Sfaturi practice pentru organizarea hainelor în dulap

Un dulap ordonat de la A la Z reprezintă un instrument util în identificarea și alegerea hainelor pe care urmează să le porți, într-un timp mult mai scurt.

Mai mult decât atât, o logică în aranjarea pieselor de garderobă îți produce o impresie mult mai bună despre propria persoană și un sentiment de împlinire, așa cum trebuie să existe, de altfel, în orice casă.

Ne-am propus ca astăzi să îți oferim o serie de sfaturi utile pentru organizarea hainelor tale în dulapul de acasă, astfel încât să poți găsești cu ușurință orice ai dori să porți, indiferent de ocazie, indiferent de vremea de afară.

Profită de utilitatea umerașelor
Cauți dulapuri moderne pentru depozitarea și sortarea hainelor? Mai toate soluțiile din această categorie sunt prevăzute cu cel puțin o bară pentru umerașe.

Aceste element vital din orice dulap de haine sau dressing îți permite un control rapid asupra elementelor din gardorbă, atunci când îți construiești ținuta. Pentru a te bucura de umerașe la adevărata lor utilitate, îți recmandăm să:

Sortezi hainele de la stânga la dreapta în funcție de sezonul actual. Dacă este vară, mută umerașele cu hainele specifice lunilor calde în zona stângă, urmând apoi să le duci progresiv către partea dreaptă, pe măsura ce iarna se apropie.

Sortezi hainele de la stânga la dreapta în funcție de utlitatea lor în ținuta afișată: rochii lângă rochii, tricouri lângă tricouri etc. Îți este astfel mai ușor să le și vezi, dar să le și probezi rapid, atunci când sunt aranjate astfel.

Sortezi hainele în funcție de cromatică. Aici întâmpinăm un mic inconvenient: poți avea haine deschise la culoare atât pentru sezonul rece, cât și pentru cel cald. O astfel de utilizare a umerașelor garantează, însă, un efect vizual de senzație.
Împăturește hainele purtate mai rar
Tu știi mai bine ce porți și ce nu porți, astfel încât să ai (chiar și în minte) o serie de priorități, privind hainele din dulapul tău. În funcție de sezon, preferințe sau chiar în funcție de noutatea hainelor avute, acestea sunt asociate preferințelor diferite pe care tu le ai față de lucrurile din dulap sau dressing.

Iata un sfat ce îți permite să obții mai mult spațiu în zona dedicată depozitării articolelor vestimentare: împăturește tot ce nu porți, sau tot ce porți doar ocazional.

De exemplu, înainte de venirea verii, începe să împăturești toate puloverele groase și hanoracele, depozitându-le apoi în spațiile inferioare ale dulapurilor din casă. Eventual, poți utiliza cutii de plastic pe post de recipiente suplimentare ale dulapului, așezate apoi una peste cealaltă sub umerașe.

Organizează-ți piesele de lenjerie
Știm cât de simplu pare să pui piesele de lenjerie în același loc, “la grămadă”, așa cum am putea defini acest mod de a le depozita în dulapuri.

Îți recomandăm să sortezi lenjeria în funcție de câteva criterii: cromatică, materiale, utilitate, ocazia potrivită pentru a purta un anumit articol. Astfel, îți va fi mult mai simplu de găsit, atunci când vei avea nevoie de ele.

La fel ca în cazul hainelor pe care nu le porți o bună perioadă din an, elementele de lenjerie intimă pot fi depozitate în cutii din plastic de mici dimensiuni, de forme sau culori diferite, aflate la baza sertarului.

Ocupă-te la final și de încălțăminte
Dacă timpul îți permite, lasă pentru finalul acestui proces etapa de ordonare a pieselor de încălțăminte pe care le ai. În fond, îți dorești mai mult spațiu în dulapurile din casă, dar și o ordine a lucrurilor pe care le porți, astfel încât să fie simplu de văzut și selectat.

În principiu, procesul de ordonare prin care trebuie să treacă încălțările tale respectă aproape toate aceleași criterii de aranjare despre care am discutat puțin mai sus, la capitolul cu umerașele. Așadar, încălțămintea dintr-un dulap poate fi pusă astfel:

Încălțările preferate sau cele potrivite pentru sezonul respectiv, în zona de sus sau în partea stângă a dulapului tău;

Încălțările mai puțin purtate sau cele nepotrivite pentru sezonul respectiv, în zona de jos sau în partea dreaptă a dulapului tău;

La fel ca în cazul hainelor, poți sorta încălțămintea și în funcție de produse: pantofii sport unii lângă alții, ghetele lângă ghete samd

Sfaturile pe care ți le-am oferit astăzi ar avea și mai mult sens dacă ai avea la dispoziție un dulap mult mai încăpător? Vezi acum o ofertă generoasă de dulapuri moderne, pentru a găsi cea mai buna soluție în funcție de dimensiunea garderobei tale și de necesitatea locurilor suplimentare în zonele acestui spatiu pentru depozitare!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de Cristina Alexandra:

Chiar daca pare simplu sa inchiriezi o masina, trebuie sa stii ca nu se intampla la fel ca atunci cand ceri unui prieten sa iti imprumute autoturismul sau. De data aceasta, trebuie sa respecti cu strictete termenii si conditiile prevazute in contract.
Sindromul de compresie nervoasa, denumit si neuropatie de compresie, este o situatie medicala frecventa ce poate afecta mana, incheietura mainii sau bratul. Se manifesta prin durere, slabiciune si alte simptome la nivelul mainii si poate necesita tratament pe
Indiferent ca vorbim despre suprafete de dimesiuni mici sau mari, culturile de legume se pot trnsforma cu usurinta intr-o afacere care sa genereze profituri substantiale.
Locul in care iti desfasori activitatea poate reprezenta un adevarat aliat in procesul de optimizare a calitatii rezultatelor tale profesionale si, mai mult decat atat, poate spori nivelul productivitatii si al confortului.
Te-a surprins suma totala a facturilor de intretinere din ultimele luni? Iti este destul de greu sa iti dai seama care este motivul pentru care suma este atat de mare, in conditiile in care nu am intrat in sezonul rece?