Atunci cand esti la inceput de drum cu afacerea ta si vrei sa pasesti si in lumea online-ului, pentru a capata si mai multa vizibilitate, credibilitate si, de aici, conversii, trebuie sa te gandesti si la un proces de optimizare SEO eficient, care sa iti ofere cel mai bun sprijin pentru a deveni un brand in online.
Sa nu uitam ca piata digital este intr-o continua crestere, apar noi firme sau freelanceri, gata sa te transforme intr-un brand online, desi multe dintre ele nu prea stiu cu ce se mananca optimizarea SEO.
Daca iti sunt promise rezultate care iti iau ochii, in scurt timp, trebuie sa iti pui rapid un semn de intrebare asupra serviciilor pe care ti le ofera.
La modul ideal, un proces de optimizare SEO este o munca sustinuta din partea unei echipe a unei agentii interactive, de regula, formata din strategi care au ceva experienta in spate si care te pot ajuta cu adevarat sa te impui ca un brand in online.
Pentru ca la iAgency, agentie interactiva, ne plac lucrurile bine facute, iti oferim o serie sfaturi in ceea ce priveste eficienta unei strategii de optimizare SEO in functie de costul care iti este propus.
1. Nu toate sumele mari iti aduc rezultatele scontate – este bine stiut faptul ca romanii considera ca daca un pret este mai mare, inseamna ca produsul/serviciul este de o calitate superioara. insa in lumea optimizarii SEO, lucrurile nu stau chiar asa. Pretul este stabilit in functie de nevoile tale si nu de pachetele pe care ti le poate oferi o agentie interactiva. Spre exemplu, iAgency este formata din specialisti in SEO cu renume, care stiu cu adevarat care sunt nevoile business-ului tau. inaintea inceperii unei colaborari, este important ca agentia cu care vei merge mai departe sa te asculte, sa iti inteleaga afacerea/domeniul de activitate, clientii si obiectivele pe care vrei sa le atingi, pentru ca mai apoi sa iti propuna o strategie personalizata.
2. Nu crede in retete de succes – optimizarea SEO este un proces in care ambitia si indemanarea specialistilor iti aduc cele mai bune rezultate. Pentru ca este un sector in plina ascensiune si care sufera schimbari de algoritmi aproape zilnic, este foarte important sa ai o strategie personalizata de optimizare SEO. Nu numai ca vei avea cuvinte cheie relevante pentru succesul afacerii tale sau impunerea intr-un domeniu de activitate, cat si pasi, recomandari si sfaturi obiective despre cum poti deveni mai usor un brand online.
3. Volumul de munca – este un alt aspect care tine de costul si eficienta unui proces de optimizare SEO. Cu cat acesta este mai mare, cu atat pretul va fi pe masura. Pentru ca a optimiza SEO nu inseamna doar sa analizezi si sa repari micile probleme din site, ci sa creezi tot timpul continut unic, dinamic, axat pe cuvinte cheie, pentru a atrage si mai mult atentia asupra ta.
4. Sa nu uitam, continutul este foarte important – si cand spunem asta, ne referim nu doar la texte, cat si la raportul imagine/continut. Optimizarea SEO este legata si de optimizarea imaginilor, a video-urilor si a tot ceea ce apare pe un site, pentru ca el sa creasca organic in cautarile din Google.
5. Know-how, experienta si expertiza in domeniu – foarte importante atat in succesul optimizarii SEO, cat si in costul campaniilor. NU uita ca o agentie interactiva, cu cat este mai cunoscuta, cu atat are mai multe proiecte de succes duse la bun sfarsit. Este foarte important ca atunci cand te decizi sa mergi mai departe cu o agentie interactiva, sa afli cat mai multe informatii despre ea – cine este, care au fost clientii, care au fost cele mai bun rezultate, sa citesti review-uri si asa mai departe. Pentru ca la iAgency, agentie interactiva, avem experienta de peste 10 ani in acest domeniu, noi putem stabili clar si concis cum sa arate strategia de optimizare SEO si care sunt pasii cei mai buni prin care te putem ajuta sa devii cu adevarat un nume in online.
6. Niciodata nu alege o agentie interactiva care face compromisuri – si aici ne referim, in special, la cumpararea de link-uri. Sunt foarte multe site-uri agregatoare prin care o agentie cu asa numiti ”specialisti” sau freelanceri pot cumpara link-uri. insa la iAgency, pe noi nu ne intereseaza cantitatea, cat mai ales calitatea, pentru ca robotii Google stiu foarte bine sa faca diferenta dintre un link cumparat si unul de calitate. Iar daca site-ul tau are prea multe link-uri care nu sunt de calitate, cu parere de rau iti spunem ca ai cam dat banii degeaba: site-ul va fi, cu siguranta, penalizat. si greu te vei mai putea ridica, din nou, in motoarele de cautare.
7. SEO copywriting – practic, texte, articole, comunicate, anunturi si comentarii, cu accentul pe cuvintele cheie principale. De ce sunt importante? Pentru ca asa poti deveni si mai vizibil in motoarele de cautare. Optimizarea SEO este un proces care nu se face dupa ureche, ci prin efort sustinut. Nu este suficient sa lucrezi doar cateva ore/saptamana, ci trebuie in fiecare zi. Spre exemplu, in cazul iAgency, fiecare dintre membrii echipei noastre au conturi personalizate de clienti, de care se ocupa cu cea mai mare grija, iar tool-urile Google ne ajuta sa stabilim care sunt tendintele, iar cand acestea se schimba, sa putem reorganiza rapid strategia de optimizare SEO.
8. Mentenanta SEO – adica crearea de noi pagini, cresterea numarului de backlink-uri, modificari/imbunatatiri constante ale site-ului, pentru succesul tau online.
9. Cat de bine iti sunt prezentate rezultatele colaborarii? – adica ai un raport lunar care iti raspunde concret la toate intrebarile? Sau doar un document in care sunt aruncate niste informatii pe care nu le intelegi? Atunci trebuie neaparat sa iti schimbi agentia de optimizare SEO! O spunem pentru ca o agentie interactiva care se respecta pune pe primul plan clientul, care i-a incredintat o sarcina si ii ofera, punctual, lunar, rezultatele colaborarii lor. Sa nu uitam, acesta este un aspect ce tine de eticheta agentiei interactive, precum si o carte de vizita catre colaborarea cu alti antreprenori pentru ca, de vreme ce un om de afaceri este foarte multmit de serviciile pe care i le oferi si de felul in care ii prezinti rezultatele obtinute, sigur te va recomanda mai departe.
Asadar, atunci cand te-ai decis sa iti extinzi afacerea in online, fii atent la aceste 9 puncte. De ele depind succesul tau in online. in plus, optimizarea SEO este un proces care presupune indemanare, cunostinte si multa rabdare. Doar asa se pot obtine cele mai bune rezultate.