beton

Alte Articole de 1287 :