Sejur in Istanbul

Istanbulul  era cunoscut in antichitate sub denumirea de Byzantion, iar dupa 330 d. Hr. Constantinopol. Istanbul este unul dintre cele mai mari asezari urbane din Turcia si atrage  in fiecare an multi turisti. Istanbul a fost si capitata a doua mai imperii imperiul Bizantin si cel Otoman. Istanbulul a ramas cunoscuta drept capitala istorica a Turciei. Istanbul este cel mai mare oras al Turciei si ocupa un loc important din puct de vedere touristic si comercial si este si un bun centru pentru comertul international al Turciei. Istanbul este singurul oras din lume care se intinde pe doua continente Asia si Europa.

Fiind capitala a doua mari imperii mai bine de doua mii de ani orasul este plin de istorie cladirile sunt vechi si in mare parte ies in evidenta biserici, palate, moschee, muzee si  bazaruri. Pentru cei dornici de cumparaturi orasul va pune la dispozitie cele mai mari mall-uri din lume Taksim si Nisantasi  centrele comerciale de baza. Pentru cei ce prefera viata de noapte orasul va ofera posibilitatea de a vizita cluburi de noapte unde puteti fuma din narghilea asculta muzica turceasca  si nu in ultimul rand dansurile orientale din buric.

Obiectivele turistice care nu trebuie sa le ratati de natura otomana si bizantina sunt variate. Puteti incepe cu Hagia Sofia acesta a fost  o biserica ortodoxa care mai a fost transformata intr-o moschee de turci iar in anul 1935 in muzeu. Moscheea albastra  contruita de sultanul Ahmed  intre anii 1609 si 1616 si este cea mai mare dintre moscheele din Istanbul. Biserica Cisterna construita in timpul domniei imparatului Iustinian I, cuscute de turci drept “Palatul care se scufunda”. Puteti  faceti o vizita la marele bazar de unde va puteti cumpara de la  suveniruri pana la covoare. Aici va sunt puse la dispozitie 5.000 de magazine. Deci daca va decideti sa petreceti un sejur la Istanbul exista o multime de locuri de vizitat, ce o sa va ocupe tot timpul.

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie: Sejur in Istanbul

Alte Articole de 1 :

ecomunicate

Cum creez un CV original

CV-ul dvs. este prima impresie pe care o au angajatorii despre dvs. De aceea este atat de important sa arati rapid de ce esti un candidat de top pentru rolul...

acr30_125_ron_cu_brad_batoane_scortisoara_conuri_globuri.

Cum sa decorezi casa anul acesta: ghid pas cu pas

Nu doar bradul de Craciun si masa din sufragerie merita o atingere magica in acest an. Si restul casei trebuie imbracat in culorile si accesoriile specifice acestei sarbatori de sfarsit...