Sfaturi economice pentru proaspeții părinți

anunturionline

Apariția unui nou membru în familia ta este, fără îndoială, un motiv de bucurie. Totodată, vorbim despre o etapă care va aduce o mulțime de schimbări în viața ta, inclusiv la nivel financiar.

Pentru că bugetul proaspeților părinți poate fi drastic afectat de necesitățile micuților, astăzi îți prezentăm o serie de sfaturi economice utile pentru a preveni situațiile de criză odată cu nașterea copilului.

Cumpără accesorii second hand pentru copii

O greșeală frecventă pe care o fac majoritatea adulților care au devenit părinți pentru prima dată este să investească sume enorme în accesoriile destinate micuților. E drept – industria jucăriilor, cea a mobilierului pentru copii sau a cărucioarelor sunt extrem de ofertante și de atractive, însă nu întotdeauna cele mai scumpe lucruri pentru copii sunt cele mai bune. O alternativă economică de a procura cele necesare noului născut este să cumperi tot ce ai nevoie de pe site-urile de anunțuri online. Aici vei regăsi atât accesorii second hand, cât și noi, la prețuri foarte accesibile.

Pregătește acasă hrana bebelușului

Nu doar că mâncarea pentru micuți pregătită acasă este mult mai sănătoasă, dar totodată gătind acasă vei economisi sume considerabile. O idee inspirată este să achiziționezi un robot de bucătărie bun, care te va ajuta să prepari rapid piureuri din fructe și legume, pe care să le poți folosi în rețetele pentru copii.

Ține evidența cheltuielilor

Potrivit unui principiu nescris al economiei, nu poți știi cu siguranță cât și pe ce cheltui banii până ce nu păstrezi o evidență a cheltuielilor. Așadar, pentru un bun control al propriilor finanțe conturează bugetul lunar al familiei și identifică acele direcții în care merg o mare parte din venituri. Totodată, renunță la investițiile care nu sunt neapărat necesare.

Urmărește campaniile de reduceri

Știm cât de important este ca noul membru al familiei să se bucure de tot confortul necesar, de aceea ai putea fi tentat să faci cumpărături multe și costisitoare. Sfatul nostru pentru proaspeții părinți este să urmărească perioadele de reduceri ale magazinelor de profil. Astfel, vei putea achiziționa scutece, jucării, biberoane și alte obiecte pentru copii la prețuri mai avantajoase.

Acceptă cadourile din partea apropiaților

Cu siguranță nu doar părinții se bucură atunci când în viața lor apare un copil; bunicii, nașii, prietenii de familie sunt și ei părtași la această bucurie. Prin urmare, cel mai probabil fiecare dintre aceștia vor dori să-i ofere micuțului sau micuței diverse cadouri pe care este bine ca părinții să le accepte. Ba chiar mai mult decât atât, dacă ești părinte, nu ezita să oferi sugestii celor dragi în privința darurilor pe care să le aleagă pentru copii.

Statutul de părinte poate aduce o serie de provocări, inclusiv în ceea ce privește gestionarea finanțelor familiei. Sperăm, însă, că recomandările noastre îți vor fi de folos în acest sens!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de eCom:

Stenoza spinală este reprezentată de îngustarea canalului care adăposteşte măduva coloanei vertebrale, discurile intervertebrale şi nervii spinali aflându-se într-o fază degenerativă. Este un context medical sever, se poate manifesta oriunde...
În zilele noastre, stomatologia oferă cele mai bune opțiuni de tratament pentru orice problemă de sănătate orală. Variante precum implanturile dentare te pot ajuta să îți păstrezi zâmbetul frumos și...
Iti doresti o promovare sau chiar un nou loc de munca? Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa obtii competentele de care ai nevoie. Cel mai accesibil...
Ajutorul financiar de urgență este o modalitate de a obține banii rapid atunci când ai nevoie de ei. Organizațiile, care oferă asistență financiară în forma unor credite și împrumuturi, vor...
Software-ul BIOS sau UEFI este necesar pentru funcționarea corectă a computerului. Acesta este un program care conține un set de funcții de bază care permit inițializarea dispozitivului, oferind o interfață...