Sera cu flori – de la hobby la business. Cum sa atingi succesul

Insa, acest hobby poate trece cu usurinta la nivelul urmator, acela de business. Sa creezi propria sera cu flori poate fi una dintre cele mai bune profitabile idei de afaceri. Un studiu de specialitate arata ca vanzarile pentru plantele crescute natural au crescut cu pana la 300%.

Pentru a te bucura de succes, ti-am pregatit in acest articol cateva trucuri cu adevarat utile!

Stabileste soiurile de flori pe care le vei planta

In primul rand, trebuie sa stabilesti care sunt soiurile de flori pe care le vei planta. Recomandat este sa incepi cu o suprafata mica, usor de ingrijit si rezistenta la fluctuatiile de temperatura. De pilda, lalelele, petuniile, trandafirii, gladiolele, bujorii pot fi crescute cu succes chiar si de cei aflati la inceput de drum.

Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurgi:

  • Fertilizeaza solul;
  • Planteaza semintele de flori;
  • Protejeaza-le impotriva bolilor si daunatorilor.

Plantele pot fi protejate impotriva bolilor si daunatorilor cu ajutorul unor solutii dezinfectante ce pot fi aplicate prin intermediul unui atomizor. In felul acesta, poti regla cantitatea solutiei si poti pulveriza fin frunzele si florile.

Contribuie la dezvoltarea semintelor de flori

Daca te numeri printre incepatori, cel mai simplu este folosesti ghivece pentru plantarea florilor. Acestea sunt potrivite in special pentru semintele care nu incoltesc foarte rapid. Timpul in care semintele incoltesc este dictat de temperatura, dar si de oxigen si umiditate. Din momentul in care semintele au fost plantate, ghivecele trebuie pastrate departe de razele soarelui, astfel incat caldura sa nu poata afecta semintele pana la germinare. Ulterior, poti muta ghivecele la lumina, pentru a favoriza dezvoltarea plantelor.

De asemenea, trebuie sa te asiguri ca ai pamantul din ghiveci este sapat extrem de bine. Acest aspect este important deoarece contribuie la circulatia oxigenului si accelereaza incoltirea semintelor. Mai mult decat atat, poate preveni retentia apei in exces.

Creeaza un mediu propice pentru dezvoltarea plantelor

O sera este menita sa contribuie si sa asigure un mediu propice dezvoltarii plantelor. Mai exact, trebuie sa existe un nivel de umiditate optim si o temperatura usor de controlat. Plantele sunt diferite, asa ca si conditiile sunt diferite. Tocmai de aceea, este indicat sa incepi doar cu doua soiuri de flori.

Temperatura optima este cuprinsa intre 21 si 23 grade Celsius, iar nivelul umiditatii trebuie sa fie de aproximativ 50%. Daca pastrezi aceste valori constant, florile tale se vor dezvolta mai rapid, iar culorile petalelor vor fi mai vii. Un alt aspect important pe care trebuie sa il iei in calcul este aerul. Asigura-te ca aerisesti sera in fiecare zi!

Protejeaza plantele impotriva bolilor

Intrebarea la care cu greu gasesc un raspuns gradinarii incepatori este: “De cata apa au nevoie plantele mele?”. Ei bine, trebuie sa stii ca o cantitate moderata de apa este solutia ideala. Daca alegi sa imibibi solul cu apa, nu vei face decat sa favorizezi aparitia bolilor si a ciupercilor. Pe de alta parte, daca plantele nu sunt tratate cu suficienta apa, acestea vor avea de suferit.

Specialistii recomanda sa utilizezi un pulverizator pentru a realiza un strat fin de apa pe suprafata frunzelor.

Ultimul, dar nu cel din urma pas este sa gasesti potentialii clienti. Din momentul in care ajungi sa-ti cunosti publicul tinta, vei stii intotdeauna ce ai de facut in continuare. Te-ai gandit deja la un soi de flori pe care ai vrea sa-l plantezi in sera? Gasesti o gama variata de seminte flori in magazinul online AgroHub. Mult spor!

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie: seminte flori

Alte Articole de 1287 :