Sfaturi pentru alegerea unui manometru pentru reglarea presiunii in anvelope

car-tire-1031579_1920

Până la apariția mașinilor care zboară, ceea ce nu se va intampla în curând, anvelopele vor rămâne indispensabile. Sunt proiectate cu precizie pentru a îndeplini funcții multiple, adesea conflictuale: trebuie să fie stabile pe drumul, să indure o cale sigură prin bălți și zăpadă, să se întoarcă cu precizie, să contribuie la o economie bună de combustibil, să ajute la confortul unei călătorii și să fie suficient de puternice pentru a rezista daunelor provocate de gropi și alte obstacole rutiere.

Prea multă presiune poate fi problematică, dar mult mai problematică și, din păcate mai comună, este să ai o presiune prea mică la anvelope.

Manevrabilitatea și chiar consumul de combustibil al vehiculului depind de presiunea aerului din anvelope. O mașină foarte încărcată va avea nevoie de o presiune mai mare pentru un condus lin.

Nu uitați să faceți măsurătorile pe anvelopele reci, întrucât presiunea lor se poate schimba când sunt calde după călătorie. Pe pragul ușii veți găsi de obicei un abțibild cu valorile corecte oferite de producătorul vehiculului. Dacă nu, puteți oricând verifica aceste informații în documentația tehnică a vehiculului.

Majoritatea pompelor de anvelope au manometre încorporațe, pentru măsurarea presiunii în anvelope, fapt comod în timpul umflării lor, în timp ce un manometru portabil vă va ajuta să verificați fiecare anvelopă rapid și ușor. Manometrele moderne au o construcție robustă și un cadran cu câteva unități de măsură (inclusiv PSI, bar).

O altă consecință a condusului cu anvelopele dezumflate (sau insufficient umflate) o reprezintă uzarea prematură a benzilor de rulare și deteriorarea discurilor de frână. Prin urmare, este necesar să verificați și să umflați anvelopele în mod regulat.

Aceste accesorii auto portabile sunt de neînlocuit când vine vorba de măsurarea presiunii în anvelope. Cel mai popular manometru are un cadran, pe care afișează valorile presiunii. Există și manometre cu ecran electronic. Utilizarea acestor dispozitive este simplă. Dacă aveți un manometru bun de presiune a pneului într-o mână și furtunul de aer în cealaltă, veți putea seta presiunile exact. Verificați manualul proprietarului sau inscripția de pe ușa din partea șoferului pentru a vedea presiunile corespunzătoare pe care trebuie să le setați pentru cauciucurile vehiculului. Anvelopele se încălzesc când conduceți și presiunile interne cresc; adăugarea presiunii de aer suplimentare compensează asta. Cumpărați anvelope de la noi: www.Autodoc24.ro

Sfaturi pentru alegere Un manometru digital 

oferă o citire mai precisă (chiar și până la 0.1 PSI), totuși acesta necesită o baterie, de aceea nu uitați să o înlocuiți la timp.

husă ar fi utilă pentru depozitarea dispozitivului, iar de cele mai multe ori acestea se vând deja  cu o husă.

Alegeți un manometru cu un câmp de măsurare adecvat, în funcție de vehiculul pe care îl dețineți. De exemplu, un manometru cu aproximativ 30 PSI se potrivește majorității mașinilor, în timp ce un manometru de 80–100 PSI se va potrivi pentru cele de mare tonaj, cu anvelope cu presiune mare.

În plus, există și manometre cu pompă încorporată, care vă va ajuta să reduceți presiunea anvelopei, în cazul în care ați umflat-o prea mult.

Alte Articole de 1 :

ecomunicate

Unde poti paria pe Gala Premiilor Oscar 2021?

Ediția cu numărul 93 a Premiilor Oscar este programată pe 26 aprilie, atât în Dolby Theatre cât și în Union Station din Los Angeles. Acest eveniment este considerat unul dintre...

image001

Pariază ca profesioniştii!

Jocurile de noroc sunt într-o continuă creştere de popularitate. Şi de ce să nu fie aşa atâta timp cât îţi iei porţia de adrenalină şi realizezi şi câştigurile pe care...

agrotextil-produs-de-calitate

Agrotextil: produs de calitate, ieftin, util!

Literal, în fiecare al doilea articol despre grădinărit veți găsi recomandări pentru a acoperi suprafața grădinii cu un strat de mulci. În același timp, cel mai bun tip de material...