Sezonul cald si efectele sale asupra aparatului de aer conditionat

Este cert ca aparatul de aer condiționat devine o condiție obligatorie în zilele caniculare, fără de care disconfortul termic nu ar putea fi combătut. Dar în cele mai călduroase zile, unitatea de aer conditionat necesită  muncă suplimentară pentru a vă răci camerele. Căldura, umiditatea și fluxul de aer joacă un rol important în modul în care funcționează aparatul de aer condiționat în casa ta. Dacă v-ați întrebat despre căldură și efectele acesteia asupra unității dvs de AC, luați câteva minute pentru a citi mai departe.

 

Căldura mare
Te-ai gândit vreodată cum funcționează aparatul tău de aer condiționat în locuință? O unitate AC este practic un sistem de transfer de căldură care constă în două schimbătoare de căldură. Aceste schimbătoare lucrează cu căldura în două medii. În primul rând, schimbătorul captează căldura din aerul din interiorul casei tale. Odată ce colectează acel aer, trimite aerul cald către unitatea de condensare exterioară. Acest schimb va limita, de asemenea, cantitatea de energie termică din aerul cald exterior. În acele zile extrem de călduroase, sistemul de aer condiționat va trebui să funcționeze intens pentru a menține rece aerul din casă.

În plus, un aer conditionat bun pareri trebuie să elimine aerul cald care se poate apărea și din alte surse din locuință, cum ar fi îmbinările de la uși și ferestre, electrocasnice și electronice etc. Tot acest aer fierbinte trebuie eliminat cu aerul cald exterior. Ca rezultat, unitatea AC lucrează acum pentru a răci toate aceste surse de aer cald.

Aparatul dumneavoastră de aer condiționat se bazează pe principiul echilibrului. Sistemul poate funcționa mai bine atunci când ambele medii sunt setate în jurul aceleiași temperaturi. Cu toate acestea, atunci când căldura exterioară crește, este mai greu ca mediul interior să devină mai rece decât cel exterior. Când există o diferență mare de temperatură, cum ar fi vremea caldă și umedă, sistemul va trebui să lucreze mai mult pentru ca casa dumneavoastră să rămână confortabilă.

În multe cazuri, performanța aparatului de aer condiționat se bazează pe temperatura exterioară. Unitatea dumneavoastră va găsi mai ușor să respingă căldura la 26 de grade decât atunci când ajunge la 35 de grade. Când sistemul dvs. trebuie să lucreze mai mult pentru a vă menține rece, puneți mai mult stres pe întreaga unitate. Orice stres suplimentar poate duce la defectarea sau funcționarea defectuoasă a pieselor în viitor.

 

Umiditatea
Căldura nu este singurul element care poate dăuna sistemului tău de aer condiționat. Umiditatea joacă, de asemenea, un rol semnificativ în performanța aparatului de aer condiționat. Într-o zi excesiv de umedă, aparatul de aer condiționat va trebui să muncească mai mult pentru a scăpa de acel aer umed. În cele mai multe cazuri, umiditatea și căldura apar în același timp. Sistemul dumneavoastră va trebui să funcționeze pentru a schimba aerul cald, dar trebuie să gestioneze și nivelul de umiditate din casa dumneavoastră. Dacă aparatul de aer condiționat nu elimină în mod corespunzător umiditatea, de obicei o puteți simți în reședința dvs. S-ar putea chiar să simțiți efectele fizice, cum ar fi transpirația, părul încrețit sau pielea umedă.

 

Fluxul de aer în casa ta
Mulți oameni cred că numai căldura și umiditatea pot afecta performanța aparatelor lor de aer condiționat. Cu toate acestea, fluxul de aer este esențial și pentru eficiența sistemului dvs. de aer condiționat. Aveți nevoie de o circulație adecvată pentru a mișca aerul în întreaga casă. Dacă circulația este blocată sau întreruptă, aparatul tău de aer condiționat va lucra mai mult pentru a-ți oferi o casă răcoroasă și confortabilă. Dacă locuința dvs. este caldă și umedă, atunci vă recomandăm să vă asigurați că fluxul de aer nu este compromis.

De obicei, puteți verifica singur fluxul de aer. Una dintre cele mai frecvente probleme este că fluxul de aer este blocat din exterior. Arbuștii și plantele din apropierea condensatorului pot bloca acel flux critic de aer. Veți dori să verificați dacă amenajarea peisagistică nu este în apropierea condensatorului exterior. Dacă blochează zona, veți dori să tăiați orice arbuști, copaci sau flori din apropierea unității exterioare. Mulți profesioniști recomandă să păstrați cel puțin un metru de spațiu liber în jurul întregului sistem.

Amplasarea unității de aer condiționat este de asemenea esențială. Un loc popular pentru o unitate este sub o punte. În timp ce puntea este deschisă pe laterale, creează o cantitate mare de aer cald care poate fi captat și atras înapoi în sistem. Când se întâmplă acest lucru, aparatul de aer condiționat va trebui să funcționeze la o temperatură mai ridicată. Temperaturile calde vor face ca agentul frigorific să crească presiune pe măsură ce compresorul începe să funcționeze la o temperatură mai caldă.

Acest flux de aer slab poate cauza temperaturi ridicate în uleiul de lubrifiere din compresor. La rândul său, uleiul poate începe să se strice și să blocheze compresorul. Acest ulei funcționează în același mod ca uleiul din mașina dvs. Va trebui să aveți grijă de ulei pentru a preveni uzura motorului. Cu toate acestea, uleiul de aer condiționat nu va trebui schimbat niciodată. Este fabricat pentru a rezista pe toată durata de viață a sistemului dumneavoastră de răcire. Pentru multe unități, uleiul poate funcționa aproximativ 15 până la 25 de ani dacă aveți un sistem întreținut corespunzător, cu un flux de aer adecvat.

Dacă credeți că aparatul dvs. de aer condiționat are probleme cu fluxul de aer, îl puteți verifica de obicei cu un termometru. Veți dori să alegeți o zi mai puțin călduroasă pentru a vă opera unitatea AC. Când vă aflați la un centimetru de ventilație, puteți verifica temperatura. Ar trebui să obțineți aceeași temperatură de la 20 de metri distanță. Dacă temperatura aerului este mai mare, atunci ați putea avea o problemă cu recircularea.

 

Verificați-vă echipamentul
În cea mai mare parte, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la uzura aparatului de aer condiționat pe vreme caldă. Aceste sisteme sunt făcute pentru a gestiona căldura. Cu toate acestea, trebuie să țineți pasul cu întreținerea și să vă asigurați că funcționează la performanța maximă. Doriți să păstrați toate componentele curate și complet funcționale. Condensatoarele murdare pot lucra funcțtiona multă vreme fără probleme,dar asta poate duce la uzură excesivă. Temperaturile și presiunile interne de funcționare în acele situații vor începe să depășească standardele normale de funcționare. Dacă unitatea dumneavoastră funcționează în aceste condiții pentru o perioadă lungă de timp, va începe să se supraîncălzească. Pe măsură ce se întâmplă acest lucru, uleiul va deveni acid pe măsură ce compresorul se defectează.

Dacă vă doriți un aparat de aer condiționat bun de care să vă puteți bucura ani la rând, vă recomandăm să vă informați foarte bine si să alegeti un produs care să corespundă, în primul rând, nevoilor voastre. Puteți găsi pe www.aerconditionatbun.ro toate informațiile necesare pentru o alegere corectă, dar si review-uri individuale de produse unde sunt prezentate toate informațiile tehnice pe care este necesar să le cunoașteti.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de SEO MEDIA:

Aragazul este unul dintre cele mai importante electrocasnice din bucatarie care, desigur, va reprezenta o achizitie pe termen lung, de aceea este foarte importanta alegerea pe care o facem.
Am putea spune, ca hota de bucatarie este unul dintre electrocasnicele indispensabile in orice locuinta moderna.
Pentru a alege cele mai potrivite penare echipate de fete sau baieti trebuie sa fim atenti la toate cerintele copiilor, precum culoarea, desenele de pe partea principala sau numarul de fermoare necesar pentru toate accesoriile precum instrumentele de scris
Sunteti o familie numeroasa sau obisnuiti sa faceti adesea provizii, iar spatiul din congelator nu va mai este suficient?
Cu toate ca un congelator din cadrul unei combine frigorifice poate fi destul de spatios, totusi o familie mai numeroasa poate avea nevoie de mai mult spatiu pentru congelarea alimentelor, iar in acest caz o solutie perfecta ar putea fi lada frigorifica sau co