Secretele unui parchet bine intretinut. Tot ce trebuie sa stii

Iar atunci cand vine vorba despre intretinere, parchetul reprezinta una dintre pardoselile pretentioase care necesita conditii speciale. Iar in cazul in care nu este curatat corect, risti sa se deterioreze si sa fii nevoit sa il inlocuiesti, ceea ce presupune costuri suplimentare.

In acest articol vei descoperi care sunt secretele unui parchet bine intretinut, dar si care sunt regulile pe care trebuie sa le respecti!

Aspira parchetul saptamanal

Probabil ca a devenit deja un obicei sa aspiri parchetul in fiecare saptamana, insa cu siguranta nu-ti strica un “reminder”. De ce este important aspiratul pentru parchet? Pentru ca praful actioneaza ca un smirglu, iar cu timpul acesta va produce efecte negative. Astfel, daca alegi sa aspiri constant, vei reusi sa protejezi aspectul parchetului tau. Sfat: Foloseste o perie atasata aspiratorului pentru si mai multa protectie.

Nu lasa parchetul sa absoarba umezeala

Umezeala este cel mai mare dusman al parchetului. Drept urmare, inainte de a aplica solutia pentru curatat parchet, asigura-te ca mopul este foarte bine stors. In alte cazuri, atunci cand diferite bauturi sunt varsate pe podea, actioneaza imediat cu o laveta uscata. Daca lasi lichidele prea mult timp pe parchet, risti sa te confrunti cu deteriorari permanente.

Alege sa folosesti solutie parchet de calitate

Exista deja pe piata o multime de producatori de solutii destinate curatarii parchetului, insa chiar daca preturile mici pot actiona ca un magnet asupra ta, trebuie sa stii ca nu acesta este criteriul dupa care trebuie sa te ghidezi. Calitatea este cea mai importanta! O solutie parchet cu adevarat eficienta va indeparta murdaria rapid, nu lasa urme si reda un aspect placut pardoselii tale. La final, poti veni in completare cu o ceara care sa asigure un luciu de lunga durata.

Protejeaza zonele cu trafic intens prin intermediul covoarelor

Aspectul deosebit al parchetului poate fi afectat cu timpul in zonele cu trafic intens. Dar cum pentru orice problema exista solutie, covorasele decorative sunt cea mai buna idee. Insa nu orice tip de covorase. Atunci cand le achizitionezi, fii atent la materialul de pe parte inferioara. Evita-le pe cele cu materiale sintetice sau cauciuc. Acestea nu fac decat sa retina apa si sa deterioreze parchetul.

Foloseste diferite protectii pentru picioarele mobilierului

Pachetul se poate zgaria extrem de usor, iar pentru ca mobila sa nu afecteze aspectul acestuia, este indicat sa folosesti diferite protectii pentru picioarele mobilierului. Cele mai eficiente sunt protectiile din pasla si pot fi gasite in magazinele de bricolaj sau chiar in hypermarketuri.

Pe cat de pretentios este, pe atat este de deosebit. Daca iti doresti sa te bucuri de un parchet bine intretinut pentru o lunga perioada de timp, trebuie sa acorzi atentie fiecarui detaliu.

In magazinul online Foarte Curat gasesti si alte produse care cu siguranta iti sunt de ajutor la curatenia in casa. Mult spor!

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie: solutie parchet

Alte Articole de 1287 :