Sfaturi pentru a alege lentilele de ochelari potrivite

In ziua de astazi, ochelarii sunt considerati a fi accesorii vestimentare, fiind la fel de eleganti ca o poseta sau o curea. De multe ori, cand alegem o pereche de ochelari, atentia ne este orientata catre rame, insa, lentilele, sunt foarte importante, mai ales ca sunt disponibile mai multe tipuri.

Ce tipuri de lentile poti gasi?

Pe masura ce tehnologia avanseaza, lentilele sunt in pas cu aceasta. In trecut, acestea erau realizate exclusiv din sticla, dar astazi sunt realizate in mare parte din materiale plastice de inalta tehnologie. Acestea sunt mult mai usoare, mult mai rezistente si pot proteja ochii mult mai eficient.

  • Policarbonat

Acestea sunt mult mai rezistente si sunt o alegere exceptionala daca practicati vreun sport, sau lucrati intr-un mediu in care exista riscul sa va deteriorati perechea de ochelari, de asemenea, au protectie UV incorporata si sunt ideali pentru copii, deoarece cei mici sunt mai neglijenti.

  • Trivex

Acest tip de plastic este unul mai nou, similar cu lentilele din policarbonat. Sunt usoare, subtiri si foarte rezistente la impact. Pentru anumiti pacienti sunt mai eficiente in corectarea vederii.

  • Asferica

Acestea au diferite grade de curbura, ceea ce inseamna ca pot fi subtiri si plane.

  • Fotocromic

Sunt ideale daca doriti sa nu mai achizitionati si o pereche de ochelari de soare cu dioptrii. Lentilele fotocromice sau heliomate se inchid la culoare in contact cu lumina naturala. Ele pot fi alcatuite din sticla sau din plastic.

In functie de problema de care suferiti in ceea ce priveste vederea se va determina si tipul de lentile potrivite pentru dumneavoastra. In cazul in care suferiti de miopie (aveti dificultati in a vedea obiectele aflate la distanta), lentilele concave sunt cele potrivite pentru dumneavoastra, aceste lentile sunt curbate in excerior; in cazul in care suferiti de hipermetropie (puteti vedea clar obiectele aflate la distanta, dar nu puteti sa le distingeti pe cele din apropiere) lentilele convexe va vor fi de folos. Unii pacienti sufera de astigmatism, iar in acest caz lentilele cilindrice ii vor ajuta sa vada clar.

Datorita tehnologiei in continua evolutie, sunt fabricate diferite tipuri de lentile ultraperformante pentru a ajuta pacientii sa vada clar, sa isi corecteze dificultatile de vedere si sa se simta si confortabil purtand o pereche de ochelari. Tehnologia italieneasca este in top si aduce cele mai moderne si potrivite tipuri de lentile precum Twice, MyPremium, Premium Mobile, Relax Mobile, EasyDrive, Office, UvTech si multe altele, fiecare potrivita pentru tipul de activitate pe care o desfasurati.

Pentru persoanele ce petrec mult timp la birou, lentilele Office sunt ideale deoarece sunt degresive personalizate si impiedica solicitarea excesiva a vederii. Acestea sunt concepute pentru 3 activitati principale, mai exact pentru citit, pentru activitatile desfasurate in fata monitorului si pentru activitatile la o distanta de pana la 4 metri.

Daca sunteti un utilizator al dispozitivelor mobile, in special a smartphone-urilor trebuie sa stiti ca, pe termen lung, vederea va va fi afectata, iar afectiunile de care suferiti se pot agrava. Va recomand utilizarea lentilelor PremiumMobile pentru protectia ochilor si pentru confort in utilizarea acestor dispozitive.

In cazul in care doriti doar o pereche de ochelari pentru corectia vederii, puteti opta pentru lentilele Twice ce ofera un camp de vizibilitate mai mare si diminueaza distorsiunile create in general de lentilele traditionale.

Va recomand un consult oftalmologic inainte de a alege lentilele pentru ochelari si sa discutati cu medicul oftalmolog pentru a stabili ce tip de ochelari sunt potriviti pentru dumneavoastra. Alegeti rama care vi se potriveste cel mai bine si adaugati o pereche de lentile de ultima generatie, italienesti pentru confortul ochilor dumneavoastra.

DATE DE CONTACT

Website: https://itallenti.ro/
Cuvinte cheie: italenti

Alte Articole de 571 :