Sfaturi de care trebuie sa tii cont in alegerea unui apartament in Cluj-Napoca

panorama-cluj-napoca-by-micro27-d416l9d

Parcă de când a obținut în anul 2015 statutul de Capitală Europeană a Tineretului, Cluj-Napoca a dat startul freneziei imobiliare. Mulți studenți optează pentru acest oraș când vine vorba de facultate, iar mulți dintre aceștia aleg să rămână acolo pentru că și-au găsit locuri de muncă bine plătite. Nu numai studenții sunt cei care se declară absolut încântați de mirajul Capitalei Tineretului. Mulți tineri, a se înțelege persoane până în 45 de ani, sunt mulțumiți de acest oraș în care toată lumea e deschisă la minte, drăguță și politicoasă mai tot timpul. Locurile de muncă bine plătite în domeniul IT sunt un factor puternic de decizie în multe dintre cazuri.

Cererile în domeniul imobiliar au început astfel să crească într-un ritm amețitor, și în cazul închirierilor, dar și în cel al vânzărilor de apartamente/garsoniere/case. În Cluj-Napoca prețurile sunt la cele mai ridicate cote din țară, întrecând de multe ori chiar și capitala țării, Bucureștiul. Experții din cadrul site-ului compariimobiliare.ro au grijă să verifice încontinuu și să actualizeze prețurile la  apartamente de vanzare Cluj.

Conform acestora, cele mai scumpe zone din Cluj-Napoca, raportate la prețul pe mp sunt Gheorgheni (1500 de euro pe mp), Gilău (1622 euro pe mp), Gruia (1556 de euro pe mp), Hașdeu (1600 de euro pe mp), Horea (1606 de euro pe mp). Cele mai ieftine locuințe raportate la prețul pe metru pătrat se află în zone precum: Apahida (849 de euro pe mp), Florești (812 euro pe mp), Periferie (833 de euro pe mp) și Sânnicoară (872 de euro pe mp). Cu toate că unele zone sunt menționate ca făcând parte din Cluj-Napoca, e bine să știți că aparțin județului Cluj, unele dintre ele fiind sătucuri din apropierea marelui oraș.

Din fericire, cu toate că prețurile sunt destul de mari în Cluj-Napoca, veți vedea că pe site veți putea găsi și destul de multe oferte convenabile. Ideea este să verificați permanent noutățile de pe site sau să creați o alertă, pentru ca atunci când vor apărea noutăți pe platformă să fiți siguri că nu le veți rata. În Florești, o zonă aflată în continuă dezvoltare imobiliară,veți găsi o sumedenie de oferte la preturi avantajoase. Dacă totuși doriți să vă găsiți apartamentul ideal care să fie mai în centrul orașului, vă recomandăm să aveți multă răbdare și să vă așteptați la o investiție considerabilă.

În Cluj-Napoca prioritară în alegerea unui apartament este zona în care doriți să domiciliați. Puteți da peste chilipiruri, dar în același timp și peste niște prețuri care vă vor lăsa cu răsuflarea tăiată. Trebuie să fiți atenți de asemenea și la instalațiile electrice, de gaz și la alimentarea cu apă, pentru că un preț mic poate să arate că există defecțiuni în cazul unora dintre acestea. Mare grijă la detalii precum etajul la care este amplasat apartamentul sau garsoniera și, mai ales, dacă blocul este izolat termic.

Dacă veți găsi un apartament la mansardă trebuie să fiți siguri de acest aspect, ca nu cumva în timpul iernii să se facă foarte greu încălzirea locuinței, iar în vară să vă mirați de unde poate veni atât de multă căldură.

Apelați cu încredere și la anunțurile de pe Internet atunci când doriți să vă achiziționați un imobil. Veți avea parte de multe surprize plăcute și multe instrumente extrem de folositoare în căutările dumneavoastră. Cei de la Compari Imobiliare au o grijă foarte mare atunci când vine vorba de alegerile dumneavoastră, pentru că vă pot oferi extrem de multe detalii legate de imobilele afișate pe site, precum și șansa de a compara prețurile, când nu sunteți siguri de corectitudinea prețului afișat de proprietarul locuinței pe care doriți să o cumpărați.

Salvează

Salvează

Alte Articole de 1 :

POZA ECOM

Avantaje ale utilizarii trotinetei electrice

Traficul din zilele de astazi, in special in marile orase, este unul cu adevarat infernal, insa, exista diverse modalitati prin care putem scapa de zecile de minute pierdute la volan...

pic 17 for ecomunicate.ro

Rochii de seară-minimalism și eleganță

Evenimente elegante se pot ivi oricând pe parcursul unui an, indiferent de anotimp, de aceea mereu trebuie să avem garderoba pregătită pentru acestea. Când vine vorba de ținutele de seară,...